Basketball Champions League, Καρσίγιακα - ΑΕΚ 91-88: Πάλεψε, αλλά δεν σταμάτησε τον ΜακΚόλουμ

Basketball Champions League, Καρσίγιακα - ΑΕΚ 91-88: Πάλεψε, αλλά δεν σταμάτησε τον ΜακΚόλουμ

Η ΑΕΚ πάλεψε αλλά ηττήθηκε με 91-88 από την Καρσίγιακα για την 1η αγωνιστική των ομίλων του BCL - «Δήμιος» της ΑΕΚ ο Έρικ ΜαΚόλουμ με 29 πόντους και το τρίποντο που έκρινε το νικητή

5679112
Η ΑΕΚ πάλεψε στα ίσια απέναντι σε ένα από τα φαβορί του ομίλου, αν όχι από τις ομάδες που αναμένεται να προχωρήσουν μακριά στο BCL, αλλά στο φινάλε της έλειψαν μόλις τρεις πόντοι.

Οι ξένοι παίκτες της ΑΕΚ ήταν οι μόνοι που σκόραραν, με τον Τιμ Φρέζιερ να δείχνει ότι μπορεί να ηγηθεί (16π.), ενώ οι Μίτσελ (19π.), Γουίλιαμς (17π.) και Στρέλνιεκς (15π.) έδειξαν ότι μπορούν να προσφέρουν.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cndcxq8s26ax)


Το ματς
Με εξαίρεση μερικά λεπτά στη 2η περίοδο, η ΑΕΚ ήξερε τι ζητούσε απέναντι στην Καρσίγιακα. Τουλάχιστον στο επιθετικό κομμάτι. Οι παίκτες του Ηλία Καντζούρη πήραν πόντους από αρκετούς παίκτες, ενώ είχαν και 8/19 τρίποντα (42%).


Κλείσιμο

Ο Τιμ Φρέζιερ ήταν υπεύθυνος για τα 4/7 απ΄αυτά, ενώ στο πρώτο ημίχρονο είχε και 5 ασίστ. Στην πρώτη περίοδο η ΑΕΚ προηγήθηκε με 21-15, έχοντας διπλή υπεροχή στα ριμπάουντ (12-6).

Στη δεύτερη αύξησε διαφορά στους 7 (30-23), όμως σε εκείνο το σημείο δέχτηκε ένα σερί 10-0, παίζοντας κακή άμυνα, αφού επέτρεψε στον μέχρι τότε άποντο Έρικ ΜακΚόλουμ να πάρει μπροστά.

Πάντως, το μεγαλύτερο πρόβλημα για την ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο Άνγκελ Ντελγκάδο, ο οποίος εκτός από τους 10 πόντους του (5/6 διπ.), είχε και 8 ριμπάουντ.



Ξύπνησε ο ΜακΚόλουμ
Η 3η περίοδος ήταν ένα καλό μάθημα για την ΑΕΚ. Είδε την Καρσίγιακα, με αιχμή του δόρατος τον Έρικ ΜακΚόλουμ να αποκτά διαφορά που έφτασε μέχρι και τους 9 πόντους (62-53), αλλά η «Βασίλισσα» έδειξε χαρακτήρα.


Η ΑΕΚ με υπομονή και τους Μακ ΜακΓκρίφ και Κένι Γουίλιαμς να δίνουν λύσεις πίσω από τη γραμμή των τριών πόντων μείωσε και κατάφερε μετά από μία σειρά ελεύθερων βολών (από μία τεχνική και ένα κερδισμένο φάουλ) να περάσει και μπροστά (65-64)!


Το ματς μέχρι το φινάλε ήταν ντέρμπι. Ο Αντώνης Κόνιαρης ανέλαβε το μαρκάρισμα του ΜακΚόλουμ και τα πήγε εξαιρετικά, και η ΑΕΚ έμεινε στο παιχνίδι της νίκης.

Η ΑΕΚ έβαλε στο παρκέ πέντε ξένους (Φρέζιερ, Γουίλιαμς, Στρέλνιεκς, Μάντσεν και ΜακΓκρίφ) και κατάφερε να ισοφαρίσει με το τρίποντο του Φρέζιερ (73-73), μία απάντηση στις βολές του ΜακΚόλουμ.

Η Ένωση έχασε αρκετές φορές να φέρει στο ματς ακόμη μία ισοπαλία και το... πλήρωσε: Ο Τζέιλον Μπράουν έβαλε ακόμη ένα τρίποντο από τη γωνία (σε εκείνο το σημείο είχε 16 πόντους με 3/6 τρίποντα και η Καρσίγιακα ξέφυγε με πέντε πόντους 79-74, 5:05 πριν το φινάλε.

Ένα λέι απ του Μίτσελ, ο οποίος έδειξε πολλά θετικά στοιχεία, έριξε τη διαφορά στους τρεις πόντους (80-77) και «έσπασε» το σερί του σκοραρίσματος από τις βολές, με τις δύο ομάδες να έχουν συμπληρώσει ομαδικά από νωρίς στην 4η περίοδο.


Και ενώ η ΑΕΚ πάλευε να πλησιάσει και άλλο, ο Μπράουν συνέχισε το... κρεσέντο του (τρίποντο και 84-79). Ο Μάντσεν έδωσε τη λύση με σουτ από μακριά, αλλά στο κρίσιμο σημείο εμφανίστηκε ξανά ο Ντελγκάδο (86-82).

Η καλή άμυνα της ΑΕΚ έδωσε το δικαίωμα στον Γιάνις Στρέλνιεκς να σκοράρει από τις βολές για το 86-84. Το ρολόι έδειχνε 1:32 για το τέλος. Η άμυνα ήταν και πάλι εκεί, αλλά ο Κόνιαρης ήταν άστοχος για το προσπέρασμα από το προσπέρασμα.

Δύο μεγάλα σουτ!
Ο Ντελγκάδο έβαλε ένα μεγάλο καλάθι, δύο δεύτερα πριν από το τέλος της επίθεσης της Καρσίγιακα, σχεδόν μία χαμένη επίθεση και έκανε το 88-84.

Στην επόμενη επίθεση, ο Φρέζιερ δεν εκτέλεσε, αλλά δημιούργησε για το κάρφωμα του Μίτσελ (88-86). Όμως ο ΜακΚόλουμ έβαλε το τρίποντο που έμελλε να... σκοτώσει την ΑΕΚ (91-86).

Το χαμένο τρίποντο του Γουίλιαμς συνοδεύτηκε από το κερδισμένο φάουλ του Μίτσελ Μία μικρή ελπίδα για την ΑΕΚ, με τον νέο παίκτη της να σημειώνει το 91-88.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο τρίποντο του ΜακΚόλουμ για το 91-86, 22 δεύτερα πριν το φινάλε.


Ο ΜVP: Ο Έρικ ΜακΚόλουμ είχε 29 πόντους με 2/7 δίποντα, 5/6 τρίποντα, 2 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Δύσκολο να επιλεγεί κάποιος από την ΑΕΚ, αφού οι υπόλοιποι πλην των ξένων που πήραν χρόνο δεν μπορούν να κριθούν.

ΟI ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Μπράουν πέτυχε μεγάλα καλάθια, ενώ ο Ντελγκάδο ταλαιπώρησε την άμυνα της ΑΕΚ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 13/29 τρίποντα των Τούρκων (44%).

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Μόνο οι ξένοι παίκτες της ΑΕΚ σκόραραν στο ματς!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η ΑΕΚ έχασε τη νίκη στις λεπτομέρειες. Θα μπορούσε να πετύχει μία μεγάλη νίκη, φεύγει με μία διαφορά που μπορεί να καλυφθεί στην Αθήνα. Θετικά τα στοιχεία όλων των ξένων, το ζητούμενο είναι η προσφορά των Ελλήνων παικτών.

Τα δεκάλεπτα: 15-21, 42-42, 69-65, 91-88

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Νεκρή τουρίστρια που έπεσε από τον λόφο του Αρείου Πάγου

Τι αλλάζει στον προϋπολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης

Εκτροχιάστηκε ο Μπαχτσελί: Η κυριαρχία των νησιών του βορείου Αιγαίου ανήκει στην Τουρκία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης