Europa League, Ναντ - Ολυμπιακός 2-1: Ήττα με γκολ στο 93'!

Europa League, Ναντ - Ολυμπιακός 2-1: Ήττα με γκολ στο 93'!

Με γκολ του Γκεσάντ στο 93' η Ναντ κέρδισε με 2-1 του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Europa League - Στο 32' άνοιξε το σκορ ο Μοχάμεντ και στο 50' ισοφάρισαν οι ερυθρόλευκοι με αυτογκόλ του  Μουτουσαμί

osfp326784
Σε μία βραδιά που δεν κύλησε καλά ούτε από πλευράς αγωνιστικού σχεδίου ούτε από μεριάς εικόνας δημιουργικά και επιθετικά ο Ολυμπιακός - έχοντας τις ελλείψεις των Ίνμπομ Χουνάγκ και Εμβιλά - ηττήθηκε με σκορ 2-1 από τη Ναντ στη Γαλλία. 

Πως ξεκίνησαν οι δύο αντίπαλοι
Ο Κάρλος Κορμπεράν για το Ναντ - Ολυμπιακός κατέληξε σε τριάδα στην άμυνα και με τον Ρέτσο βασικό. Ο Ίνμπομ Χουάνγκ δεν ήταν στην 11άδα για το Ναντ - Ολυμπιακός διότι είχε ορισμένες ενοχλήσεις και έτσι έμεινε στον πάγκο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmrbmr0ozza1)

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmrao2iy1de9)

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmr9xiznsuld)


Από εκεί και πέρα η μίνι... ανατροπή είναι το 3-4-3 ως σχηματισμός. Και αυτό φαίνεται πως έγινε λόγω του προβλήματος του Κορεάτη χαφ, αλλιώς ο Ισπανός τεχνικός θα πήγαινε σε επιλογή 4-3-3. Ούτε καν ότι ο Ρέτσος ήταν βασικός διότι τον υπολόγιζε για το αρχικό σχήμα ο Κορμπεράν, έχοντας δοκιμάσει τον 24χρονο διεθνή σε διάφορες θέσεις.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmrb8zeythi9)


Η 11άδα του Ολυμπιακού σε 3-4-3 ήταν η εξής: Βατσλίκ - Σισέ, Μανωλάς και Ρέτσος - Άβιλα, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης και Κούντε - Μασούρας, Μπιέλ και Ουί Τζο Χουάνγκ.

Η γηπεδούχος Ναντ από τη μεριά της είχε σύστημα 3-5-2. Κάτω από τα δοκάρια ο Λαφόντ και άμυνα με Άπια, Τζιρότο και Παλουά. Έξω δεξιά και αριστερά οι Γκουεσάν και Μερλίν και εσωτερικά στο κέντρο οι Μπλας, Μουτουσαμί και Τσιριβέγια και μπροστά δίδυμο οι Μουσταφά Μοχαμέντ και Γκαναγκό.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmrbjun2e4uh)


Κακό πρώτο μέρος για τον Ολυμπιακό που δεν του βγήκε ο αρχικός σχηματισμός
Για τον Ολυμπιακό το πρώτο 45λεπτο δεν κύλησε καλά και ως προς την έλλειψη κατοχής της μπάλας και δημιουργικά αλλά και επιθετικά. Μόλις στο 2' δέθχηκε διπλή φάση με Άπια και Μοχαμέντ με τον Βατσλίκ να κάνει μεγάλη επέμβαση. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε με φάση με τον Μπιέλ και τον Μασούρα με το σουτ του Έλληνα winger να βρίσκει σε σώματα.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmrbf71at5s9)


Στη συνέχεια η Ναντ είχε περισσότερο την πρωτοβουλία και έψαξε το γκολ με παίκτες όπως ο Μπλας που στο 14' σούταρε ψηλά έξω. Η Ναντ είχε βρει περισσότερο ευάλωτη την αριστερή πλευρά και από εκεί πίεζε πιο πολύ, ωστόσο σκόραρε εν τέλει από δεξιά στο 32' με τον Μπλας να περνάει κάθετη στον Μοχάμεντ σε φάση που έφυγε από την Άβιλα και δεν πρόλαβε να κόψει ο Μανωλάς για να σκοράρει ο Μοχαμέντ στην πλάτη των Ρέτσου και Σισέ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmrax56lbu4p)


Στο 39' ο Μπιέλ έφτιαξε φάση για τον Άβιλα που όμως από θέση βολής σούταρε έξω. Το α' μέρος γενικά για τον Ολυμπιακό από δημιουργικής και επιθετικής πλευράς δεν ήταν καθόλου καλό ενώ τα πιο μεγάλα προβλήματά του τα είχε από την αριστερή του πλευρά. Επίσης αυτό το 3-4-3 του - που χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στον Ολυμπιακό - ο Κορμπεράν δεν... περπάτησε. Όχι πως η Ναντ έκανε ένα σούπερ α' μέρος αλλά ο Ολυμπιακός δεν ήταν ιδιαίτερα καλός και πειστικός.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmra1cacrlox)



Ο Ολυμπιακός βρήκε το 1-1 από αυτογκόλ
Ο Ολυμπιακός θέλησε να αντιδράσει στο 2ο 45λεπτο και βρήκε σχετικά γρήγορα το 1-1. Στο 50ό λεπτό μετά από κόρνερ του Μπιέλ ο Μουτουσαμί έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Ναντ.

Στη συνέχεια η Ναντ ξαναπήρε πρωτοβουλία και συνέχισε να απειλεί με τον Μπλας. Η αριστερή πλευρά παρέμεινε ένα πρόβλημα για τον Ολυμπιακό, όπως και το κέντρο του και η κυκλοφορία του.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmr9j12liubt)


Στο 64' ο Μπόουλερ είχε κίνηση και σουτ που αποκρούστηκε. Ο Βατσκλίκ είχε και άλλες καλές επεμβάσεις όπως πάνω στον Σισοκό. Στο 83' ακυρώθηκε ορθώς γκολ της Ναντ με τον Γκουεσάν για οφσάιντ, όμως στη συνέχεια και μετά την ένταση που υπήρξε στο 84' με αποβολή του Αβραάμ Παπαδόπουλου στον πάγκο, ήρθε το 2-1 για τη Ναντ. Στο 93' ο κορυφαίος του ματς ματς Μπλας έκανε σέντρα και ο αμαρκάριστος Γκουεσάν με πολύ καλή κεφαλιά σκόραρε.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmr9g3knk73t)


Μία φάση πριν ο Ολυμπιακός είχε διαμαρτυρηθεί για φάουλ πάνω στον Αμπουμπακάρ Καμαρά, απ' όπου βγήκε μετά το γκολ των Γάλλων. Τελικώς όμως η βραδιά δεν ήταν καλή και ήρθε η ήττα.

MVP: Ο Μπλας. Δημιουργός και στα δύο γκολ της Ναντ που πήρε τη νίκη με σκορ 2-1.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmr99rrcd6wp)

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmrc22jnla29)


ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Οι δύο σκόρερ της Ναντ. Κυρίως ο Γκουεσάν που σκόραρε με κεφαλιά για το 2-1 ένα λεπτό πριν το τέλος του αγώνα.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Το κέντρο του Ολυμπιακού δεν πήγε ιδιαίτερα καλά. Σε κακή βραδιά ο Ρέαμπτσιουκ που είχε πολλά θέματα από την πλευρά του με παίκτες όπως ο Μπλας.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο τρόπος που δέχεται γκολ στο 93' ο Ολυμπιακός από τον Γκουεσάν. Μία φάση όπου δεν υπήρξαν σωστές αντιδράσεις από σχεδόν κανέναν.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ορθώς δεν μέτρησε το γκολ του Γκουεσάν όπου θα γινόταν νωρίτερα το 2-1. Οι παίκτες του Ολυμπιακού και ο πάγκος διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ στον Αμπουμπακάρ Καμαρά που έγινε πριν τη φάση του 93' όπου σκόραρε ο Γκουεσάν.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά ο Ολυμπιακός (που είχε βέβαια σημαντικές απουσίες με Εμβιλά και Ίνμπομ Χουάνγκ) και δεν τον βοήθησε και ο τρόπος που επέλεξε να αγωνιστεί. Ωστόσο τον... πληγώνει το γεγονός πως δέχθηκε γκολ στο 93' και ενώ το ματς τελείωνε στο 94'. Ένα ακόμα γκολ στο τέλος αναμέτρησής του.

ΝΑΝΤ: Λαφόντ, Απιά, Τζιρότο, Παλουά, Γκουεσάν, Μερλίν, Μπλας, Μουτουσαμί (69' Σισοκό), Τσιριβέγια, Μοχαμέντ Μουσταφά και Γκαναγκό (69' Σιμόν).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Σισέ, Ρέτσος, Μανωλάς, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης, Κούντε, Άβιλα, Μασούρας (60' Μπόουλερ), Ουί Τζο Χουάνγκ (76' Αμπουμπακάρ Καμαρά) και Μπιέλ (86' Ελ Αραμπί)

Πηγή: www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

«Χαίρομαι που πέθανε η μαμά μου»: Η φρίκη πίσω από τα απομνημονεύματα πρώην σταρ του Nickelodeon!

Μέσω και των ιδιωτικών φαρμακείων από σήμερα η εγγραφή των πολιτών στον προσωπικό γιατρό

Η αστυνομία του Μέμφις συνέλαβε 19χρονο που πυροβολούσε κόσμο σε live streaming - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης