Ρότζερ Φέντερερ: Viral τα κλάματα με τον μεγάλο του αντίπαλο Ράφα Ναδάλ

Ρότζερ Φέντερερ: Viral τα κλάματα με τον μεγάλο του αντίπαλο Ράφα Ναδάλ

Οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν στο Λονδίνο θα μείνουν χαραγμένες στην ιστορία - Οι δύο μεγάλοι αντίπαλοι του παγκόσμιου τένις δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα συναισθήματά τους

roger-federer
Ράγισαν καρδιές το βράδυ της Παρασκευής στην Ο2 Arena του Λονδίνου εκεί όπου ο Ρότζερ Φέντερερ έδωσε την τελευταία παράστασή του στα κορτ του τένις στο πλαίσιο του Laver Cup.

Και τι ιδανικότερος τρόπος να τελείωσει μια καριέρα από το να γίνει αυτό έχοντας στο πλευρό σου τον μεγαλύτερο αντίπαλό σου. Ο λόγος για τον Ράφα Ναδάλ ο οποίος αποτέλεσε το αντίπαλον δέος σε όλη την τεράστια πορεία του Ρότζερ Φέντερερ στο τένις.

Ο Ισπανός τενίστας εξάλλου δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του στα τελευταία λεπτά της παρουσίας στα κορτ του Ελβετού GOAT του τένις εξηγώντας στη συνέχεια ότι όσα συνέβησαν στο Λονδίνο το βράδυ της Παρασκευής ήταν η πιο δύσκολή βραδιά της καριέρας του.

Federer & Nadal crying on Laver Cup


Όπως εξομολογήθηκε, μάλιστα, όταν μπήκε στο γήπεδο τα χέρια του έτρεμαν και γι' αυτό έκανε double fault στον πρώτο πόντο του αγώνα στο διπλό με αντιπάλους τους Τιαφό και Σοκ.

Κλείσιμο
«Όταν ο Ρότζερ εγκαταλείψει τα κορτ, μαζί του θα φύγει και ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής μου μετά από όλες τις στιγμές που είχαμε απέναντι ή δίπλα σε σημαντικές περιστάσεις της ζωής μου. Γι' αυτό και "έσπασα" όταν είδα την οικογένειά του, όλο τον κόσμο. Είναι δύσκολο να περιγράψω τι ένιωσα αλλά ηταν μια απίστευτη στιγμή» δήλωσε ο Ναδάλ μετά τον τελευταίο αγώνα του Ρότζερ Φέντερερ.

nadal-federer3
nadal-federer2
nadal-federer1

Στην ανάρτησή του στο Instagram μετά τον αγώνα ο Ράφα Ναδάλ αρκέστηκε μόνο σε ένα «ευχαριστώ» στον Ρότζερ Φέντερερ συνοδεύοντας την ανάρτησή του με φωτογραφίες από τον ιστορικό πλέον τελευταίο αγώνα του μεγάλου Ελβετού τενίστα.



Για την ιστορία Φέντερερ και Ναδάλ ηττήθηκαν με 2-1 σετ (6-4, 6-7, 9-11)  από τους Τιαφό και Σοκ, με το τέλος του Ελβετού θρύλου του τένις να είναι συγκινητικό χωρίς, ωστόσο, να λείπουν και οι αστείες στιγμές.

Laver Cup 2022: All The Best/Sad & Some Funny Moments From Roger Federer's Last Match on Tour.


Ο θρύλος του τένις δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του, προσφέροντας μία ανατριχιαστική στιγμή, με τους θεατές στις εξέδρες να του χαρίζουν ένα μοναδικό standing ovation.

Ο Ρότζερ Φέντερερ μετά το τέλος της αναμέτρησης με τους Σοκ/Τιαφό για το Laver Cup που ήταν και το αντίο του στην ενεργό δράση με δάκρυα στα μάτια στάθηκε για τελευταία φορά μέσα στο court και έκανε δηλώσεις μπροστά στις κάμερες.

Ο Ελβετός που αρκετές φορές έκρυψε το πρόσωπο του για να μην φανούν τα δάκρυα στα μάτια του μίλησε για μια τελευταία παράσταση όπως ακριβώς ήθελε και έχοντας δίπλα του θρύλους του τένις, εντός και εκτός γηπέδου αλλά και την οικογένεια του.

Αρχικά είπε:

"Ήταν μια θαυμάσια μέρα, είμαι χαρούμενος, δεν είμαι στεναχωρημένος. Το απόλαυσα το να αγωνιστώ ακόμη μια φορά, το διασκέδεσα όντας εδώ με τα παιδιά. Αισθανόμουν κάποια στιγμή μέσα στο παιχνίδι πως είμαι κοντά στο να τραυματιστώ κάπου αλλά όλα πήγαν καλά. Το να παίζω με τον Ράφα στην ίδια ομάδα και να έχω όλους αυτούς τους Θρύλους του σπορ δίπλα μου και στις κερκίδες ήταν εντυπωσιακό".

Σε ερώτηση για το γεονός πως έπαιξε δίπλα στον Ναδάλ στο τελευταίο του παιχνίδι τόνισε: "Είναι απίστευτο, ήταν υπέροχο. Δεν ήθελα να αισθανθώ μόνος εκεί έξω. Ένιωσα ότι ήμουν μέλος μια ομάδας. Στα ατομικά αθλήματα αυτό δεν το αισθάνεσαι. Ήμουν μαζί με παιδιά που έχουμε δουλέψει τόσα χρόνια. Είναι το τέλος στο οποίο ήλπιζα, το τέλος που ήθελα. Σας ευχαριστώ".

Ενώ για τη συνολική του πορεία υποστήριξε: "Δεν προβλεπόταν μια τέροια πορεία, ξεκίνησα παίζοντας με τους φίλους μου και κατέληξα εδώ σήμερα. Ήταν υπέροχα, διασκέδασα τόσο πολύ, τόσοι άνθρωποι με στήριξαν από τις κερκίδες και σας ευχαριστώ".

Εκεί που πραγματικά λύγισε ο Φέντερερ ήταν όταν του ζητήθηκε να αναφερθεί στον κόσμο που ήταν δίπλα του με τον ίδιο να μιλάει για τη γυναίκα του και τους γονείς του: "Θα ήθελα να αποφύγω αυτό το κομμάτι. Γιατί θα αναφερθώ σε πολύ κοντινούς ανθρώπους μου. Περάσαμε πολύ ωραία αυτά τα χρόνια. Όλοι είναι εδώ, η σύζηγος μου, τα κορίτσια, τα αγόρια μου. Θα μπορούσε να μου έχει ζητήσει να σταματήσω εδώ και πολύ καιρό, αντίθετα με προέτρεπε να συνεχίσω. Πάντα έβρισκα διασκεδαστικό να κατηγορώ τη μητέρα μου για τα πάντα, ευχαριστώ τους γονείς μου για όσα έκαναν για μένα. Είναι μια απίστευτη βραδιά σας ευχαριστώ όλους".

Ο Φέντερερ έχει κατακτήσει συνολικά 20 τουρνουά grand slams. Κέρδισε οκτώ φορές το Wimbledon, όντας ο πολυνίκης του συγκεκριμένου τουρνουά, έξι φορές το Australian Open, πέντε το US Open και μια το Roland Garros, ενώ συνολικά κατέκτησε 103 τίτλους, όντας δεύτερος στη σχετική λίστα στην Open Era.

Έμεινε συνολικά 310 εβδομάδες στην κορυφή του παγκόσμιου ράνκινγκ ενώ συνολικά έδωσε 1.526 ματς και πανηγύρισε 1.251 νίκες.


Ειδήσεις σήμερα:  

Τζο Μπάιντεν: «Ήταν 12 ετών, ήμουν 30...» - Τι εννοούσε ο πρόεδρος; - Δείτε βίντεο

Χουλουσί Ακάρ: Η Τουρκία έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα - Καλό είναι οι Έλληνες να γνωρίζουν κολύμπι

Δέσποινα Μοιραράκη: Η σύλληψη στην Τεχεράνη και όσα έζησε - «Φαινόταν η φράντζα μου»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης