Champions League: Προβάδισμα πρωτιάς η Σπόρτινγκ, διπλό η Ίντερ - Δείτε τα γκολ

Champions League: Προβάδισμα πρωτιάς η Σπόρτινγκ, διπλό η Ίντερ - Δείτε τα γκολ

Η εκπληκτική Σπόρτινγκ Λισαβόνας σκότωσε με δύο γκολ στις καθυστερήσεις την Τότεναμ και είναι πρώτη στον 4ο όμιλο του Champions League - Πρώτη νίκη για την Ίντερ που πέρασε από το Πλζεν με πρωταγωνιστή τον Τζέκο

26187120
Η Σπόρτινγκ έκανε εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην Τότεναμ στη Λισαβόνα και με δυο γκολ μετά το 90' πήρε προβάδισμα πρωτιάς στον 4ο όμιλο (2-0). Ντεμπούτο για τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση

Με τον Έντιν Τζέκο να γίνεται ο γηραιότερος μετά τον Ντιντιέ Ντρογκμπά που σκοράρει και μοιράζει ασίστ σε ματς Champions League, η Ίντερ απέδρασε άνετα από την έδρα της Βικτόρια Πλζεν (0-2) και πήρε το πρώτο της τρίποντο στον όμιλο.

Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Τότεναμ 2-0

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmvi7ku7vxjl)


Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας μετά την επιβλητική νίκη με 3-0 επί της Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη έκανε το 2/2 στον 4ο όμιλο του Champions League, καθώς επικράτησε της Τότεναμ στην Πορτογαλία με 2-0 και πήρε προβάδισμα πρωτιάς. Δύο φορές «χτύπησαν» τα Λιοντάρια από το 90' μέχρι το 90+3'. Έκανε ντεπούτο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ο νεαρός διεθνής χαφ Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος.

Τα Λιοντάρια έκαναν εξαιρετική εμφάνιση και θα μπορούσαν να είχαν βρει γκολ πιο νωρίς αλλά έπεσαν πάνω σε έναν εξαιρετικό Ουγκό Γιορίς. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Έντουαρντς έκανε εξαιρετική ενέργεια, πάτησε περιοχή και πλάσαρε αλλά του είπε «όχι» ο Γάλλος τερματοφύλακας.

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε απείλησε για πρώτη φορά στο 49' όταν ο Αδάν έβγαλε με τα γόνατα το σουτ του Έμερσον και στο 76' απείλησε ο Ριτσάρλισον με εξαιρετική κεφαλιά από το πρώτο δοκάρι. Η ομάδα του Αμορίμ «χτύπησε» 90'. Ο Αλεξανδρόπουλος έβγαλε εξαιρετική μπαλιά, ο Πόρο σούταρε, ο Γιορίς έβγαλε με δυσκολία τη μπάλα σε κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε ο Γκονσάλβες και ο Παουλίνιο με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Το τελικό 2-0 το διαμόρφωσε ο Αρτούρ στο 90+3' όταν «εξέθεσε» με «ποδιά» τον Έμερσον και με εξαιρετικό τελείωμα «σφράγισε» τη νίκη των Πορτογάλων.

Σπόρτινγκ Λισαβόνας: Αδάν, Ινιάτσιο, Κοάτες, Ρέις, Πόρο, Μορίτα (72' Αλεξανδρόπουλος), Ουγκάρτε, Σάντος (90+2' Εσγκάιο), Τρινκάο (76' Παουλίνιο), Έντουαρντς (90+2' Αρτούρ Γκόμες), Γκονσάλβες

Τότεναμ: Λορίς, Ντάιερ, Ρομέρο, Ντέιβις, Έμερσον, Χόιμπιεργκ, Μπεντανκούρ, Πέρισιτς, Σον (72' Κουλουσέβσκι), Ρισάρλισον, Κέιν


Βικτόρια-Πλζεν 2-0

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmvhzwoz5ru1)


Είχε έντεκα χρόνια να πετύχει συνεχόμενα διπλά στο Champions League. Το ένα το πήρε σε «πικρή» νίκη στο «Άνφιλντ» τον περασμένο Μάιο και μετά την ήττα στην πρεμιέρα από την Μπάγερν, ήταν υποχρέωσή της να πάρει το δεύτερο στην Τσεχία και το Πλζεν. Και η Ίντερ το έκανε, με ηγέτη τον Έντιν Τζέκο που στα (σχεδόν) 37 του σκόραρε και σέρβιρε ασίστ, για το τελικό 2-0 επί της Βικτόρια.

Οι Νερατζούρι δεν κινδύνεψαν σχεδόν καθόλου στο πρώτο μέρος και βρήκαν από νωρίς το γκολ που θα τους απέβαλε το όποιο άγχος. Λίγα λεπτά μετά την πρώτη απειλή με την προβολή του Ατσέρμπι, ο Χοακίν Κορέα έστρωσε στον Έντιν Τζέκο από αριστερά μέσα στην περιοχή κι εκείνος με αρχοντικό συρτό πλασέ νίκησε τον Στάνεκ για το 1-0, με το πρώτο του γκολ στο Champions League εκτός έδρας από τον Απρίλιο του 2018.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmvfut79d39l)
Κλείσιμο

Οι Τσέχοι δεν ήταν εύκολο να βρεθούν στα καρέ του Ονάνα και η εξέλιξη στο β' μέρος δεν τους βοήθησε ιδιαίτερα. Μέσα σε τρία λεπτά ως το 52', η Ίντερ είχε διπλή ευκαιρία με Γκόσενς-Σκρίνιαρ (εντυπωσιακή διπλή απόκρουση Στάνεκ) και άλλη μία με τον Ντάμφρις που έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια με κεφαλιά. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τους γηπεδούχους όταν στο 61', ο Μπούχα με πολύ σκληρό μαρκάρισμα με τις τάπες στην κνήμη του Μπαρέλα, αντίκρισε απολύτως δίκαια την απευθείας κόκκινη κάρτα.

Και η ομάδα του Ιντζάγκι εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα, διπλασιάζοντας το προβάδισμα δέκα λεπτά αργότερα σε ταχύτατη αντεπίθεση με δημιουργό τον Τζέκο και σκόρερ τον Ντάμφρις με ψύχραιμο πλασε. Ο Βόσνιος «killer» έγινε έτσι ο γηραιότερος που σκοράρει και δίνει ασίστ στο ίδιο ματς στον θεσμό μετά τον Ντιντιέ Ντρογκμπά το 2014.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmvh8twuuvld)

Βικτόρια Πλζεν (Μιχάλ Μπίλεκ): Στάνεκ, Χάβελ (76’ Χόλικ), Χέιντα, Πέρνιτσα, Γιεμέλκα, Κάλβαχ (76’ Εντιαγέ), Μπούχα, Μοσκέρα, Βλκάνοβα (85’ Τσέρμακ), Σίκορα (72’ Γίρκα), Τσορί (72’ Μπάσεϊ)

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Ονάνα, Σκρίνιαρ, Ατσέρμπι, Μπαστόνι (63’ Ντ’ Αμπρόζιο), Ντάμφρις, Μπαρέλα (72’ Γκαλιαρντίνι), Μπρόζοβιτς (84’ Ασλάνι), Μχιταριάν (72’ Τσαλχάνογλου), Γκόσενς, Τζέκο, Κορέα (72’ Μαρτίνες)


Αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα:
1ος όμιλος
1η αγωνιστική
Άγιαξ (Ολλανδία)-Ρέιντζερς (Σκωτία) 4-0
Νάπολι (Ιταλία)-Λίβερπουλ (Αγγλία) 4-1

2η αγωνιστική
22:00 Λίβερπουλ-Άγιαξ
Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου
22:00, Ρέιντζερς-Νάπολι

Βαθμολογία (σε 1 αγ.)
Άγιαξ 3
Νάπολι 3
Λίβερπουλ 0
Ρέιντζερς 0

2ος όμιλος
1η αγωνιστική
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Πόρτο (Πορτογαλία) 2-1
Μπριζ (Βέλγιο)-Λεβερκούζεν (Γερμανία) 1-0

2η αγωνιστική
22:00, Πόρτο-Μπριζ
22:00, Λεβερκούζεν-Ατλέτικο

Βαθμολογία (σε 1 αγ.)
Μπριζ 3
Ατλέτικο Μαδρίτης 3
Πόρτο 0
Λεβερκούζεν 0

3ος όμιλος
1η αγωνιστική
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Πλζεν (Τσεχία) 5-1
Ίντερ (Ιταλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 0-2

2η αγωνιστική
Πλζεν-Ίντερ 0-2
22:00, Μπάγερν Μονάχου-Μπαρτσελόνα

Βαθμολογία (σε 1 αγ.)
Μπαρτσελόνα 3
Μπάγερν 3
Ιντερ 3
Πλζεν 0
*Ίντερ και Πλζεν έχουν από 2 ματς

4ος όμιλος
1η αγωνιστική
Άιντραχτ Φρ. (Γερμανία)-Σπόρτινγκ Λ. (Πορτογαλία) 0-3
Τότεναμ (Αγγλία)-Μαρσέιγ (Γαλλία) 2-0

2η αγωνιστική
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Τότεναμ 2-0
22:00, Μαρσέιγ-Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Βαθμολογία (σε 1 αγ.)
Σπόρτινγκ 6
Τότεναμ 3
Μαρσέιγ 0
Αϊντραχτ 0
*Σπόρτινγκ και Τότεναμ έχουν από 2 ματς

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

«Ο Φιλιππίδης μου είπε να πάρω μια κοπέλα και να της πω να μη μιλήσει», κατέθεσε ο Μπιμπίλας

Πόσο θα αυξηθεί το εισόδημα συνταξιούχων και ευάλωτων το ‘23 - Αναλυτικά παραδείγματα

Νέο «κύμα» ζέστης από αύριο στην «καρδιά» του Σεπτέμβρη - 40άρια μέσα στο Σαββατοκύριακο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης