Eurobasket 2022, Γαλλία - Σλοβενία 82-88: Διαστημικός Ντόντσιτς με 47άρα και πρωτιά!

Eurobasket 2022, Γαλλία - Σλοβενία 82-88: Διαστημικός Ντόντσιτς με 47άρα και πρωτιά!

Με τον Λούκα Ντόντσιτς να γράφει ιστορία σημειώνοντας 47 πόντους (2η καλύτερη επίδοση στην ιστορία των Ευρωμπάσκετ) η Σλοβενία επικράτησε της Γαλλίας με 88-82 και τερμάτισε στην 1η θέση του Β' ομίλου!

Doncic
Η Γαλλία, που έπαιξε χωρίς τον Γιαμπουσέλε σε αυτό το ματς, ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι και εκμεταλλεύτηκε την αστοχία της Σλοβενίας στα σουτ εντός παιδιάς με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 9-1 στο πεντάλεπτο. Μέχρι εκείνο το σημείο η ομάδα του Σέκουλιτς είχε 0/6 σουτ, μέχρι που βρήκε... στόχο ο Ζόραν Ντράγκιτς ο οποίος και «ξεκόλλησε» την ομάδα του στο σκοράρισμα. Έκτοτε η επίθεση της Σλοβενίας άρχισε να «ζεσταίνεται» και αυτό λόγω του φοβερού και τρομερού Λούκα Ντόντσιτς ο οποίος έμοιαζε «σεληνιασμένος». Σαν να... συνέχιζε από εκεί που είχε σταματήσει από την αναμέτρηση με την Γερμανία, όταν και είχε τελειώσει το ματς με 36 πόντους. Στο δεκάλεπτο η ομάδα του είχε το ισχνό προβάδισμα με 19-20.

Ο σούπερ σταρ των Σλοβένων πήρε «φωτιά» στη δεύτερη περίοδο και σημειώνοντας εννέα σερί πόντους έδωσε προβάδισμα με 29-24 έχοντας πετύχει ήδη... 22 πόντους! Η «ψαλίδα» της διαφοράς δεν άνοιγε ωστόσο η Γαλλία δεν άφηνε τους αντιπάλους τους να ξεφύγουν περισσότερο στο σκορ. Με τον Οκόμπο να συμπληρώνει τον Φουρνιέ, οι «τρικολόρ» πραγματοποίησαν επιμέρους σκορ 8-2 και βρέθηκαν στο +1 (32-31) στα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου. Παρόλα αυτά οι Σλοβένοι μπόρεσαν να πάρουν το προβάδισμα με 40-44 στο ημίχρονο κρατώντας τα ηνία του αγώνα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmqbzp8cmg9d)


Στο δεύτερο μισό του αγώνα, η Γαλλία προσπάθησε να στηριχθεί στην άμυνά της και να περιορίσει τη δράση του (έτσι και αλλιώς ασταμάτητου) Λούκα Ντόντσιτς. Το ματς ήταν... αίμα και άμμος. «Μία σου και μία μου» ήταν το παιχνίδι στην Κολωνία, μέχρι που ξέφυγε η Σλοβενία με 56-50 στα μέσα της 3ης περιόδου. Από τη μία οι συνεργασίες με τον Γκομπέρ είχαν και τα επιθυμητά αποτελέσματα για λογαριασμό των «τρικολόρ» ενώ από την άλλη ο μεγάλος σταρ των Ντάλας Μάβερικς έκανε ό,τι περνούσε και ό,τι δεν... περνούσε από το χέρι του προκειμένου να φέρει την ομάδα του σε θέση ισχύος. Παρόλα αυτά το ντέρμπι καλά κρατούσε έως και την 3η περίοδο (64-64).

Μέχρι που... εμφανίστηκε ξανά ο φοβερός και τρομερός Ντόντσιτς! Κάνοντας πράγματα και θαύματα στο παρκέ της «Lanxess Arena» η Σλοβενία έφτασε τον δείκτη του σκορ στο +10 (70-80) τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος. Σ' εκείνο το σημείο άπαντες πίστεψαν ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει. Άλλωστε και η εικόνα της αναμέτρησης, μ' έναν Ντόντσιτς από... άλλον πλανήτη, δεν προμήνυε για κάτι το διαφορετικό.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmqbzp8cmg9d)


Τα δεκάλεπτα: 19-20, 40-44, 64-64, 82-88

Πηγή:www.gazzetta.gr
Κλείσιμο
.

Ειδήσεις σήμερα:

Κομισιόν: Προτείνει πλαφόν στο φυσικό αέριο και ανώτατο όριο στα έσοδα εταιρειών ηλεκτρικού ρεύματος

Πούτιν: Τέλος στο ρωσικό φυσικό αέριο αν μπει πλαφόν στις τιμές

Ρούλα Πισπιρίγκου: Εδώλιο για δύο κακουργήματα «δείχνει» ο εισαγγελέας για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης