Supercoppa: Ο Όρμπαν προσφέρει 8 εκατ. στην Ιταλία για να φιλοξενήσει η Ουγγαρία το Σούπερ Καπ

Supercoppa: Ο Όρμπαν προσφέρει 8 εκατ. στην Ιταλία για να φιλοξενήσει η Ουγγαρία το Σούπερ Καπ

Η είδηση είδε το φως της δημοσιότητας λίγες ώρες αφότου η Τζόρτζια Μελόνι, πολιτικός σύμμαχος του Βίκτορ Όρμπαν, επικράτησε στις ιταλικές εκλογές

Collage_Maker-27-Sep-2022-03_01-AM
Ο Βίκτορ Όρμπαν φέρεται να προσφέρθηκε να φιλοξενήσει το Supercoppa Italiana στην Ουγγαρία, έτοιμος να πληρώσει περίπου 8 εκατομμύρια ευρώ για τον αγώνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «La Repubblica» ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας προσφέρει το ποσό των 8 εκατ. ευρώ στην Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία για να φιλοξενηθεί ο τελικός του Supercoppa Italiana (δηλαδή, το Σούπερ Καπ) στη Βουδαπέστη, ή σε μια πόλη-έκπληξη.

Ο Όρμπαν είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα, με σκοπό να του μεταφέρει την πρόθεσή του για να διοργανώσει το μεγάλο αυτό ματς στη χώρα του. Οι πληροφορίες που μεταφέρουν η «La Repubblica» και το ουγγρικό ειδησεογραφικό site Index αναφέρουν πως η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι ήταν για το διόλου ευκαταφρόνητο αυτό ποσό.

Η Ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία φέρεται να εξετάζει την πρόταση, η οποία περιλαμβάνει τη διεξαγωγή του ματς στο «Puskas Arena» της Βουδαπέστης. Ωστόσο, έχει εκφράσει την επιθυμία σαν δεύτερη επιλογή να διοργανωθεί στο «Pancho Arena» στο Φελκσούτ, μια πόλη σχεδόν 2000 κατοίκων που βρίσκεται 35 χιλιόμετρα από τη Βουδαπέστη, όπου μεγάλωσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός. Υπάρχουν περισσότερες θέσεις στο στάδιο, 4000, από τους κατοίκους της πόλης.

Η είδηση είδε το φως της δημοσιότητας λίγες ώρες αφότου η Τζόρτζια Μελόνι, πολιτικός σύμμαχος του Βίκτορ Όρμπαν, επικράτησε στις ιταλικές εκλογές. Μάλιστα, ο Ούγγρος πρωθυπουργός ήταν ο πρώτος που έσπευσε να τη συγχαρεί.

Κλείσιμο
Το Ιταλικό Σούπερ Κύπελλο είναι ο αγώνας ποδοσφαίρου που διεξάγεται  μεταξύ της πρωταθλήτριας και της κυπελλούχου Ιταλίας για την ανάδειξη της άτυπης υπερπρωταθλήτριας της χώρας. Φέτος το Supercoppa Italiana διεκδικούν Μίλαν και Ίντερ και έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 18 Ιανουαρίου του 2023.

Αν οι δύο πλευρές καταλήξουν σε συμφωνία, αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί εκτός της χώρας, καθώς το 2018 και το 2019 διεξήχθη στη Σαουδική Αραβία.

Την περασμένη σεζόν πραγματοποιήθηκε στο Σαν Σίρο, αφού η Σαουδική Αραβία δεν μπόρεσε να καταλήξει σε συμφωνία με την Ομοσπονδία.



Ειδήσεις σήμερα

Μηταράκης: «Βρέχει βάρκες στον Έβρο; Δεν ξέρω πώς οι 38 βρήκαν μία βάρκα»

Συνεχίζεται το θρίλερ στην Ευρυτανία με τη 48χρονη - Νοσηλεύτηκε με κακώσεις λίγες ώρες πριν εξαφανιστεί

«Δεν είναι η Ελλάδα η χώρα που απειλεί με casus belli» απάντησε ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης