Champions League: Προβάδισμα Ζέκα κόντρα σε Μπακασέτα-Σιώπη, μια ανάσα από την ιστορική πρόκριση η Μπόντο - Δείτε τα γκολ

Champions League: Προβάδισμα Ζέκα κόντρα σε Μπακασέτα-Σιώπη, μια ανάσα από την ιστορική πρόκριση η Μπόντο - Δείτε τα γκολ

Η Κοπεγχάγη  εκμεταλλεύτηκε την έδρα της απέναντι στην Τράμπζονσπορ, η οποία με γκολ του Μπακασέτα κράτησε ανοιχτή τη ρεβάνς στην Τουρκία (2-1) - Προβάδισμα για Μπόντο, ισοπαλία για Ρέιντζερς-PSV

068_AA_16082022_831272
Η πρώτη ελληνική «μάχη» των play-offs του Champions League έβγαλε νικητή τον Ζέκα, αλλά τον… πόλεμο για τους ομίλους ποιος θα τον νικήσει; Η απάντηση θα δοθεί στην Τραπεζούντα σε οκτώ βράδια από σήμερα (24/8, 22:00), αφού το δίδυμο των Μπακασέτα-Σιώπη, με σκόρερ τον αρχηγό της εθνικής Ελλάδος, έμεινε «ζωντανό» με την Τράμπζονσπορ στην Κοπεγχάγη και το τελικό 2-1 δίνει ελαφρύ, μόνο, προβάδισμα στους Δανούς.

Στην επιστροφή του «κάπτεν» Ζέκα στην αρχική ενδεκάδα (έβγαλε 90λεπτο) μετά τον Οκτώβριο του 2021 και τη ρήξη χιαστού που του στέρησε όλο το υπόλοιπο της περασμένης σεζόν, η Κοπεγχάγη «χτύπησε» σε ιδανικά σημεία, αφού βρήκε γκολ στις αρχές του κάθε ημιχρόνου. Μόλις στο 9’, το σύνολο του Γιενς Τόρουπ κατάφερε να αιφνιδιάσει τους πρωταθλητές Τουρκίας με τον Κλάεσον και να πάρει από νωρίς προβάδισμα, το οποίο και διπλασίασε τρία λεπτά μετά την ανάπαυλα χάρη σε κοντινή προβολή του Λέραγκερ στο δεύτερο δοκάρι.

Παρ’ όλα αυτά, η Τράμπζον δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Με τους δύο Έλληνες διεθνείς σε ντουέτο στα χαφ (ο Μπακασέτας αγωνίστηκε και στα 90', ο Σιώπης έπαιξε μέχρι το 58’ όταν και αντικαταστάθηκε για να κάνει ντεμπούτο ο νεοαποκτηθείς Ενές Μπάρντι), πίεσε προοδευτικά για το γκολ που θα της επέτρεπε να ξαναμπεί γερά στην πρόκριση και ο Τάσος Μπακασέτας το έκανε πράξη. Ο «Μπάκα» τόλμησε το σουτ περίπου από τα τριάντα μέτρα και με τη βοήθεια της κόντρας, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και τους φίλους της Τράμπζονσπορ που ταξίδεψαν στο «Parken» σε… άλλη διάσταση, δίνοντάς τους λόγο να πιστεύουν στην ανατροπή στη ρεβάνς της Τουρκίας.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cm7r9vuml9v5)


Οι τρεις Έλληνες, πάντως, κατάφεραν να «λάμψουν» και μετά το τελευταίο σφύριγμα τα είπαν σε χαλαρό κλίμα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cm7r9vuds241)


Μια ανάσα από την ιστορική πρόκριση η Μπόντο!

Κοντά σε μια ιστορική επιτυχία η Μπόντο Γκλιμτ, η οποία επικράτησε 1-0 εντός έδρας της Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Το «Aspmyra» ήταν καυτό και οι Νορβηγοί φρόντισαν να βγάλουν πάθος στον αγωνιστικό χώρο και να πάρουν μια μεγάλη νίκη, που τους έφερε πιο κοντά στ' αστέρια του Champions League.

Κλείσιμο
Oι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, πίεσαν, με τον Πελεγκρίνο να δημιουργεί κινδύνους. Ο 32χρονος Νορβηγός κατάφερε στο 37ο λεπτό να δώσει το προβάδισμα με υπέροχη κεφαλιά. Τρία λεπτά αργότερα βρέθηκε ξανά μόνος, αλλά η προσπάθειά του σταμάτησε στο δοκάρι.

Η Ντιναμό ήταν καλύτερη στην επανάληψη, ωστόσο χρειάστηκε να φτάσουμε στο 86' για να φανεί απειλητική. Ο Πέτκοβιτς έκανε άνω - κάτω την αντίπαλη άμυνα, βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά... κατάφερε να αστοχήσει.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cm7rdl8jcs2p)



Ο Τσόλακ σκόραρε, αλλά η PSV δε λύγισε!

Πέρσι, ο Τσόλακ κατάφερε να πετάξει εκτός Champions League τη Ρέιντζερς ως παίκτης της Μάλμε. Φέτος, με τα χρώματα των Σκωτσέζων κάνει τα πάντα για να τους στείλει στ' αστέρια. Ο Κροάτης βρήκε δίχτυα και το 2-2 της Ρέιντζερς με την PSV στο Ibrox Stadium αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς.

Οι Ολλανδοί άνοιξαν το σκορ στο 37' με δυνατό σουτ του Σανγκαρέ μέσα από την περιοχή.

Ωστόσο, ο Τσόλακ στο 40' έφερε το ματς στα ίσα. Οι Σκωτσέζοι πήραν το προβάδισμα με φάουλ του Λόρενς στο 70' έπειτα από κάκιστη αντίδραση του Μπενίτεθ. Ωστόσο, ο Ομπίσπο με κεφαλιά στο 78' έφερε το ματς στα ίσα.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cm7rdl8tgz6p)



Σε αναμετρήσεις για τα πλέι οφ του Champions League σημειώθηκαν τα αποτελέσματα:

Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία)-Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) 1-0 (37΄ Πελεγκρίνο)

Κοπεγχάγη (Δανία)-Τραμπζονσπόρ (Τουρκία) 2-1 (9΄ Κλάεσον, 48΄ Λεράγκερ - 70΄ Μπακασέτας)

Ρέιντζερς (Σκωτία)-Αϊντχόφεν (Ολλανδία) 2-2 (40΄ Τσόλακ, 70΄ Λόρενς - 37΄ Σανγκαρέ, 78΄ Ομπίσπο)

Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)-Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία) 17/8

Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 17/8

Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία) 17/8



* Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν το διήμερο 23-24 Αυγούστου



Πηγή:www.gazzetta.gr




Ειδήσεις σήμερα:

Τελειώνει ο φόρος επιτηδεύματος, αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στα €751 από 1ης Ιανουαρίου

Μπόρις Τζόνσον: Συνεχίζει τις διακοπές του στην Ελλάδα- Δείτε φωτογραφίες από παραλία στην Εύβοια


«Συγγνώμη» στην Ινδιάνα που έστειλε ο Μπράντο στα Όσκαρ ζητά μετά από... 50 χρόνια η Ακαδημία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης