Premier League, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ 2-1: Οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι εδώ!

Premier League, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ 2-1: Οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι εδώ!

Την πρώτη της νίκη στην Premier League πανηγύρισε η Γιουνάιτεντ που επικράτησε δίκαια της, αγνώριστης, Λίβερπουλ - Στο 16' ο Σάντσο και στο 53' ο Ράσφορντ τα γκολ των νικητών, μείωσε ο Σαλάχ στο 81' για τη Λίβερπουλ που είναι χωρίς νίκη μετά από τρία ματς!

manchester-m2
Oι εννέα ημέρες είναι πολύς καιρός στο ποδόσφαιρο! Σε αυτό το διάστημα, ο Τεν Χαγκ φρόντισε να επουλώσει τα τραύματα και να δώσει στη Γιουνάιτεντ τη χαμένη αυτοπεποίθηση. Η Μάντσεστερ ήταν ομάδα, έκανε εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στη Λίβερπουλ, επικράτησε 2-1 και απέδειξε πως είναι ζωντανή. Αντίθετα, οι Reds υπέστησαν την πρώτη ήττα στο 2022, παρέμειναν χωρίς νίκη στο φετινό πρωτάθλημα και… φωνάζουν για ενίσχυση στο κέντρο. Οι απουσίες της ομάδας του Κλοπ ήταν αισθητές, όμως η Κυπελλούχος Αγγλίας δεν πείθει με την εικόνα της. Κι όλα αυτά στον απόηχο του τεράστια συλλαλητηρίου των οπαδών της Γιουνάιτεντ, που φώναξαν γι ακόμα μια φορά κατά της παρουσίας των Γκλέιζερς στην ομάδα.

Γιουνάιτεντ σαν… πληγωμένο θηρίο!
Ποιος περίμενε αυτή την εμφάνιση της Γιουνάιτεντ στο α' μέρος; Η Μάντσεστερ έπαιξε ακριβώς όπως ήθελαν οι οπαδοί της, ένα πληγωμένο θηρίο που αναζητούσε απαντήσεις. Οι παίκτες της πάλευαν για κάθε μπαλιά, ήταν επιθετική, χωρίς να αφήνει κενά στην άμυνα και πέτυχε ένα υπέροχο γκολ, κατόπιν εξαιρετικής δημιουργίας. Η επιλογή του Ελάνγκα ζωντάνεψε την επίθεση, ο Μπρούνο είχε πολύ δουλειά στον άξονα και ο Σάντσο φρόντισε να δικαιώσει τις προσδοκίες των «Κόκκινων». Στον αντίποδα, η Λίβερπουλ «πλήρωσε» τις απουσίες στον άξονα, η κυκλοφορία ήταν κάκιστη και ο εκνευρισμός των παικτών της ήταν διάχυτος στον αγωνιστικό χώρο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, έβγαλαν ενέργεια κι έβαλαν δύσκολα στους αντιπάλους. Μάλιστα, στο 10ο λεπτό είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, όταν από εξαιρετική ανάπτυξη, ο Μπρούνο έβγαλε τον Ελάνγκα σε θέση βολής, ωστόσο ο νεαρός έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Όμως, ούτε αυτή η φάση «ξύπνησε» τους Reds. Αντίθετα, στο 16ο λεπτό ήρθε το πολυπόθητο γκολ για τη Γιουνάιτεντ. Ερικσεν και Μαλάσια άλλαξαν υπέροχα και ο Σάντσο, αφού... χόρεψε τον Μίλνερ κατάφερε με ιδανικό πλασέ να πετύχει το 1-0.



Μάλιστα, αυτή είναι η ένατη φορά που η Λίβερπουλ δέχεται πρώτη γκολ στα δέκα τελευταία επίσημα ματς. Κι όμως, η Γιουνάιτεντ είχε τον έλεγχο και στο 20ο λεπτό πλησίασε σε ακόμα ένα γκολ, αλλά ο Γκόμες έκοψε σωτήρια την προσπάθεια του Ράσφορντ. Η Λίβερπουλ δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει, η Μάντσεστερ έβγαζε ενέργεια και στο 25’ είχε ακόμα μια ευκαιρία για γκολ, αλλά τη φαουλάρα του Ερικσεν έβγαλε ο Αλισον. Οι «Reds» ισορρόπησε μετά το 30’, αλλά δεν είχε τον τρόπο να φανεί απειλητική. Μάλιστα, η καλύτερή της φάση ήρθε από λάθος των παικτών της αντιπάλου, μιας και στο 41’ ο Φερνάντες έδιωξε πάνω στον... Μαρτίνες που ήταν στη γραμμή της εστίας!


Ο Ράσφορντ έσπασε την κατάρα…
Ο Τεν Χαγκ άφησε εκτός του Ελάνγκα, πέρασε τον Μαρσιάλ και είδε την ομάδα του να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό. Οι παίκτες του αποτύπωναν στο γήπεδο, αυτό που ζητούσε, κλεψίματα στον άξονα και γρήγορες μπαλιές. Έτσι, στο 53ο λεπτό ήρθε και το δεύτερο γκολ. Ο Φαν Ντάικ έχασε τη μπάλα, ο Μαρσιάλ πέρασε υπέροχα στον Ράσφορντ και ο φορ της Γιουνάιτεντ έβαλε τέλος στην κατάρα. Ναι, την τελευταία φορά που σκόραρε ήταν πριν επτά μήνες(!!!). Ο Ράσφορντ θα μπορούσε και στο 56’ να σκοράρει, αλλά ο Αλισον προέβη σε μια πολύ δύσκολη επέμβαση.

Κλείσιμο


Ο Σαλάχ συνέχισε την παράδοση, αλλά…
Ο Βραζιλιάνος κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι, η είσοδος του Φαμπίνιο έδωσε στη Λίβερπουλ ώθηση, η οποία πίεσε κι έγινε πιο επιθετική. Βέβαια, η μεγάλη ευκαιρία ανήκε στη Γιουνάιτεντ στο 86’, με τον Ράσφορντ να περνά τρεις παίκτες, αλλά το σουτ να περνά όαυτ. Η Λίβερπουλ με την παρουσία του Καρβάλιο τα έδωσε όλα και στο τελευταίο 10λεπτο προσπάθησε να φέρει τα πάνω – κάτω. Στο 81’ ο Ντε Χέα πετάχτηκε με το ένα χέρι στη γωνία του και απέτρεψε το αυτογκόλ του Μαρτίνες. Ωστόσο, ένα λεπτό αργότερα οι «Κόκκινοι» μείωσαν σε 2-1.



Ο Ισπανός είπε «όχι» σε πρώτο χρόνο στον Καρβάλιο, όμως ο αμαρκάριστος Σαλάχ σκόραρε στην επαναφορά με κοντινή κεφαλιά, φτάνοντας τα 10 τέρματα κόντρα στη Μάντσεστερ. Η Γιουνάιτεντ ήταν ψύχραιμη μέχρι το τέλος και κράτησε μια σπουδαία νίκη.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Νταλότ (86' Γουάν Μπισάκα), Βαράν, Μαρτίνες, Μαλάσια, Έρικσεν (86' Φαν ντε Μπεκ), Μακτόμινεϊ, Σάντσο (71' Φρεντ), Φερνάντες, Ελάνγκα (46' Μαρσιάλ), Ράσφορντ (86' Ρονάλντο)

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ Άρνολντ, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (87' Τσιμίκας), Έλιοτ, Χέντερσον, Μίλνερ (73' Καρβάλιο), Σαλάχ, Φιρμίνο (59' Χέντερσον), Ντίας

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Έβρος: Πώς η Τουρκία επιχείρησε να στήσει συνοριακό επεισόδιο «μετακινώντας» μετανάστες από νησίδα σε νησίδα

Κορωνοϊός: Βαρόμετρο ο Σεπτέμβριος για τον «Κένταυρο»

ΗΠΑ: Σάλος με βίντεο που δείχνει 3 αστυνομικούς στο Άρκανσο να δέρνουν αλύπητα άνδρα πεσμένο στο έδαφος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης