Κορμπεράν: «Είναι τελικός γιατί κρίνεται η πορεία μας στην Ευρώπη»

Κορμπεράν: «Είναι τελικός γιατί κρίνεται η πορεία μας στην Ευρώπη»

Ο Κάρλος Κορμπεράν  και ο Τόμας Βάτσλικ εκπροσώπησαν τον Ολυμπιακό στη συνέντευξη Τύπου πριν από τον αγώνα με τη Σλόβαν στη Μπρατισλάβα

5657329
Ο Ολυμπιακός καλείται το βράδυ (21:30, Cosmote Sport 1) της Πέμπτης να κερδίσει τη Σλόβαν στη Μπρατισλάβα και να προκριθεί στα πλέι οφ του Europa League όπου θα τον περιμένει ο Απόλλωνας Λεμεσού.

Η ομάδα του Πειραιά έμεινε στο 1-1 στο παιχνίδι του "Γ. Καραϊσκάκης" και θέλει το διπλό στη Σλοβακία για να συνεχίσει στο Europa League και όχι στο Conference League.



Η αποστολή του Ολυμπιακού πέταξε στη Σλοβακία την Τετάρτη και ο Κάρλος Κορμπεράν δεν μπορεί να υπολογίζει εκτός από τον Βρσάλικο και τους Παπασταθόπουλο, Ροντρίγκεζ που είναι τραυματίες.

Ο Ισπανός προπονητής μίλησε στη συνέντευξη Τύπου στη Μπρατισλάβα και τόνισε πως το παιχνίδι είναι τελικός και κρίνει πολλά για τη συνέχεια του Ολυμπιακού.

5657373


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κάρλος Κορμπεράν

Για το πλάνο της πρόκρισης: «Το πλάνο είναι να βάλουμε τους καλύτερους παίκτες στην καλύτερη θέση, να παρουσιάσουμε την πιο ανταγωνιστική ομάδα ώστε να πετύχουμε το μοναδικό στόχο μας, τον ξεκάθαρο στόχο μας, που είναι η νίκη και η πρόκριση αύριο. Πρέπει να είμαστε καλοί στην άμυνα και στην επίθεση, να είμαστε πιο προσεκτικοί και να παρουσιάσουμε τα καλύτερα δυνατά σημεία μας».

Για την άποψη του προπονητή της Σλόβαν, Βλάντιμιρ Βάις, πως ο Ολυμπιακός θα είναι πιο δυνατός λόγω επιστροφών που θα έχει: «Υπάρχουν παίκτες που έλειπαν από το προηγούμενο ματς αλλά θα είναι διαθέσιμοι για αύριο. Νομίζω πως αυτό είναι ένα βήμα για να είμαστε βελτιωμένοι, να έχουμε περισσότερους παίκτες, αλλά θα χρειαστεί να είμαστε βελτιωμένοι σε σχέση με το πρώτο ματς που εκείνο είναι οδηγός μας. Ακόμα και αν παίζαμε οι ίδιοι παίκτες, αυτό δεν θα μας έκανε πιο αδύναμους, το αντίθετο».


Κλείσιμο

Για τα θετικά και τα αρνητικά της Σλόβαν: «Είναι μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα, αντιμετωπίζει τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις τοπικές διοργανώσεις. Το ματς είναι τελικός γιατί κρίνεται η πορεία μας στην Ευρώπη, νομίζω λοιπόν πως ο συναισθηματικός έλεγχος και η ανταγωνιστικότητα θα είναι πιο σημαντικοί παράγοντες. Το συναισθηματικό κομμάτι θα είναι πιο σημαντικό από οποιαδήποτε τακτική αύριο».

5657357


Για τα τελευταία λεπτά στο Καραϊσκάκη και εάν μπορεί να είναι οδηγός για αύριο: «Κατά έναν τρόπο ναι και κατά έναν τρόπο όχι. Έκανα σαφή ανάλυση των τελευταίων λεπτών του πρώτου αγώνα, επιθετικά δώσαμε τα πάντα για να πετύχουμε τουλάχιστον το γκολ της ισοφάρισης. Επειδή γίναμε επιθετικοί αφήσαμε χώρο στον αντίπαλο, ευτυχώς χάρη στον Τόμας δεν δεχτήκαμε κάποιο γκολ».

Για το πώς βλέπει τους παίκτες του μετά από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα, αν είναι έτοιμοι για αυτόν τον τελικό: «Είμαι ευχαριστημένος από την απάντηση που έδωσε η ομάδα μου στο πρώτο παιχνίδι. Είμαι ικανοποιημένος γιατί είδα την ομάδα μου να αντιδράει όταν δέχτηκε γκολ, κάτι που δεν είχε κάνει στο προηγούμενο παιχνίδι της, όπου δέχτηκε γκολ και δεν έβγαλε αντίδραση. Όμως αυτό θα έπρεπε να γίνει χωρίς να ρισκάρουμε στην άμυνα, χωρίς να επιτρέψουμε την ευκαιρία στον αντίπαλο να απειλήσει στην αντεπίθεση. Είναι δική μου ευθύνη να οργανώσω το συναισθηματικό και το ψυχολογικό κομμάτι της ομάδας».

Για το πως επηρεάζεται στην τακτική του από τα προβλήματα που έχει ο Ολυμπιακός: «Έχω πάρα πολύ μεγάλο κίνητρο για το ματς, ως προπονητής προσπαθώ πάντα να ενισχύω τα προτερήματα που έχει η ομάδα μου και ο στόχος μου είναι να οδηγήσω τον Ολυμπιακό στα καλύτερα μέρη που μπορεί να φτάσει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο όσο θα βρίσκομαι στον πάγκο του. Στη ζωή δεν χρειάζονται μόνο προσδοκίες, χρειάζεται και οργάνωση και νομίζω ότι η ομάδα μου είναι θαρραλέα, ξέρει να αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις».

5657347


Βατσλίκ: «Να διορθώσουμε τα λάθη μας»

Τους παίκτες του Ολυμπιακού εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Τόμας Βατσλίκ.
Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το τι έφταιξε στο πρώτο ματς: «Αναλύσαμε τον αγώνα, είδαμε τα λάθη μας τα οποία προσπαθήσαμε να τα διορθώσουμε για να παρουσιαστούμε καλύτεροι στο δεύτερο ματς στη Σλοβακία».

Για τον περσινό αγώνα: «Ήταν διαφορετικός αγώνας ο περσινός, διαφορετικός ο φετινός, εμείς κάναμε περισσότερα λάθη φέτος τα οποία προσπαθήσαμε να διορθώσουμε».

Για το τι είπε με τον Σμαρντλ πριν από το παιχνίδι: «Τον ξέρω αρκετό καιρό, μιλήσαμε για διάφορα θέματα αλλά όχι πως θα παίξουμε και πως θα παίξει η Σλόβαν, ήταν περισσότερο φιλική συζήτηση».

Για το εάν βάζει πράγματα στο παιχνίδι τους ο νέος προπονητής: «Νομίζω ότι δέκα μέρες είναι αρκετές για να προσαρμοστούμε στο παιχνίδι, να μάθουμε το πως θέλει να παίζει και έχουμε βελτιωθεί».

Για το εάν είναι έτοιμος ο Ολυμπιακός:«Είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα και να πάρουμε την πρόκριση, έχουμε πολλούς παίκτες που έχουν παίξει σε τόσο σημαντικά παιχνίδια και είμαστε έτοιμοι».



Ειδήσεις σήμερα:

Άκης Σκέρτσος για την περιπέτεια υγείας του γιου του: «Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν δύσκολες»

Ελληνικό: Πάνω από 1.900 σχέδια χρειάστηκαν για να λάβει άδεια ο σχεδόν 200 μέτρων ουρανοξύστης

Η διάσημη πορνοστάρ Brandi Love είναι στην Αθήνα και ευχαριστεί τα... σώματα ασφαλείας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης