Ανοίγει πανιά ο ιστορικός ιστιοπλοϊκός αγώνας της Άνδρου

Ανοίγει πανιά ο ιστορικός ιστιοπλοϊκός αγώνας της Άνδρου

Με τις καλύτερες αγωνιστικές ομάδες ανοίγει αύριο πανιά ο «55ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής»

geniki_andr__2_
Ιστιοπλόοι που έχουν διακριθεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και σε διεθνείς αγώνες ανοικτής θαλάσσης θα αγωνιστούν στον «55ο Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής».

Στον ιστορικό θεσμό της ελληνικής ιστιοπλοΐας θα πάρουν μέρος αγωνιστικές ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν η ομάδα των Ολυμπιονικών Τάκη Μάντη – Παύλου Καγιαλή με το «Velos – Eurobank Private Banking» και οι τρεις ομάδες της «Optimum Sailing Academy». Η εκκίνηση της διοργάνωσης θα δοθεί στις 25 Αυγούστου (13.00) από την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη. Τα ιστιοφόρα θα αποπλεύσουν από τη θαλάσσια περιοχή της Βουλιαγμένης με προορισμό το νησί της ναυτοσύνης, την Άνδρο. Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου (ΝΟΑ) και τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (ΝΟΕ), δύο εκ των ιστορικότερων ομίλων της χώρας με μεγάλη παράδοση στον ναυταθλητισμό.

andros_yacht_race_



Ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής» έχει χαρακτηριστεί από την ιστιοπλοϊκή κοινότητα ως «the toughest race» διότι οι ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου απαιτούν άριστες ιστιοπλοϊκές γνώσεις. Δυνατά μελτέμια αλλά και μπουνάτσες συνθέτουν το παζλ μιας διοργάνωσης που γράφει τη δική της ιστορία εδώ και 55 χρόνια. «Ο Ναυτικός Όμιλος Άνδρου τιμώντας την 6.000 ετών ναυτική παράδοση του νησιού θα υποδεχτεί και εφέτος τους κορυφαίους ιστιοπλόους στη γνωστή απαιτητική διαδρομή. Ο 55ος Διεθνής Αγώνας θα έχει και πάλι το πλήρες πρόγραμμα φιλοξενίας που μας στέρησε η πανδημία. Ευχόμαστε σε όλους τους συμμετέχοντες «καλά πανιά», δήλωσε ο Φαίδων Ταμβακάκης, πρόεδρος του ΝΟΑ.

velos_bullet__1_
Κλείσιμο



Οι ιδιαιτερότητες του αγώνα και η φιλοξενία των κατοίκων της Άνδρου αποτελούν «μαγνήτη» για την ιστιοπλοϊκή κοινότητα, η οποία και εφέτος θα δώσει το «παρών» με κάποια από τα καλύτερα αγωνιστικά σκάφη που διαθέτει ο ελληνικός στόλος. Ιστιοπλόοι με πολλές διακρίσεις στις τροπαιοθήκες τους αλλά και η νέα γενιά θα βρεθούν στα σκάφη που θα ανοίξουν αύριο πανιά από τη θαλάσσια περιοχή της Βουλιαγμένης. «Πρόκειται για έναν ιστορικό αγώνα και από τους πιο δύσκολους. Οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερες, κάτι που αναμένεται να συμβεί και αυτή τη χρονιά. Ο ανταγωνισμός αναμένεται μεγάλος καθώς, όπως είδαμε από τις συμμετοχές, θα πάρουν μέρος οι καλύτερες αγωνιστικές ομάδες της Ελλάδος. Εμείς θα έχουμε μία πολύ καλή ομάδα με κάποιους από τους καλύτερους ιστιοπλόους της χώρας. Μαζί μας θα τρέξουν οι Μιχάλης Μηλαίος, Μιχάλης Πατενιώτης, Γιάννης Ορφανός κ.α.», δήλωσαν οι Ολυμπιονίκες Τάκης Μάντης και Παύλος Καγιαλής.




Το αγωνιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει την ιστιοδρομία Βουλιαγμένη – Χώρα Άνδρου (72 ν.μ.). Στις 27 Αυγούστου θα διεξαχθεί η τοπική ιστιοδρομία. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από τις παραλίες της Άνδρου κάποια από τα καλύτερα ελληνικά ιστιοφόρα σε αγωνιστικές συνθήκες και ο αγώνας θα ολοκληρωθεί με την παράκτια διαδρομή από την αρχοντική Χώρα στο Δύσβατο, στις 28 Αυγούστου. Η «αυλαία» του «55ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής» θα «πέσει» στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, στις 29 Αυγούστου, με τις απονομές των επάθλων. «Ο ΝΟΕ για άλλη μια χρονιά ετοιμάζεται για τον Διεθνή Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Άνδρου, έναν κλασσικό αγώνα που διαχρονικά φέρνει τα καλύτερα σκάφη και ιστιοπλόους της Ελλάδος και του εξωτερικού στις, γεμάτες προκλήσεις και αντιξοότητες, ιστιοδρομίες του Κάβο Ντόρο, με ανταμοιβή μια υπέροχη φιλοξενία στην πανέμορφη Χώρα της Άνδρου», δήλωσε ο πρόεδρος του ΝΟΕ Γεώργιος Προκοπίου.


Βασικός χορηγός του αγώνα είναι το Private Banking του Ομίλου Eurobank. H Eurobank στηρίζει για 5η διαδοχική φορά τη διοργάνωση ενώ έχει συνδέσει διαχρονικά το όνομά της με την ιστιοπλοΐα και με τις εξαιρετικά επιτυχημένες χορηγίες αθλητών και αθλητριών που έχουν κατακτήσει τις υψηλότερες διακρίσεις στο άθλημα σε παγκόσμιο επίπεδο.    


Η Porsche, που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Μοτοδυναμική, στηρίζει τον θεσμό του Andros Race αποδεικνύοντας ότι το να επιτυγχάνεις επιδόσεις σε δύσκολες συνθήκες και ό,τι κάνεις να είναι με πάθος και επιμονή είναι αυτό που σε ξεχωρίζει και σε κατατάσσει στους ηγέτες. Όταν αγαπάς κάτι και αφοσιώνεσαι, μπορείς όχι μόνο να πετύχεις αλλά και να ξεπεράσεις τα όρια σου. Η Porsche είναι χορηγός του αγώνα της Άνδρου και, επίσης, του σκάφους «Blackjack».

Χορηγοί, επίσης, είναι οι «Polembros Shipping» και «New Shipping Limited». Υποστηρικτές είναι οι «Lomar» «Κυρ – Γιάννη» «Νήσος» «»Bureau Veritas» «Δ. Κορωνάκης S.A.» και «Μοτοδυναμική». Ταξιδιωτικοί Χορηγοί: Golden Star Ferries και Fast Ferries. Χορηγός Επικοινωνίας είναι ο ΣΚΑΪ.
Ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου, με πρωτεργάτη τον Ιωάννη Β. Γουλανδρή, διεξήχθη για πρώτη χρονιά το 1967. Συγκαταλέγεται στους αγαπημένους αγώνες των ιστιοπλόων, οι οποίοι, κάθε χρόνο, απολαμβάνουν την αγωνιστική αδρεναλίνη και τη φημισμένη ανδριώτικη φιλοξενία.

Ειδήσεις σήμερα: 

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ

Κόρινθος: Το σημείο της τραγωδίας με την 6χρονη - «Πανικοβλήθηκα» είπε ο πατέρας

«Ποτάμια» οι δρόμοι σε Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Κορυδαλλό - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης