Champions League, Νάπολι-Λίβερπουλ 4-1: «Ισοπέδωσε» την αγνώριστη ομάδα του Κλοπ - Δείτε τα γκολ

Champions League, Νάπολι-Λίβερπουλ 4-1: «Ισοπέδωσε» την αγνώριστη ομάδα του Κλοπ - Δείτε τα γκολ

Εκπληκτική εμφάνιση για τη Νάπολι, που ξεκίνησε εντυπωσιακά το Champions League - Μεγάλο διπλό η Μπάγερν στην έδρα της Ίντερ - Ατλέτικο Μαδρίτης-Πόρτο 2-1, Mπριζ–Λεβερκούζεν 1-0, Μπαρτσελόνα-Πλζεν 5-1, Τότεναμ-Μαρσέιγ 2-0

napoli-liverpool-m
Μία ακόμη μαγική βραδιά μας χάρισε το Champions League με 26 γκολ, μοναδικό θέαμα και συγκλονιστικό φινάλε στους αγώνες...

Ιστορικός θρίαμβος με 4-1 της καταπληκτικής Νάπολι του βιρτουόζου Κβαρατσκέλια και του «πολυεργαλείου» Ζιελίνσκι (δύο γκολ) εις βάρος της χειρότερης Λίβερπουλ επί εποχής Γιούργκεν Κλοπ (στο πρώτο, εφιαλτικό ημίχρονο).

Υπερηχητική η Μπαρτσελόνα κόντρα στην Βικτόρια Πλζεν με χατ τρικ Λεβαντόφσκι, ενώ στη Μαδρίτη η Ατλέτικο νίκησε 2-1 την Πόρτο με τα τρία γκολ να σημειώνονται μετά το 90'!

Με νίκες ξεκίνησαν Τότεναμ (2-0 τη Μαρσέιγ), Μπριζ (1-0 τη Λεβερκούζεν), αλλά και η Μπάγερν που πέρασε εύκολα με 2-0 από την έδρα της Ίντερ...

Κλείσιμο
Αναλυτικά όλα τα ματς

1ος όμιλος
Νάπολι – Λίβερπουλ


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmqem0dt761t)


Che bella Napoli, what an awful Liverpool! Η μετάφραση; Τι όμορφη Νάπολι, τι απαίσια Λίβερπουλ! Η Νάπολι, σε μια από τις καλύτερες ποδοσφαιρικές παραστάσεις της ιστορίας της, διέλυσε με 4-1 την παραπαίουσα Λίβερπουλ και έκανε ονειρικό ντεμπούτο στον πρώτο όμιλο του Champions League στον οποίο, θεωρητικά τουλάχιστον, φαβορί είναι η αποψινή της αντίπαλος.

Αποκαρδιωτική εμφάνιση της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ, άλλη μια, με τις απουσίες να αποτελούν εν μέρει δικαιολογία, αλλά να μην αρκούν για να εξηγήσουν τα χάλια των Κόκκινων σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν, σε όλα τα μέτωπα.

Ναπολιτάνικο σόου
Ονειρικό το πρώτο ημίχρονο για τους Παρτενοπέι και εφιαλτικό για τους Κόκκινους, αφού η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι αιφνιδίασε εντελώς αυτή του Κλοπ με την αγωνιστική της ένταση, την πίεση και το ταχύτατο transition άμυνας – επίθεσης.

Προτού καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, ο Βίκτορ Οσίμεν άγγιξε το γκολ όταν πλάσαρε από πλάγια στην κενή εστία (ο Άλισον είχε κάνει άστοχη έξοδο), με την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι.


Η ευκαιρία του Νιγηριανού επιθετικού ήταν ένας προάγγελος του τι επρόκειτο να ακολουθήσει, με τη Νάπολι να δημιουργεί ευκαιρίες και την Λίβερπουλ να παρακολουθεί σχεδόν ανήμπορη να αντιδράσει.

Μόλις στο πέμπτο λεπτό, ο Πιότρ Ζιελίνσκι μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που δόθηκε ορθά μέσω VAR από τον Ισπανό διαιτητή Κάρλος Ντελ Θέρο Γράντεσε χέρι του Τζέιμς Μίλνερ σε σουτ του Ματέο Πολιτάνο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmqeo22cz0s9)


Το γκολ έδωσε επιπλέον ώθηση στους γηπεδούχους, με τον Γεωργιανό Κβίχα Κβαρατσκέλια να κλέβει την παράσταση και να ταλαιπωρεί διαρκώς την αγγλική άμυνα, αγγίζοντας το 2-0 σε δεύτερο πέναλτι που ορθά δόθηκε (εκ νέου μέσω VAR) σε πάτημα του Φίρχιλ Φαν Ντάικ στον Οσίμεν.

Ο δαιμόνιος Νιγηριανός ανέλαβε την εκτέλεση, ο Άλισον απέκρουσε το σουτ και κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του, ένα… φιλί ζωής που όμως έμελλε να έχει ελάχιστη διάρκεια.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmqf084hymfl)


3-0 και… λίγα ήταν!
Η Λίβερπουλ έκανε πρώτη φορά αισθητή την παρουσία της στην αντίπαλη περιοχή μετά το 20λεπτο, με τον Άλεξ Μερέτ να αποκρούει με δυσκολία μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τρεντ Αλεξάντερ – Άρνολντ.

Πως απάντησε η Νάπολι; Με μια μοναδική ευκαιρία του Κβαρατσκέλια το πλασέ του οποίου στη κενή εστία, ύστερα από κλέψιμο του Οσίμεν στον (ανεκδιήγητο) Τζόσεφ Γκόμες και πάσα «πάρε – βάλε», έδιωξε πάνω στην γραμμή ο Φαν Ντάικ (26’).

Ένα αδύναμο σουτ του Μοχάμεντ Σαλάχ δεν μπόρεσε να ανησυχήσει τον Μερέτ, οι συμπαίκτες των οποίων συνέχισαν το… πάρτι στην αγγλική περιοχή, με τον Αντρέ Φρανκ Ζαμπό Ανγκισά να συνεργάζεται άψογα με τον Πιότρ Ζιελίνσκι και να πλασάρει εύστοχα τον Άλισον (31’).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmqfe22eh70p)


Ο Χάρβεϊ Έλιοτ δεν έπιασε καλά το σουτ μόνος του ένα μέτρο από την εστία για να μειώσει το σκορ και να δώσει ελπίδες σε μια Λίβερπουλ που αλλού πατούσε και αλλού βρισκόταν, στο ενδεχομένως χειρότερο ημίχρονο επί εποχής Κλοπ.

Η ενθουσιώδης και ενθουσιασμένη Νάπολι έχασε με τραυματισμό τον Οσίμεν (ήταν ανέτοιμος και έσφιξε τα δόντια για να παίξει), αλλά ούτε αυτό την πτόησε. Ο Τζιοβάνι Σιμεόνε, στο πρώτο ματς της καριέρας του στο Champions League, έμελλε να σκοράρει μόλις τρία λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο, σπρώχνοντας την μπάλα προ κενής εστίας ύστερα από πάσα του καταπληκτικού Κβαρατσκέλια.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmqfe22eh70p)


Περίσσευε το δεύτερο 45λεπτο
Στο δεύτερο μέρος ο Κλοπ, ο οποίος μετά το τέλος του πρώτου έφυγε τρέχοντας προς τα αποδυτήρια, έβγαλε τον Γκόμες και προσπάθησε να νοικοκυρεύσει κάπως την άμυνα με την είσοδο του Τζόελ Μάτιπ, μάταια όπως αποδείχθηκε στην πρώτη φάση της επανάληψης.

Ο φανταστικός Ζιελίνσκι, με διπλή προσπάθεια από κοντά, νίκησε τον ανήμπορο Άλισον για το 4-0 (47’) και προκάλεσε εκ νέου παραλήρημα στις εξέδρες του «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα», το οποίο είχε να ζήσει τέτοια έκσταση από την εποχή που έπαιζε ο θρύλος που του έχει δώσει το όνομά του.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmqfyoc76msx)


Παρά τη νέα σφαλιάρα που θα έπρεπε να την καταρρακώσει εντελώς, η Λίβερπουλ δεν τα παράτησε. Και, δύο λεπτά αργότερα, ο Λουίς Ντίας με πολύ ωραίο curler σημείωσε το πρώτο γκολ των φιναλίστ του περυσινού Champions League στη φετινή διοργάνωση.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmqg10ow8p2x)


Στο τελευταίο ημίωρο, ο Κλοπ έψαξε να φρεσκάρει την ομάδα του με τον επιστρέφοντα Τιάγκο Αλκάνταρα και τους Ντάργουιν Νούνιες και Ντιόγκο Ζότα, με τον Μερέτ να αποτρέπει το 4-2 με καταπληκτική απόκρουση σε κεφαλιά του Ντίας, με διαφορά ο πιο δραστήριος παίκτης των φιλοξενούμενων.

Οι πολλές αλλαγές έσπασαν τον φρενήρη ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου, η Νάπολι «έπαιξε» με το αποτέλεσμα, η Λίβερπουλ προσπάθησε ανεπιτυχώς να περιορίσει την έκταση της ήττας, η οποία την βάζει με το «καλημέρα» του ομίλου σε μπελάδες, ακόμα και σε σχέση με την πρόκριση στους «16».


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmqghuf78ze9)


Νάπολι (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μερέτ – Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Κιμ, Ολιβέρα (74’ Μάριο Ρουΐ) – Λομπότκα, Ανγκισά – Πολιτάνο (58’ Λοσάνο), Ζιελίνσκι (74’ Ελμάς), Κβαρατσκέλια (57’ Ζέρμπιν) – Οσίμεν (41’ λ. τρ. Σιμεόνε).

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον – Αλεξάντερ Άρνολντ, Γκόμες (46’ Μάτιπ), Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον – Έλιοτ (77’ Αρτούρ), Φαμπίνιο, Μίλνερ (63’ Τιάγκο Αλκάνταρα) – Σαλάχ (62’ Ζότα), Φιρμίνο (62’ Νούνιες), Ντίας.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmqhkwhdfxt5)



Άγιαξ – Ρέιντζερς


2ος όμιλος
Ατλέτικο Μαδρίτης – Πόρτο

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmqi6b7nieyp)


Τέτοια φινάλε δεν γράφουν ούτε σεναριογράφοι! Το ποδόσφαιρο ωστόσο έχει τον τρόπο του ώστε κάθε φορά να εξυφαίνει τις πιο απίθανες ιστορίες. Και στη συγκεκριμένη υπόθεση ήταν η σειρά της Ατλέτικο να χαμογελάσει. Σε ένα ματς που παρέμενε χωρίς σκορ μέχρι το 90+2΄,οι Μαδριλένοι είδαν τον Ερμόσο να εναλλάσσεται από ήρωα σε μοιραίο μέσα τέσσερα λεπτά και τελικά τον Γκριεζμάν να τους χαρίζει τη νίκη με απίθανο buzzer beater κόντρα στην αλύγιστη - μέχρι εκείνο το σημείο - Πόρτο (2-1).

Μέχρι να φτάσουμε ωστόσο σε αυτό το συγκλονιστικό φινάλε, έπρεπε να προηγηθούν 90 λεπτά με ελάχιστες συγκινήσεις. Η Ατλέτικο μπήκε σχετικά καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και έριξε την πρώτη προειδοποιητική βολή με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καράσκο που πέρασε λίγο έξω στο 9΄. Στο 37΄ο Ντιόγο Κόστα είχε όχι στο δυνατό σουτ του Κόκε μέσα από την περιοχή, στις μοναδικές αξιοσημείωτες φάσεις του πρώτου μέρους.

Το ξεκίνημα της επανάληψης βρήκε την Ατλέτικο να σκοράρει με φοβερό γκολ του Κόκε το οποίο ωστόσο ακυρώθηκε για οφσάιντ, με το 0-0 να παραμένει. Από εκεί και έπειτα η Πόρτο άρχισε να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, είχε ένα πολύ καλό δεκάλεπτο με τρεις κορυφαίες στιγμές των Εσουστάκιο και Ζοάο Μάριο, όμως στο 83΄η ισορροπίες άλλαξαν. Ο Ταρέμι προσπάθησε να εκμαιεύσει πέναλτι και τιμωρήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας τους Πορτογάλους να παλεύουν με δέκα παίκτες. Και εκεί πιθανότατα ήταν η αρχή του πιο συγκλονιστικού φινάλε.

Ένα φινάλε που φάνηκε που προς στιγμήν φάνηκε να υπογράφεται από τον Ερμόσο, ο οποίος στο 90+2΄άνοιξε το σκορ για την Ατλέτικο, όμως τέσσερα λεπτά αργότερα έκανε ανόητο πέναλτι και έδωσε την ευκαιρία στον Ουρίμπε να ισοφαρίσει. Το τέλος ωστόσο δεν είχε γραφτεί ακόμα, με τον Γκριεζμάν να... πετάγεται από το πουθενά στο 101΄και να λυτρώνει την Ατλέτικο με σκαστή κεφαλιά εν μέσω ξέφρενων πανηγυρισμών.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmqhgaqvtvfl)


Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Μολίνα (46΄Ντε Πολ), Χιμένεθ, Βίτσελ, Ρεϊνίλντο, Καράσκο (46΄Λεμάρ), Κόκε, Γιορέντε, Σαούλ (61΄Γκριεζμάν), Ζοάο Φέλιξ (71΄Κορέα), Μοράτα (68΄Ερμόσο)

Πόρτο (Σέρχιο Κονσεϊσάο): Ντιόγο Κόστα, Πεπέ (72΄Ζοάο Μαριο), Κάρμο, Πέπε, Ζαϊντού, Εουστάκιο, Ουρίμπε, Γκαλένο, Οτάβιο (77΄Μπρούνο Κόστα), Εβανίλσον (77΄Μαρτίνες), Ταρέμι

Mπριζ – Λεβερκούζεν

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmqhsj44b4j5)


Στην χθεσινή πρεμιέρα του Champions League ήταν ο Γκουλάτσι που κέρδισε τα φώτα της προσοχής για τους λάθος λόγους, αφού χάρη σε μια απίθανη γκάφα άνοιξε το δρόμο για την επιβλητική νίκη της Σαχτάρ απέναντι στη Λειψία.

Ένα 24ωρο αργότερα ήταν η σειρά του Χραντέτσκι να βιώσει την ίδια μοίρα. Με γκολ - δώρο, ο τερματοφύλακας της Λεβερκούζεν βοήθησε τη Μπριζ να κάνει την έκπληξη απέναντι στις Ασπιρίνες (1-0) και να ξεκινήσει με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Champions League.

Η στιγμή του... εγκλήματος συνέβη στο 42΄όταν ο Σιλά πήρε την κεφαλιά σε εκτέλεση κόρνερ, ο Χραντέτσκι μπλόκαρε τη μπάλα σταθερά αλλά για κάποιον ανεξήγητο λόγο την πήρε.... μαζί του προς τα δίχτυα. Το 1-0 ήταν γεγονός με την Μπριζ να κρατά ως το τέλος.

Βέβαια οι Βέλγοι χρειάστηκαν και τη συνδρομή του VAR που ακύρωσε γκολ του Σικ στο 75΄ για οφσάιντ, με τη Μπριζ να στέκεται αγέρωχη για τα λεπτά που απέμεναν και στο φινάλε να ολοκληρώνει την έκπληξη, συλλέγοντας τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Μπριζ (Καρλ Χέφκενς): Μινιολέ, Οντόι, Μέκελε, Σιλά, Μέιερ, Νίλσεν, Ονιεντικά, Φανάκεν, Όλσεν, Σόουα, Τζουτγκλά

Λεβερκούζεν (Ζεράρδο Σεοάνε): Χραντέτσκι, Κουσούνου, Τα, Χινκάπιε, Μπάκερ, Έιντριχ, Αρανγκίθ, Χάντσον Οντόι, Ντιαμπί, Φρίμπονγκ, Σικ

3ος όμιλος
Ίντερ – Μπάγερν Μονάχου

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmqi2h16seg9)


Σε ένα «κλειστό» ματς, με λίγες φάσεις, η ανώτερη Μπάγερν Μονάχου πέρασε από το Μιλάνο με το «διπλό», καθώς νίκησε με 2-0 την κυπελλούχο Ιταλίας, Ίντερ.

Πρωταγωνιστής ο Λερόι Σανέ, ο οποίος σκόραρε το πρώτο γκολ και στο δεύτερο «έκρυψε» τη μπάλα με τον Κομάν.

Τη νίκη των Βαυαρών παρακολούθησαν από τις εξέδρες παίκτες της Εθνικής ομάδας μπάσκετ που βρίσκονται στο Μιλάνο για τις υποχρεώσεις της «επίσημης αγαπημένης» στο Eurobasket. Ο λόγος για τους Κώστα Παπανικολάου, Νικ Καλάθη, Γιώργο Παπαγιάννη, Δημήτρη Αγραβάνη, Γιαννούλη Λαρεντζάκη και τους τρεις αδελφούς Αντετοκούνμπο

Oι Γερμανοί είχαν εξ αρχής τον έλεγχο της αναμέτρησης, ήταν η ομάδα που πίεζε και στο 25' πήρε το προβάδισμα. Ο Κίμιχ έβγαλε εξαιρετική βαθιά μπαλιά, ο Σανέ έκανε φανταστικό κοντρόλ, «άδειασε» τον Ονάνα και πλάσαρε σε κενή εστία για το 0-1.

Οι Νερατζούρι προσπάθησαν να πιέσουν στην αρχή του δεύτερου μέρους για να βρουν το γκολ της ισοφάρισης, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στο 66' ο Σανέ και ο Κομάν έκαναν «μαγικά» μέσα στη μεγάλη περιοχή των Ιταλών, ο σκόρερ του πρώτου γκολ έκανε το γύρισμα και ο άτυχος Ντ' Αμπρόζιο έστειλε την μπάλα με το γόνατο στην εστία της ομάδας του, για το 2-0 των Βαυαρών και κάπου εκεί «έσβησε» το παιχνίδι.

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Ονανά, Ντ'Αμπρόζιο, Σκρίνιαρ (72' Ντε Βριτζ), Μπαστόνι (72' Ντιμάρκο), Ντάμφρις (72' Νταρμιάν), Μικίταριαν, Μπρόζοβιτς, Τσαλχάνογλου (81' Γκαλιαρντίνι), Γκόζενς, Μαρτίνες, Τζέκο (71' Κορέα).

Μπάγερν Μονάχου (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Παβάρ, Ντε Λιχτ (75' Ουπαμεκάνο), Ερναντέζ (84' Στάνισιτς), Ντέιβις, Κίμιχ, Σάμπιτζερ (61' Γκορέτσκα), Κομάν (75' Γκνάμπρι), Μίλερ, Σανέ (84' Μουσάλα), Μανέ



Μπαρτσελόνα – Bικτόρια Πλζεν

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmqhpi6g05dl)


Σε 30 χρόνια ιστορίας στο Champions League, κανένας παίκτης δεν είχε καταφέρει να πετύχει χατ-τρικ με τρεις διαφορετικές ομάδες. Για τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, όμως, αυτό έμοιαζε εύκολο ρεκόρ για να σπάσει. Κι ο Πολωνός «killer» βάλθηκε να το προσθέσει στο βιογραφικό του από το ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με την Μπαρτσελόνα, υπογράφοντας τον θρίαμβο των Καταλανών απέναντι στον «φτωχό συγγενή» του 3ου ομίλου, Βικτόρια Πλζεν (5-1).

Με τον Τσάβι να κρατάει στον πάγκο αρκετούς από τους βασικούς των προηγούμενων αγώνων (Αραούχο, Μπουσκέτς, Ραφίνια, Μπαλντέ, Γκάβι), οι Καταλανοί πήραν από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα απέναντι στο μαζικό «τείχος» των Τσέχων και σχετικά νωρίς έφτασαν στο γκολ που θα το ξεκλείδωνε.

Σκόρερ δεν ήταν ο Λεβαντόφσκι, αλλά ένας άλλος νεοαποκτηθείς, ο Φρανκ Κεσί. Ο Ιβοριανός, στο ντεμπούτο του, μάλιστα, στο Champions League βρήκε δίχτυα στο 13' με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι μετά την ασίστ του Κουντέ επίσης με το κεφάλι και έγινε έτσι ο παίκτης με το ταχύτερο γκολ στο ντεμπούτο του με την Μπαρτσελόνα στο Champions League, ξεπερνώντας τον συμπαίκτη του, Σέρχιο Μπουσκέτς (στο 15', το 2008).

Άπαντες στο «Καμπ Νόου», όμως, ανέμεναν την αναπόφευκτη στιγμή που θα έβρισκε δίχτυα το «κανόνι» της ομάδας. Κι Λέβα δεν τους άφησε να περιμένουν για πολύ. Στο 34', ο πρώην στράικερ των Μπάγερν και Ντόρτμουντ με εκπληκτικό πλασέ νίκησε τον Στάνεκ στη γωνιά του και πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος (45+3'), διπλασίασε τα γκολ του με κεφαλιά ψαράκι μετά την τρομερή μπαλιά ακριβείας του Ντεμπελέ στο δεύτερο δοκάρι. Έτσι, «διέγραψε» την ενδιάμεση μείωση του σκορ από την Πλζεν με την κεφαλιά του Σικόρα στο 44' κι έγινε παράλληλα ο γηραιότερος παίκτης της Μπάρτσα που σκοράρει στο ευρωπαϊκό του ντεμπούτο με το κλαμπ, μετά τον Χένρικ Λάρσον.

Χατ-τρικ Λεβαντόφσκι και all-time ρεκόρ
Το έψαχνε διαρκώς στο ισπανικό πρωτάθλημα (δύο γκολ με Σοσιεδάδ και Βαγιαδολίδ), τελικα έμελλε να το βρει στην... κεντρική σκηνή. Ο Λεβαντόφσκι παρέμεινε ζεστός και στο β' μέρος, με τις αλλαγές των Μπλαουγκράνα (πρώτα αγωνιστικά λεπτά του Πικέ) να ανακατεύουν και πάλι την τράπουλα. Και μία εξ αυτών, ο Φεράν Τόρες είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού στο 67' έδωσε την πάσα στον Πολωνό, ο οποίος με φανταστικό άπιαστο τελείωμα στη γωνία πέτυχε το ανεπανάληπτο, να σκοράρει χατ-τρικ στα «αστέρια» με τρίτη διαφορετική ομάδα.

Ο Ισπανός κατάφερε, πάντως, να βάλει και το δικό του όνομα στον πίνακα των σκόρερ, γράφοντας το τελικό 5-1 στο 71' με «κεραυνό» εξ επαφής έχοντας κατεβάσει πρώτα την μπάλα με πλάτη προς την εστία, από την ονειρική βαθιά μπαλιά του εκ των κορυφαίων, Ντεμπελέ (δύο ασίστ).

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Ρομπέρτο (46’ Πικέ), Κρίστενσεν, Κουντέ, Άλμπα, Κεσί (81’ Τορέ), Ντε Γιονγκ, Πέδρι (75’ Γκάβι), Ντεμπελέ (75’ Ντεπάι), Φατί (65’ Τόρες), Λεβαντόφσκι

Βικτόρια Πλζεν (Μιχάλ Μπίλεκ): Στάνεκ, Χάβελ, Χέιντα, Πέρνιτσα, Γιέμελκα (86' Χόλικ), Κάλβατς, Μπούχα, Σικόρα (79’ Πιλάρ), Βικάνοβα (78’ Τσέρμακ), Μοσκέρα (79’ Γίρκα), Τσόρι (66’ Μπάσεϊ)

4ος όμιλος
Τότεναμ - Μαρσέιγ


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmqi1po2kpb5)


Ιδανικότερο ντεμπούτο στο Champions League δεν μπορούσε να φανταστεί ο Ριτσάρλισον, ο οποίος με δυο γκολ έδωσε πολύτιμη νίκη 2-0 στην Τότεναμ κόντρα στη Μαρσέιγ.

Οι Λονδρέζοι ξεκίνησαν με το δεξί τη διοργάνωση, ωστόσο για ένα ημίχρονο δεν έπεισαν με την εικόνα τους. Οι Μασσαλοί ήταν καλύτεροι, προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν τις αδυναμίες της Τότεναμ, όμως στην τελική προσπάθεια είχαν... θέμα.

Η Τότεναμ κατάφερε να κάνει την πρώτη της ευκαιρία στο 41ο λεπτό, όμως ο Χάρι Κέιν δεν μπόρεσε από πλεονεκτική θέση να σκοράρει. Ασχημο το ξεκίνημα στην επανάληψη για τη Μαρσέιγ, μιας και στο 47' ο Μπεμπά αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα!

Η Τότεναμ πίεσε, είχε τον απόλυτο έλεγχο, αλλά και τον Ριτσάρλισον σε μεγάλη βραδιά. Στο 76' από υπέροχη ασίστ του Πέρισιτς μπόρεσε με κεφαλιά να σκοράρει, ενώ στο 81' ξανά με το κεφάλι από ασίστ του Χόιμπιεργκ διαμόρφωσε το 2-0.


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmqhzqmoodrd)


Τότεναμ: Γιορίς, Λενγκλέ (73' Ντέιβις), Ντάιερ, Ρομέρο (73' Τανγκανάγκα), Εμερσον (61' Κολουσέφσκι), Πέρισιτς, Χόιμπιεργκ, Μπεντανκούρ (85' Μπισούμα), Σον (86' Ντόχερτι), Κέιν, Ριτσάρλισον

Μαρσέιγ: Λόπεθ, Κλάους (70' Κολάσινατς), Μπεμπά, Ζιγκό (87' Ουντέρ), Μπαϊγί, Ταβάρες, Βερετού (87' Γκουέγ), Ρονγκιέ, Γκέρσον (50' Μπαλέρντι), Γκεντουζί, Σουάρες (71' Χαρίτ)


Άιντραχτ – Σπόρτινγκ



Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας της φάσης των ομίλων του Champions League:

1ος όμιλος

Άγιαξ (Ολλανδία)-Ρέιντζερς (Σκωτία) 4-0

Νάπολι (Ιταλία)-Λίβερπουλ (Αγγλία) 4-1

Βαθμολογία (σε 1 αγ.)

Άγιαξ 3

Νάπολι 3

Λίβερπουλ 0

Ρέιντζερς 0


2ος όμιλος

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Πόρτο (Πορτογαλία) 2-1

Μπριζ (Βέλγιο)-Λεβερκούζεν (Γερμανία) 1-0

Βαθμολογία (σε 1 αγ.)

Μπριζ 3

Ατλέτικο Μαδρ. 3

Πόρτο 0

Λεβερκούζεν 0


3ος όμιλος

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Πλζεν (Τσεχία) 5-1

Ίντερ (Ιταλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 0-2

Βαθμολογία (σε 1 αγ.)

Μπαρτσελόνα 3

Μπάγερν 3

Ιντερ 2

Πλζεν 2


4ος όμιλος

Άιντραχτ Φρ. (Γερμανία)-Σπόρτινγκ Λ. (Πορτογαλία) 0-3

Τότεναμ (Αγγλία)-Μαρσέιγ (Γαλλία) 2-0

Βαθμολογία (σε 1 αγ.)

Σπόρτινγκ Λισ. 3

Τότεναμ 3

Μαρσέιγ 0

Αϊντραχτ 0


5ος όμιλος

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Τσέλσι (Αγγλία) 1-0

Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)-Μίλαν (Ιταλία) 1-1

Βαθμολογία (σε 1 αγ.)

Ντιναμό Ζ. 3

Μίλαν 1

Σάλτσμπουργκ 1

Τσέλσι 0


6ος όμιλος

Σέλτικ (Σκωτία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 0-3

Λειψία (Γερμανία)-Σαχτάρ (Ουκρανία) 1-4

Η βαθμολογία (σε 1 αγ.)

Ρεάλ Μ. 3

Σαχτάρ Ντ. 3

Σέλτικ 0

Λειψία 0


7ος όμιλος

Μπορούσια Ντ. (Γερμανία)-Κοπεγχάγη (Δανία) 3-0

Σεβίλη (Ισπανία)-Μάντσεστρ Σίτι (Αγγλία) 0-4

Η βαθμολογία (σε 1 αγ.)

Μάντσεστερ Σ. 3

Ντόρτμουντ 3

Κοπεγχάγη 0

Σεβίλη 0


8ος όμιλος

Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Γιουβέντους (Ιταλία) 2-1

Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) 2-0

Η βαθμολογία (σε 1 αγ.)

Μπενφίκα 3

Παρί ΣΖ 3

Γιουβέντους 0

Μακάμπι Χάιφα 0




Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κομισιόν: Προτείνει πλαφόν στο φυσικό αέριο και ανώτατο όριο στα έσοδα εταιρειών ηλεκτρικού ρεύματος

Πούτιν: Τέλος στο ρωσικό φυσικό αέριο αν μπει πλαφόν στις τιμές

Ρούλα Πισπιρίγκου: Εδώλιο για δύο κακουργήματα «δείχνει» ο εισαγγελέας για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης