Ευρωμπάσκετ 2022, Τουρκία - Ισπανία 69-72: Νίκη θρίλερ και πρωτιά

Ευρωμπάσκετ 2022, Τουρκία - Ισπανία 69-72: Νίκη θρίλερ και πρωτιά

Η Ισπανία επικράτησε με 72-69 της Τουρκίας και πήρε με το... σπαθί της την πρώτη θέση στον Α' Όμιλο του Ευρωμπάσκετ 2022

26157872
Η Ισπανία μπορεί να μη βρίσκεται στην καλύτερή της περίοδο, να μη είχε τον Ρούντι Φερνάντεθ στο παιχνίδι κόντρα στην Τουρκία ελέω τραυματισμού στο γόνατο, όμως επικράτησε με 72-69 της ομάδας του Αταμάν και κατέκτησε έτσι την πρώτη θέση στον Α' Όμιλο του EuroBasket 2022.

Το ντέρμπι που περιμέναμε ήρθε, όμως παρά τη συγκινητική προσπάθεια των Σενγκούν και Οσμάν, ο Σκαριόλο με την άμυνα ζώνης μπέρδεψε τους Τούρκους και ο Λάρκιν αποδείχθηκε μοιραίος στο φινάλε. Γουίλι Ερνανγκόμεθ και Λορέντζο Μπράουν οδήγησαν τους Ισπανούς στην πρώτη θέση και περιμένουν πλέον να μάθουν την τέταρτη του Β' Ομίλου, με τους Τούρκους να μένουν στη δεύτερη θέση.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cmq7agr4j7m9)


Οσμάν εναντίον Ερνανγκόμεθ στο ξεκίνημα
Το παιχνίδι με την εκκίνηση έμοιαζε με μπρα-ντε-φερ του Οσμάν απέναντι στον Γουίλι Ερνανγκόμεθ. Ο Ισπανός ήταν αυτός που κρατούσε την Ισπανία στο σκορ για έξι λεπτά, σκοράροντας όλους τους πόντους της, για το 11-9 στο έκτο λεπτό. Ωστόσο το σφιχταγκάλιασμα των δύο ομάδων στο σκορ ήταν αναμενόμενο να συνεχιστεί.

Ο Οσμάν έφτασε τους 10 πόντους, διαμορφώνοντας το 18-15, την ώρα που ο Σενγκούν έγινε ο δεύτερος πόλος στην επίθεση της ομάδας του Αταμάν με το παιχνίδι του στο ποστ. Ο Τούρκος ψηλός σκόραρε 8 πόντους (με 7 ριμπάουντ) στο ημίχρονο, όμως το δεύτερο rotation της Ισπανίας ανταποκρίθηκε.

Σάιθ, Μπριθουέλα και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ξεκόλλησαν το παιχνίδι από τις διαδοχικές ισοπαλίες. Το τρίποντο του Χουάντσο διαμόρφωσε το 29-30 (στο 17'), με τους Ισπανούς να ξεφεύγουν με πέντε, προτού ακολουθήσουν πέντε σερί του Μαχμούτογλου για το 34-34. Τα διαδοχικά λάθη των Τούρκων έφεραν τη «ρόχα» να προηγείται με 34-38 στο ημίχρονο.

Αυτή τη μικρή διαφορά των τεσσάρων κατάφεραν να διατηρήσουν οι Ισπανοί και στην έναρξη του δευτέρου μέρους, παρά το τραγικό τους ποσοστό σε εκείνο το σημείο στα τρίποντα, με 2/14. Αυτό έως ότου πάρει μπρος η μηχανή του Φουρκάν Κορκμάζ. Ο γκαρντ των Σίξερς συνδέθηκε από την περίμετρο, η Τουρκία πέρασε ξανά μπροστά με 45-43 (στο 24').

Ο Σκαριόλο ξέθαψε από το πινακάκι του τις αγαπημένες του ζώνες στην άμυνα και η ανταλλαγή στο προβάδισμα συνεχίστηκε με ένα τρίποντο του Ντίαθ από τη γωνία για το 50-52, δύο λεπτά πριν το τέλος του 3ου δεκαλέπτου και λίγο αργότερα 50-56 με το πέρας των 30 λεπτών.

Μοιραίος ο Λάρκιν
Κλείσιμο
Ξανά ο Κορκμάζ ήταν αυτός που σκόραρε για τρεις, ώστε να αφυπνίσει την Τουρκία. Το τρικ του Σκαριόλο δε θα άντεχε μέχρι το φινάλε, ο Σενγκούν πήρε όλες τις μάχες χαμηλά και η Τουρκία έτρεξε επιμέρους 9-1, για το 59-56 (στο 33'). Η απάντηση ήταν ένα 0-8 των Ισπανών για το 59-64 και το παιχνίδι μπήκε στο τελευταίο του τρίλεπτο έχοντας απόσταση ενός πόντου.

Ο Κορκμάζ αστόχησε από τη γωνία και στη συνέχεια δέχτηκε τεχνική ποινή με 1:26 για το φινάλε επειδή πάτησε τη γραμμή στην επαναφορά της μπάλας. Ο Μπράουν ευστόχησε στη βολή και ο Αροστέγκι διαμόρφωσε το 65-69. Ένα γκολ φάουλ του Οσμάν μείωσε στον πόντο (68-69), με την Τουρκία να παίρνει την τελευταία κατοχή και μαζί την ευκαιρία στα χέρια της. Εκεί όμως ο Λάρκιν και ο Οσμάν έκαναν το μοιραίο λάθος, χάνοντας την μπάλα στην πίεση του Ντίαθ. Δύο βολές του Γουίλι Ερνανγκόμεθ έφεραν την Ισπανία στο 68-71, ο Λάρκιν αστόχησε και σε βολή 13'' πριν το τέλος και ο Μπράουν με βολή ολοκλήρωσε το 69-72, που έφερε και με τη βούλα στην πρώτη θέση την Ισπανία.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 34-38, 50-56, 69-72

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην ευελιξία των Ισπανών από τον πάγκο. Ο Σκαριόλο προσαρμόστηκε και ανακάτεψε την τράπουλα με όσες λύσεις είχε, την ώρα που ο Λάρκιν έριχνε άσφαιρα. Φυσικά το καθαρό μυαλό στο φινάλε έγειρε για τα καλά την πλάστιγγα.

MVP: Ο Γουίλι Ερνανγκόμεθ έδωσε από νωρίς το στίγμα, έσπρωξε τους συμπαίκτες του και ολοκλήρωσε με 15 πόντους (6/9 2π), 7 ριμπάουντ, βάζοντας κρίσιμες βολές στο φινάλε.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Αλμπέρτο Ντίαθ έβαλε ένα γωνιαίο τρίποντο, κέρδισε επιθετικό από τον Σενγκούν σε κρίσιμο σημείο και με το κλέψιμο στον Λάρκιν άλλαξε τον αριθμό των κατοχών στο φινάλε. Υπερπολύτιμη η βοήθειά του με την πίεση στην μπάλα.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο Σέιν Λάρκιν για άλλη μία φορά έριχνε... άσφαιρα, με 3 πόντους (1/3 2π, 0/3 3π).

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 5/25 τρίποντα των Ισπανών

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Ισπανία πήρε αυτό που ήθελε ακόμα και αν δεν πείθει. Το να είσαι παρών όταν δεν είσαι καλά πάντοτε δείχνει κάτι. Πέραν όλων των άλλων δεν μπορείς να την υποτιμήσεις στα νοκ άουτ, καθώς έχουν τρόπο να κάνουν ζημιά σε μονό παιχνίδι.
.

Ειδήσεις σήμερα:

Κομισιόν: Προτείνει πλαφόν στο φυσικό αέριο και ανώτατο όριο στα έσοδα εταιρειών ηλεκτρικού ρεύματος

Πούτιν: Τέλος στο ρωσικό φυσικό αέριο αν μπει πλαφόν στις τιμές

Ρούλα Πισπιρίγκου: Εδώλιο για δύο κακουργήματα «δείχνει» ο εισαγγελέας για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης