Champions League, Μίλαν-Ντινάμο Ζάγκρεμπ 3-1, Σαχτάρ-Σέλτικ 1-1: Πρώτη νίκη για τους Ροσονέρι

Champions League, Μίλαν-Ντινάμο Ζάγκρεμπ 3-1, Σαχτάρ-Σέλτικ 1-1: Πρώτη νίκη για τους Ροσονέρι

Η Μίλαν πέτυχε την πρώτη της νίκη στο φετινό Champions League κερδίζοντας με 3-1 τη Ντιναμό στο Σαν Σίρο και ανέβηκε στην κορυφή - Ισόπαλες (1-1) έμειναν στη Βαρσοβία η Σαχτάρ και η Σέλτικ - Έπαιξε στο 2ο μέρος ο Γιακουμάκης

26191977
Η Mίλαν επικράτησε 3-1 εντός έδρας της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, πέτυχε την πρώτη νίκη στον όμιλο και μπήκε σε τροχιά πρόκρισης.

Οι Ροσονέρι μπήκαν δυνατά, πήραν τον έλεγχο, αλλά δεν είχαν τον τρόπο να απειλήσουν τους Κροάτες. Η Ντιναμό ανασταλτικά ήταν εξαιρετική και γινόταν επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις της. Ωστόσο, στο 43' η Μίλαν βρήκε το γκολ από την άσπρη βούλα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmwceuqsoy1l)


Ο Σούταλο ανέτρεψε τον Λεάο και ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι, από όπου ο Ζιρού πέτυχε το 1-0. Σε ηλικία 35 ετών και 349 ημερών, έγινε ο δεύτερος γηραιότερος Γάλλος που σκοράρει στο Champions League, μετά τον Λοράν Μπλαν (36 ετών και 338 ημερών). Γκολ με το... καλησπέρα του β' μέρους για τη Μίλαν.

Στο 47′ ο Λεάο βρήκε τον Σαλεμάκερς και αυτός με ωραία κεφαλιά έκανε το 2-0. Η Ντιναμό αντέδρασε και στο 56′ μείωσε με το πλασέ του Ορσιτς, έπειτα την υπέροχη ενέργεια του Πέτκοβιτς. Ωστόσο, η Μίλαν δεν αγχώθηκε και στο 77' ο Πομπέγκα διαμόρφωσε το 3-1.

Μίλαν: Μενιάν, Καλάμπρια, Καλούλου, Τομόρι, Ερναντέζ, Μπενασέρ (78′ Κρούνιτς), Τονάλι (67′ Πομπέγκα), Σαλεμάκερς (78′ Μεσίας), Ντίαθ (78′ Ντεστ), Λεάο, Ζιρού (68′ Ντε Κετελάρε).

Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Λιβάκοβιτς, Μοχαράμι (63′ Σπίκιτς), Ριστόβσκι (78′ Ντρμιτς), Σούταλο, Πέτριτς, Λιούμπιτσιτς, Ιβάνούσεκ, Μίσιτς, Αντέμι, Πέτκοβιτς (84′ Μπατούρινα), Ορσιτς (84′ Μαρίν).

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Σέλτικ 1-1: Σπάταλοι Σκωτσέζοι, αλύγιστοι Ουκρανοί

Όσο και να προσπάθησε, στο τέλος δεν κατάφερε να τη λυγίσει! Κατοχή, ευκαιρίες, πίεση, η Σέλτικ του Γιακουμάκη επιστράτευσε όλα της τα όπλα και κάθε μέθοδο για να πάρει την πρώτη της νίκη στους ομίλους του Champions League, κυριάρχησε απέναντι στη Σαχτάρ Ντόνετσκ την οποία... γείωσε μετά την τεσσάρα της στην πρεμιέρα, αλλά στο τέλος αρκέστηκε απλώς με την κατάκτηση του πρώτου της βαθμού για φέτος, μένοντας στο 1-1!

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmwcjer180qx)


Με τον Γιώργο Γιακουμάκη να ξεκινάει από τον πάγκο, οι Σκωτσέζοι μπήκαν δυναμικά στην αναμέτρηση και ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 10΄. Έπειτα από βαθιά μπαλιά που έπιασε στον ύπνο την άμυνα των Ουκρανών, οι φιλοξενούμενοι ξεχύθηκαν στην αντεπίθεση με σκόρερ τον Χατάτε έγραψαν το 1-0. Το γκολ πάντως έδειχνε να αφυπνίζει τους Ουκρανούς που προσπάθησαν να απαντήσουν και για το επόμενο τέταρτο εμφανίστηκαν ανώτεροι από τους Σκωτσέζους.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmwca81lnncp)


Σαν επιβράβευση για τις προσπάθειές τους οι Ουκρανοί τελικά βρήκαν την ισοφάριση, όταν στο 29΄ο Μούντρικ πάτησε περιοχή και με δυνατό τελείωμα νίκησε για τον Χαρτ για το 1-1. Τέσσερα λεπτά μετά μάλιστα οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν φέρει τούμπα το ματς, όμως το γκολ του Σβεντ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Με το ξεκίνημα του β΄μέρους η Σέλτικ έβαλε ξανά μπρος τις μηχανές, έψαξε το γκολ που θα της έφερνε ξανά το προβάδισμα, όμως η Σαχτάρ έβρισκε πάντα τον τρόπο για να σταθεί όρθια. Στο 68΄ο Ποστέκογλου αποφάσισε να ρίξει στη μάχη τον Γιώργο Γιακουμάκη, με τον Έλληνα φορ να σπαταλά τις δυο κορυφαίες στιγμές των Σκωτσέζων λίγο πριν από το φινάλε.

Αρχικά στο 85΄αστόχησε από το ύψος του πέναλτι, ενώ στην τελευταία φάση του αγώνα νίκησε μεν τον Τρουμπίν στον αέρα, αλλά η άμυνα της Σαχτάρ πρόλαβε να απομακρύνει τη μπάλα πριν εκείνη περάσει τη γραμμή. Ζότα και Μέντα ενδιάμεσα σπατάλησαν με τη σειρά τους δυο μεγάλες ευκαιρίες για να δώσουν στη Σέλτικ και τους τρεις βαθμούς, η οποία στο φινάλε αρκέστηκε στην ισοπαλία απέναντι σε μια αλύγιστη και Σαχτάρ.

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ιγκόρ Γιοβίσεβιτς): Τρουμπίν, Τέιλορ, Μποντάρ, Ματβιένκο, Κονόπλια, Στεπανένκο, Ζουμπκόφ, Μπονταρένκο, Σουντάκοφ, Μούντρικ, Σβεντ

Σέλτικ (Άγγελος Ποστέκογλου): Χαρτ, Γιουράνοβιτς, Κάρτερ Βίκερς, Γιενς, Τέιλορ, Ο΄Ράιλι, ΜακΓκρέγκορ, Χατάτε, Ζότα, Χακσαμπάνοβιτς, Φουρουχάσι


Πηγή: www.gazzetta.gr 



Ειδήσεις σήμερα: 

Δίκη Φιλιππίδη: Νέα διακοπή στη δίκη - Ένταση μεταξύ του Μπιμπίλα και της δικηγόρου του ηθοποιού

Κομισιόν: «Φρένο» στην επιρροή του φυσικού αερίου στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η λίστα με τα ονόματα των επισήμων που θα παραστούν στην κηδεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης