Καρεμπέ: «Στον Ολυμπιακό θέλουμε να κατακτήσουμε το Europa League»

Καρεμπέ: «Στον Ολυμπιακό θέλουμε να κατακτήσουμε το Europa League»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ επανέλαβε το μεγάλο του όνειρο με τον Ολυμπιακό και μίλησε για την επιστροφή του στην πόλη της Ναντ ως αντίπαλος

karebe
Στη Γαλλία με τη Ναντ ξεκινά τις υποχρεώσεις του στον όμιλο του Europa League αύριο (8/9) ο Ολυμπιακός και εύλογα η παρουσία του Κριστιάν Καρεμπέ αποτελεί σημείο αναφοράς.

Πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης με τους «τρικολόρ, ξεκίνησε την σπουδαία καριέρα του από τα «καναρίνια» όπου ήταν από το 1990 μέχρι το 1995, όταν μετακόμισε στην Ιταλία και τη Σαμπντόρια.

Πλέον ο 52χρονος είναι ο αθλητικός διευθυντής των «ερυθρολεύκων» και θα βρεθεί ως αντίπαλος στο Στάδιο ντε λα Μπουζουάρ.

«H Ναντ μου έδωσε τα πάντα. Είναι μια από τις εκπλήξεις που μπορεί να σου επιφυλάσσει το ποδόσφαιρο. Σου κλείνει το μάτι η μοίρα», σχολίασε αρχικά στο AFP (γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων) και μετά μίλησε για τον Αντουάν Κομπουαρέ, με τον οποίο συνυπήρξε τότε στο club και ο 58χρονος επέστρεψε το 2021 στη Ναντ.

«Είναι αυτός που με καλωσόρισε, μου έδωσε συμβουλές, που με έκανε να μεγαλώσω ποδοσφαιρικά. Ηταν ο δάσκαλός μου».

Κλείσιμο
Για την παρουσία του στον Ολυμπιακό ανέφερε πως «στόχος μου ήταν να φέρω σταθερότητα στον σύλλογο, ένα όραμα που μοιραζόμαστε με τον πρόεδρο, μία οικονομική σταθερότητα, αλλά και στο αθλητικό κομμάτι. Η επιτυχία είναι 100% και πρέπει να συνεχίσουμε. Πρέπει να παραμείνουμε αισιόδοξοι. Είμαστε το παράδειγμα στην Ελλάδα που θα μπορούσε να εμπνεύσει και άλλους συλλόγους ώστε να έχουν τα ίδια στάνταρ και να ανέβουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οταν βλέπεις το πρωτάθλημα, τους ποιοτικούς παίκτες που υπάρχουν, τους διεθνείς…Η Ελλάδα πήρε το Euro το 2004, οπότε κάτι υπάρχει εδώ».

Μετά ρωτήθηκε και για το ματς. «Ερχόμαστε για να νικήσουμε. Για εμένα θα είναι δύσκολα. Είμαι όμως εδώ με την ομάδα μου τον Ολυμπιακό και ερχόμαστε να νικήσουμε και να παλέψουμε για την πρόκριση».

Ο Καρεμπέ επανέλαβε και το μεγάλο του όνειρο στο λιμάνι. «Πάντα βάζουμε τον πήχη πολύ ψηλά. Θέλουμε να πάμε στον τελικό του Europa League και γιατί όχι να το κατακτήσουμε, αυτό είναι ξεκάθαρο», ενώ τοποθετήθηκε και στην οικονομική κρίση.

«Είναι αλήθεια ότι η οικονομική κρίση φρέναρε αυτήν τη δυναμική. Είναι δύσκολο να επαναφέρεις τα πάντα στο επίπεδό τους, αλλά σιγά σιγά παίρνουμε ανάσα».

Παράλληλα ήταν λογικό που του ζητήθηκε και ένα σχόλιο για την έλευση του Μαρσέλο. «Κανείς δεν το πίστευε. Είναι μαγικό…», ήταν τα λόγια του..

Ειδήσεις σήμερα:

Κομισιόν: Προτείνει πλαφόν στο φυσικό αέριο και ανώτατο όριο στα έσοδα εταιρειών ηλεκτρικού ρεύματος

Πούτιν: Τέλος στο ρωσικό φυσικό αέριο αν μπει πλαφόν στις τιμές

Ρούλα Πισπιρίγκου: Εδώλιο για δύο κακουργήματα «δείχνει» ο εισαγγελέας για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης