Έρνι Σέιβερς: Πέθανε ο πυγμάχος που παραλίγο να σκοτώσει τον Σταλόνε στα γυρίσματα του Rocky

Έρνι Σέιβερς: Πέθανε ο πυγμάχος που παραλίγο να σκοτώσει τον Σταλόνε στα γυρίσματα του Rocky

Αγωνίστηκε σε 89 αγώνες πετυχαίνοντας 74 νίκες εκ των οποίων οι 69 ήταν με νοκ άουτ - Αντιμετώπισε δύο φορές τον Μοχάμεντ Άλι με φόντο τον τίτλο του παγκοσμίου πρωταθλητή βαρέων - βαρών γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες

Shaver_990x557
Σε ηλικία 78 ετών έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος πυγμάχος  Έρνι Σέιβερς ο οποίος κατά τη διάρκεια της καριέρας του διακρίθηκε για την σκληράδα του. Αγωνίστηκε σε 89 αγώνες πετυχαίνοντας 74 νίκες, εκ των οποίων οι 68 ήταν με νοκ άουτ. Παράλληλα είχε 14 ήττες και μόλις μία ισοπαλία. Τα αίτια του θανάτου του είναι άγνωστα ενώ κατά πληροφορίες πέθανε την Τετάρτη.

Ο θρυλίκός αγώνας εναντίον του Μοχάμεντ Άλι

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο Σέιβερς αγωνίστηκε δύο φορές με τον θρύλο του μποξ Μοχάμεντ Άλι για τον τίτλο του πρωταθλητή βαρέων βαρών γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες. Μάλιστα ο αγώνας που πραγματοποιήθηκε στο Maddison Square Garden, το 1977 έμεινε στην ιστορία για τη σκληρότητά του. 

«Ο Έρνι με χτύπησε τόσο δυνατά, που τρόμαξε τους συγγενείς μου πίσω στην Αφρική», ομολόγησε αμέσως μετά τον αγώνα ο Μοχάμεντ Άλι, ο οποίος κέρδισε με ομόφωνη απόφαση των κριτών.

Muhammad Ali vs Earnie Shavers "Legendary Night" Highlights HD #ElTerribleProduction

Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι ήταν πιο δυνατός ακόμα και από τον Τζο Φρέιζερ και τον Τζόρτζ Φόρμαν, ενώ στην αυτοβιογραφία του είχε γράψει ότι όταν δέχθηκε τα χτυπήματα του Σέιβερς άκουσε «κουδούνια και σφυρίχτρες».

Κλείσιμο
Muhammad Ali vs. Earnie Shavers - 1977(HD)

Η τρίτη φορά που διεκδίκησε τον τίτλο ήταν απέναντι στον Λάρι Χολμς το 1979 σε έναν αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Λας Βέγκας. Ο Σέιβερς έχασε από τεχνικό νοκ άουτ ενώ ο αντίπαλός του κατάφερε να μείνει όρθιος παρά το γεγονός ότι δέχθηκε τις σκληρές γροθιές του. «Πάντα λέω στον Έρνι ότι με χτύπησε πολύ δυνατά», είχε δηλώσει ο Χολμς.

Earnie Shavers -v- Larry Holmes I - 1978 (highlights)

Η πρώτη του εμφάνιση στο ρινγκ ήταν το 1969 ενώ έχουν μείνει στην ιστορία η νίκη του με νοκ άουτ απέναντι στον Κεν Νόρτον, αλλά και οι επικρατήσεις του εναντίον του Τζίμι Έλις και του Τζίμι Γιανγκ. Αποσύρθηκε από την πυγμαχία το 1995. 

DBBH - Earnie Shavers -vs- Ken Norton (March 23rd, 1979)


Παραλίγο να σκοτώσει τον Σιλβέστερ Σταλόνε στα γυρίσματα του Rocky III

Το 1982 και ενώ η καριέρα του βρισκόταν σε παρακμή δέχθηκε να περάσει από οντισιόν για τον ρόλο του αντιπάλου του Σιλβέστερ Σταλόνε στην τρίτη ταινία του Rocky. Κατά τη διάρκεια του γυρίσματος ο «Sly» ζήτησε από τον Σέιβερς να τον χτυπήσει με όλη του τη δύναμη. Τότε ο Σέιβερς άρχισε να τον χτυπάει με το αριστερό χέρι που δεν ήταν το δυνατό του σημείο.

Μάλιστα ήταν τόσο δυνατά τα χτυπήματα που ο Σταλόνε πήγε στην τουαλέτα και έκανε εμετό.  Εν τέλει τον ρόλο του αντιπάλου του Σιλβέστερ Σταλόνε πήρε ο «Mr T» ο οποίος ενσάρκωσε τον πυγμάχο «Clubber Lang».

Interview Sylvester Stallone about Rocky III (1982)


Ειδήσεις σήμερα:

Πιλότος πτήσης Σαντορίνη - Αθήνα αποθεώθηκε παρά τη δίωρη καθυστέρηση - «Το πατήσαμε λίγο παραπάνω»

Πώς ξεκίνησε ο καυγάς με την παρέα του Snik και τους θαμώνες του club - Δείτε βίντεο

Κυκλοφοριακό χάος στη Μόσχα - Χάκερς έστελναν τους ταξιτζήδες στο ίδιο σημείο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης