Champions League, Μπάγερν-Μπαρτσελόνα 2-0: Καθάρισε σε πέντε λεπτά - Δείτε τα γκολ

Champions League, Μπάγερν-Μπαρτσελόνα 2-0: Καθάρισε σε πέντε λεπτά - Δείτε τα γκολ

Η τιτανομαχία του Μονάχου για τη 2η αγωνιστική του Champions League βρήκε τη Μπάγερν να πανηγυρίζει πετυχαίνοντας δύο γκολ στο 50' και στο 54' - Αγχωτική νίκη της Λίβερπουλ με γκολ στο 90' κόντρα στον Άγιαξ - Στα άλλα ματς: Πόρτο-Μπριζ 0-4, Λεβερκούζεν-Ατλέτικο 2-0, Μαρσέιγ-Άιντραχτ 0-1

lewadofski-m
Η φετινή Μπαρτσελόνα δεν έχει καμία σχέση με το «φάντασμα» των τελευταίων ετών. Αλλά για να γίνει ξανά φουλ ανταγωνιστική στο Champions League, θέλει δουλειά πολλή. Και της το υπενθύμισε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο η Μπάγερν Μονάχου η οποία, αφού γλίτωσε από τη… ζημιά στο πρώτο ημίχρονο, «καθάρισε» το ματς στο δεύτερο με δύο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά (2-0), ούσα το αφεντικό του τρίτου ομίλου, με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν ξεκίνησε με ό, τι καλύτερο διαθέτει και τον Τόμας Μίλερ σε ρόλο «ψευτό – εννιαριού», αφού μέχρι πέρυσι έπαιζε πίσω από τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος χειροκροτήθηκε (αλλά και αποδοκιμάστηκε) κατά την επιστροφή του στο Μόναχο.

Ο Τσάβι αιφνιδίασε εν μέρει με την χρησιμοποίηση του Μάρκος Αλόνσο στο αριστερό άκρο της άμυνας, αφού ο πρώην μπακ της Τσέλσι δεν έχει φουλ αγωνιστικό ρυθμό, έχοντας κάνει ντεμπούτο αγωνιζόμενος, και μάλιστα ως αλλαγή, στο σαββατιάτικο ματς με την Κάντιθ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmvlgsnxus3t)
Κλείσιμο


Μοιραίος ο Λεβαντόφσκι
Η πίεση της Μπάγερν στα πρώτα λεπτά δυσκόλευε την κυκλοφορία της Μπάρτσα, η οποία πάντως είχε τις πρώτες μεγάλες ευκαιρίες, σε δυνατό συρτό σουτ του Πέδρι από κοντά που έβγαλε ο Μάνουελ Νόιερ με τα πόδια και κεφαλιά του Λεβαντόφσκι που έφυγε άουτ.

Παρ’ ότι οι Βαυαροί ταλαιπωρούσαν τους Καταλανούς από τα άκρα, οι φιλοξενούμενοι πλησίαζαν με μεγαλύτερες αξιώσεις στο γκολ στο πρώτο 20λεπτο, με τον «Λέβα» να χάνει μια ευκαιρία από αυτές που… δεν χάνονται, σουτάροντας άουτ εντελώς μόνος του, ύστερα από σέντρα του Αλόνσο. Λέτε να είχε τρακ;

Η Μπάγερν, η οποία έχασε με τραυματισμό τον Μπενζαμέν Παβάρ, είδε τη Μπάρτσα να έχει τέταρτη μεγάλη ευκαιρία σε μακρινό σουτ του Ραφίνια που έφυγε λίγο άουτ, με τους Βαυαρούς να φωνάζουν ουσιαστικά «παρών» για πρώτη φορά με την συμπλήρωση του ημιώρου (!), με πλασέ του Μάρτσελ Σάμπιτσερ που έφυγε ελάχιστα άουτ.

Ο Τζαμάλ Μουσιάλα με εξαιρετική ενέργεια και σέντρα έψαξε συμπαίκτη του στην μικρή περιοχή, αλλά ο Μίλερ έκανε… τάκλιν στον Σαντιό Μανέ. Λίγο πριν από το φινάλε, ο Αλφόνσο Ντέιβις έριξε κάτω τον Ουσμάν Ντεμπελέ μέσα στην περιοχή, αλλά Ντάνι Μάκελι και VAR δεν είδαν (ή τουλάχιστον δεν σφύριξαν) τίποτα.

Το πρώτο μέρος άνηκε στην Μπαρτσελόνα με έναν αρχοντικό Πέδρι (ο Λεβαντόφσκι πλησίασε ξανά στο πολυπόθητο γκολ λίγο πριν από το τέλος), αλλά χωρίς αυτό να αποτυπώνεται στο σκορ, κάτι που βεβαίως έπαιζε υπέρ της Μπάγερν.


«Διπλό» χτύπημα με Ερναντέζ και Σανέ
Ο Ραφίνια, στα 14 δευτερόλεπτα από την έναρξη του δεύτερου μέρους, έχασε μια ακόμα ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, με τον Λέον Γκορέτσκα (μπήκε στην ανάπαυλα αντί του Σάμπιτσερ) με την δεύτερη, αξιοπρεπή ευκαιρία των Βαυαρών, η τρίτη των οποίων ήταν και η τυχερή.

Κόρνερ του Γιόσουα Κίμιχ, καθυστερημένη αντίδραση του Μαρκ – Αντρέ Τερ Στέγκεν και της καταλανικής άμυνας και ο Λούκας Ερναντέζ με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, σημείωσε ένα από τα σπάνια γκολ του, κόντρα στην ροή του αγώνα, αλλά επιβεβαιώνοντας τη «φονική» ικανότητα της Μπάγερν στην τελική προσπάθεια (50’).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmvjsbkq7q3l)


Και οι Βαυαροί, βεβαίως, δεν έμειναν εκεί. Η Μπαρτσελόνα, η οποία για πρώτη φορά φέτος βρέθηκε πίσω στο σκορ, είχε «παγώσει» και το πλήρωσε με δεύτερο τέρμα μέσα σε τέσσερα λεπτά (54’), με τον Μουσιάλα να βρίσκει ένα τεράστιο κενό στην αντίπαλη άμυνα και να σερβίρει στον Λιρόι Σανέ, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα για το 2-0.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmvjw2pj3kgp)


Ο Τσάβι προσπάθησε να… συμμαζέψει λίγο την μεσαία γραμμή με την είσοδο του Φρένκι Ντε Γιονγκ αντί του Γκάβι και να δώσει φρεσκάδα στην επίθεση με Φεράν Τόρες αντί Ραφίνια και παραλίγο να του βγει, αφού λίγο αργότερα ο Πέδρι, ύστερα από συνδυασμό με τον Λεβαντόφσκι, έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Νόιερ, ο οποίος δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα αν η μπάλα πήγαινε προς τα δίχτυα.

Η Μπάγερν, με τον κεφάτο Μουσιάλα να πλησιάζει δύο φορές κοντά στο γκολ, μετράει πλέον τριάντα γκολ εις βάρος της Μπάρτσα σε δώδεκα αγώνες του Champions League, ήτοι 2,5 ανά αγώνα. Και της υπενθύμισε ότι βάζει τις σωστές βάσεις, αλλά έχει ακόμα μέλλον μπροστά της...

Μπάγερν Μονάχου (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ – Παβάρ (21’ λ. τρ. Μαζραουΐ), Ουπαμεκανό, Ερναντές, Ντέιβις - Κίμιχ, Σάμπιτσερ (46’ Γκορέτσκα) – Σανέ (80’ Τελ), Μουσιάλα (80’ Γκράβενμπερχ), Μανέ (70’ Γκνάμπρι) - Μίλερ.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν - Κουντέ, Αραούχο, Κρίστενσεν (70’ Έρικ Γκαρθία), Μάρκος Αλόνσο – Γκάβι (61’ Ντε Γιονγκ), Μπουσκέτς (80’ Κεσιέ), Πέδρι – Ραφίνια (61’ Φεράν Τόρες), Λεβαντόφσκι, Ντεμπελέ (80’ Φατί).

Πλζεν-Ίντερ 0-2

Λίβερπουλ-Άγιαξ 2-1

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmvktv9gptyx)


Το άγχος και η πίεση λίγο έλειψε να... λυγίσουν τη Λίβερπουλ, ωστόσο η καρφωτή κεφαλιά του Μάτιπ στο 89' λύτρωσε τους Reds, χαρίζοντάς τους την πρώτη νίκη (2-1) στον όμιλο. Μετά την τεσσάρα από τη Νάπολι, η ομάδα του Κλοπ δεν είχε πολλά περιθώρια, ο Άγιαξ της έβαλε δύσκολα, όμως ο αμυντικός των «Κόκκινων» είχε τη λύση... Hταν η 4η νίκη για τον Γερμανό κόουτς απέναντι στον Αίαντα στη διοργάνωση και μόνο ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει περισσότερες (έξι).

H Λίβερπουλ μπήκε δυνατά στο ματς, πίεσε και μόλις στο 4ο λεπτό ο Τσιμίκας είχε ένα καλό σουτ. Οι γηπεδούχοι πήραν τον έλεγχο και στο 17΄άνοιξαν το σκορ. Σε φάση που άρχισε από βολέ του Άλισον, ο Ζότα μοίρασε στον αμαρκάριστο Σαλάχ και ο Αιγύπτιος δεν συγχώρησε στο τετ-α-τετ, πετυχαίνοντας το τρίτο του γκολ στη σεζόν.

Ωστόσο, ο Αγιαξ αντέδρασε, βρήκε χώρους και στο 27' έφερε το ματς στα ίσα. Ο Κούντους γύρισε υπέροχα το σώμα του για να βρεθεί μέτωπο προς την εστία και με τρομερό σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Άλισον. Η Λίβερπουλ προσπάθησε να απειλήσει, όμως Άρνολντ και Φαν Ντάικ δεν μπόρεσαν από καλή θέση να βρουν δίχτυα.

Ιδιο σκηνικό και στην επανάληψη, η Λίβερπουλ είχε την υπεροχή, αλλά ο Άγιαξ ήταν πιο επικίνδυνος. Μάλιστα, στο 75' οι Ολλανδοί έχασαν τεράστια ευκαιρία να σκοράρουν, όμως ο Μπλιντ με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα μόλις άουτ. Οι Reds τα έπαιξαν όλα για όλα, ο Σαλάχ προσπαθούσε να απειλήσει, όμως τη λύτρωση έφερε ο Μάτιπ, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά από το κόρνερ του Τσιμίκα διαμόρφωσε το 2-1.


Πόρτο-Μπριζ 0-4

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmvkqrj6i1wh)


Τελικά η νικηφόρα πρεμιέρα απέναντι στη Λεβερκούζεν δεν ήταν... πυροτέχνημα! Τουναντίον συνιστούσε μια ήπια ένδειξη για το τι θα ακολουθούσε. Η συνέχεια της Μπριζ άλλωστε στο Champions League ήταν κάτι παραπάνω από εκθαμβωτική, με τους Βέλγους να διαλύουν 4-0 την απογοητευτική Πόρτο και να πιάνουν κορυφή στον όμιλο κόντρα σε όλα τα προγνωστικά!

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι στην αναμέτρηση και ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 15΄. Ο Τάσος Σιδηρόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα σε μαρκάρισμα του Ζοάο Μάριο μέσα στην περιοχή, ο Τζουντγκλά ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και τελικά ευστόχησε για το 1-0.

Η Πόρτο προσπάθησε να αντιδράσει, είδε τον Μινιολέ να της στερεί την ισοφάριση σε προσπάθεια του Ζαϊντού (23΄) και τελικά ολοκλήρωσε το ημίχρονο με την ελπίδα πως θα μπορούσε να αντιστρέψει τα δεδομένα στον (μπόλικο) χρόνο που της απέμενε. Το β΄μέρος ωστόσο αποδείχθηκε εφιαλτικό για τους Πορτογάλους και σκέτη απόλαυση για τη Μπριζ. Αρχικά στο 47΄ο Σοβά με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 2-0 και έκοψε από νωρίς τα φτερά των Δράκων, οι οποίοι από εκεί και ύστερα φάνηκαν παραδομένοι.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Όλσεν έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του παραβιάζοντας για τρίτη φορά την εστία της Πόρτο, ενώ το κερασάκι στην τούρτα πρόσθεσε στο 89΄ο Νούσα. Μια νίκη - παράσημο και παράλληλα μια δήλωση προθέσεων των Βέλγων που πλέον δεν διεκδικούν απλά την πρόκριση, αλλά ακόμα και την πρωτιά του ομίλου!

Πόρτο (Σέρχιο Κονσεϊσάο): Ντιόγο Κόστα, Ζοάο Μάριο, Πέπε, Κάρμο, Ζαϊντού, Εουστάκιο, Ουρίμπε, Γκαλένιο, Πεπέ, Εβανίλσον

Μπριζ (Καρλ Χέφκενς):: Μινιολέ, Οντόι, Μέκελε, Σιλά, Μάιερ, Νίλσεν, Ονιεντικά, Φανάκεν, Σοβά, Όλσεν, Τζουντγκλά

Μπάγερ Λεβερκούζεν-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmvku4l3wim1)


Δεν έμαθε από τα λάθη της και την… πάτησε όπως πριν από δύο χρόνια. Η Ατλέτικο Μαδρίτης είχε ηττηθεί στο αντίστοιχο ματς ομίλων στη «Bay Arena» τη σεζόν 2019-20 (2-1) και υπέπεσε στο ίδιο σφάλμα, αυτή τη φορά χωρίς καν να σκοράρει (2-0), «λυγίζοντας» στο φινάλε από την ανώτερη Λεβερκούζεν που «χτύπησε» δύο φορές στο φινάλε.

Στην πρεμιέρα το «ροντέο» των καθυστερήσεων την έβγαλε ζωντανή. Αυτή τη φορά, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε δεν είχε την ίδια «φλόγα» και ίσως το ίδιο «πρέπει» για να κυνηγήσει το γκολ, σε ένα ματς που εξαρχής παρατάχθηκε με αμυντικογενές σχήμα και δεν μπόρεσε να φτιάξει ιδιαίτερες προϋποθέσεις για γκολ. Οι Ασπιρίνες από την πλευρά τους μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και απείλησαν στο 7’ με τον Άντριχ, ο οποίος ήταν πανταχού παρών σε όλες τις τελικές των γηπεδούχων στο πρώτο 45λεπτο.

Το μοιρασμένο και κλειστό πρώτο μέρος είχε μία ακόμα αξιοσημείωτη συγκίνηση, τη φάση για την οποία η Ατλέτικο διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε χέρι του Ταπσόμπα, με τον Όλιβερ σε πρώτο χρόνο και το VAR σε δεύτερο να αρνούνται παράβαση. Από νωρίς, όμως, μετά την ανάπαυλα οι Γερμανοί πέρασαν και πάλι σε θέση απειλής με απίθανη διπλή ευκαιρία και ισάριθμα δοκάρια. Το τελείωμα του Πάτρικ Σικ σταμάτησε στο οριζόντιο και ο Χλόζεκ στην επαναφορά έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι.

Οι Ροχιμπλάνκος είχαν τη δική τους στιγμή με το φαλτσαριστό σουτ του Ντε Πολ που εξουδετέρωσε ο Χραντέτσκι, αλλά τρία λεπτά αργότερα κόντεψαν ξανά να δεχθούν το γκολ, με τον Ρεϊνίλντο να σώζει πάνω στη γραμμή την προσπάθεια του Σικ. Τελικά, η ομάδα του Γκεράρντο Σεοάνε κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο 84’, με τον Άντριχ να δικαιώνεται για την επιμονή του και με άψογο πλασέ από την ασίστ του Φρίμπονγκ να γράφει το 1-0.

Γκολ που άνοιξε την… όρεξη και την αποτελεσματικότητα των γηπεδούχων, οι οποίοι σφράγισαν τη μεγάλη νίκη στο 87’ με επίσης ιδανικό πλασέ του Ντιαμπί από άλλη μια ασίστ του Φρίμπονγκ.

Λεβερκούζεν (Γκεράρντο Σεοάνε): Χραντέτσκι, Κοσουνού, Ταπσόμπα (89’ Μπάκερ), Τα, Χινκαπιέ, Άντριχ, Ντεμιρμπάι, Χλόζεκ, Ντιαμπί (89’ Αζμούν), Σικ (89’ Αρανγκίς), Χάντσον-Οντόι (90+1’ Αμίρι)

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Γκρμπιτς, Μολίνα (63’ Γκριεζμάν), Φελίπε, Βίτσελ, Ερμόσο, Ρεϊνίλντο (62’ Καράσκο), Γιορέντε, Κόκε, Σαούλ (46’ Ντε Πολ), Μοράτα (73’ Κούνια), Φέλιξ (73’ Κορέα)

Μαρσέιγ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-1

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmvkvcn9978h)


Ιστορική βραδιά για την Άιντραχτ Φρανκφούρτης στη Μασσαλία. Οι Αετοί «πέταξαν» περήφανα σε ακόμα μια ευρωπαϊκή του βραδιά, καθώς νίκησαν τη Μαρσέιγ με 1-0 και «σίγησαν» το... καυτό «Βελοντρόμ». Η κάτοχος του Europa League πανηγύρισε το πρώτο της τρίποντο στη δεύτερη εμφάνιση της στο Champions League και άφησε την ομάδα του Ιγκόρ Τούντορ στην τελευταία θέση του 4ου ομίλου της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης χωρίς βαθμό.

Οι γηπεδούχοι ήταν ελαφρώς καλύτεροι και απείλησαν κυρίως με τον Σάντσες στο πρώτο ημίχρονο, αλλά λίγο πριν το φινάλε η Άιντραχτ βρήκε την ευκαιρία που έψαχνε. Από τις κόντρες η μπάλα στρώθηκε στον Λίντστρομ που πλάσαρε εύστοχα ανοίγοντας το σκορ.

Ο ίδιος παίκτης είχε δοκάρι στο 54' με τη Μαρσέιιγ να πιέζει από το 70' και μετά για το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο οι Γερμανοί είχαν τις μεγάλες ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ...


Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Τότεναμ 2-0


Τα αποτελέσματα, το πρόγραμμα και οι βαθμολογίες στους ομίλους του Champions League που διεξήχθησαν σήμερα αγώνες:

1ος όμιλος
1η αγωνιστική
Άγιαξ-Ρέιντζερς 4-0
Νάπολι -Λίβερπουλ 4-1

2η αγωνιστική
Λίβερπουλ-Άγιαξ 2-1

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου
22:00, Ρέιντζερς-Νάπολι

Βαθμολογία (σε 2 αγ.)
Άγιαξ 3
Νάπολι 3
Λίβερπουλ 3
Ρέιντζερς 0
*Νάπολι και Ρέιιντζερς έχουν από 1 αγώνα

2ος όμιλος
1η αγωνιστική
Ατλέτικο Μαδρίτης-Πόρτο 2-1
Μπριζ-Λεβερκούζεν 1-0

2η αγωνιστική
Πόρτο-Μπριζ 0-4
Λεβερκούζεν-Ατλέτικο 2-0

Βαθμολογία (σε 2 αγ.)
Μπριζ 6
Ατλέτικο Μαδρίτης 3
Λεβερκούζεν 3
Πόρτο 0

3ος όμιλος
1η αγωνιστική
Μπαρτσελόνα-Πλζεν 5-1
Ίντερ-Μπάγερν Μονάχου 0-2

2η αγωνιστική
Πλζεν-Ίντερ 0-2
Μπάγερν Μονάχου-Μπαρτσελόνα 2-0

Βαθμολογία (σε 2 αγ.)
Μπάγερν 6
Μπαρτσελόνα 3
Ιντερ 3
Πλζεν 0

4ος όμιλος
1η αγωνιστική
Άιντραχτ Φρ.-Σπόρτινγκ Λ. 0-3
Τότεναμ -Μαρσέιγ 2-0

2η αγωνιστική
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Τότεναμ 2-0
Μαρσέιγ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-1

Βαθμολογία (σε 2 αγ.)
Σπόρτινγκ 6
Τότεναμ 3
Αϊντραχτ 3
Μαρσέιγ 0


Ειδήσεις σήμερα:

«Ο Φιλιππίδης μου είπε να πάρω μια κοπέλα και να της πω να μη μιλήσει», κατέθεσε ο Μπιμπίλας

Πόσο θα αυξηθεί το εισόδημα συνταξιούχων και ευάλωτων το ‘23 - Αναλυτικά παραδείγματα

Νέο «κύμα» ζέστης από αύριο στην «καρδιά» του Σεπτέμβρη - 40άρια μέσα στο Σαββατοκύριακο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης