Φίγκο: Σκόραρε με ψαλιδάκι σε αγώνα μηδενικής βαρύτητας στα 20.000 πόδια και μπήκε στο βιβλίο Γκίνες

Φίγκο: Σκόραρε με ψαλιδάκι σε αγώνα μηδενικής βαρύτητας στα 20.000 πόδια και μπήκε στο βιβλίο Γκίνες

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα έγραψε ιστορία πετυχαίνοντας γκολ σε αγώνα μηδενικής βαρύτητας

figo
Όταν το 2000 ο Λουίς Φίγκο αποφάσισε να αφήσει τη Μπαρτσελόνα για τη Ρεάλ Μαδρίτης η Ισπανία κόπηκε για άλλη μια φορά στα... δύο. 

Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής από μικρός ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας για τις επιδόσεις του στα γήπεδα αλλά και για τις αποφάσεις του και τώρα στα 49 του δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτή τη συνήθεια.



Ο Λουίς Φίγκο σκόραρε με ψαλιδάκι σε αγώνα μηδενικής βαρύτητας 20.000 πόδια πάνω από τη Γη και μπήκε στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες. 

Η Mastercard διοργάνωσε έναν αγώνα ποδοσφαίρου κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, 20.230 πόδια σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας και ο Φίγκο με την ομάδα του έγραψε και πάλι ιστορία. 

dd
figgg


Κλείσιμο
Ο αγώνας διεξήχθη στις 20 Αυγούστου 2022 μέσα σε ένα αεροσκάφος στο οποίο υπήρχε ένα ειδικά διαμορφωμένο γήπεδο 75 τετραγωνικών μέτρων. Οι δύο «αντιμαχόμενες πλευρές» ήταν η Team Red και η Team Yellow. Νίκησε με 2-1 η ομάδα του Φίγκο, που ήταν η κόκκινη. 

«Το ποδόσφαιρο ξεπερνά τα όρια και ενώνει ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Έχω παίξει σε γήπεδα όπου η ηλεκτρική ατμόσφαιρα πυροδοτεί συναισθήματα που διασχίζουν πολιτισμούς και εθνικότητες. Αυτή ήταν ακριβώς η ίδια εμπειρία που είχα παίζοντας αυτό όμορφο παιχνίδι στα 20.000 πόδια πάνω από το έδαφος με μια ομάδα ατρόμητων φανατικών του ποδοσφαίρου», είπε ο Πορτογάλος σταρ. 




Ειδήσεις σήμερα:

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ έπιασαν… πάτο στη βασιλική ιστοσελίδα - Το πριν και το μετά

H Google ανοίγει Cloud Region στην Ελλάδα - H επένδυση που θα προσθέσει 2,2 δισ. στο ΑΕΠ

Σεισμός στο παλάτι της Δανίας: Η βασίλισσα Μαργαρίτα αφαίρεσε τίτλους από 4 εγγόνια της!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης