Premier League, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπράιτον 1-2: Πρεμιέρα με γκέλα

Premier League, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Μπράιτον 1-2: Πρεμιέρα με γκέλα

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ηττήθηκε από τη Μπράιτον στην πρεμιέρα της Premier League - Γιούχα από τους οπαδούς - Η αντίδραση του Ρονάλντο

FZkArfzX0AUFc_G
Η νέα σελίδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άφηνε υποσχέσεις.

Το πρόσωπό της στα φιλικά ήταν ευχάριστα θετικό και φανέρωνε ψήγματα βελτίωσης, παρά τη σχεδόν μηδαμινή της δράση στο μεταγραφικό παζάρι, τουλάχιστον στις θέσεις που «πονούσε». Η επιστροφή, όμως, στις επίσημες υποχρεώσεις αποδείχθηκε επιστροφή στην σκληρή πραγματικότητα.


Κλείσιμο

Ακόμα και υπό τις οδηγίες του Έρικ Τεν Χαγκ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απογοήτευσε όπως στο μεγαλύτερο μέρος της περσινής σεζόν, δίνοντας στην εξαιρετική Μπράιτον του Γκρέιαμ Πότερ την ευκαιρία να φύγει θριαμβεύτρια από το «Ολντ Τράφορντ» για πρώτη φορά στην ιστορία της (1-2) και να την αφήσει με άδεια χέρια και αμέτρητα αγωνιστικά προβλήματα προς επίλυση ενόψει της συνέχειας.



Στο ημίχρονο η ομάδα του Μάντσεστερ έχανε με 0-2 και οι οπαδοί που είχαν κάνει και πορεία διαμαρτυρίας κατά της διοίκησης πριν από το παιχνίδι γιουχάρισαν τους πάντες! Από την άλλη ο Κριστιάνο Ρονάλντο που πέρασε αλλαγή στο 53' δεν πίστευε σε αυτά που έβλεπε στο πρώτο μέρος. 


Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Κριστιάνο απών, άμυνες με τα μάτια και «έρμαιο» του Γκρος

Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στον πάγκο καθ' ότι είναι ακόμα ανέτοιμος κι εν μέσω του μεταγραφικού του «σίριαλ», ο Έρικ Τεν Χαγκ παρέταξε τη Γιουνάιτεντ με τον Κρίστιαν Έρικσεν σε ρόλο ψευτοεννιαριού.

Οι επιθετικές της επιλογές, όμως, ήταν ως επί το πλείστον οι χείριστες. Όταν φυσικά η μπάλα κατάφερνε να φτάσει στο τελευταίο τρίτο, διότι προς έκπληξη των περισσότερων, το σύνολο του Ολλανδού έβαλε στην άκρη όσα έδειξε στα φιλικά, απέτυχε να επιβάλει τον ρυθμό του με κυκλοφορία της μπάλας και καθυστερούσε στο build-up απέναντι στη διαβασμένη και δύο σκάλες πιο ενεργητική Μπράιτον.

Ήταν με λίγα λόγια «παγιδευμένο» στις ορέξεις των Γλάρων, οι οποίοι από τα πρώτα δευτερόλεπτα άρχισαν να λαμβάνουν «δώρα» από τους αντιπάλους τους. Ο εντελώς αρνητικός, Ντιόγκο Νταλότ «πούλησε» την μπάλα στα 15'' οδηγώντας τον Τροσάρ στην πρώτη τελική της Μπράιτον. Το ίδιο έκανε και ο Φρεντ λίγα λεπτά αργότερα διορθώνοντας ο ίδιος την ατασθαλεία του με τάκλιν. Η αδράνεια και τα τακτικά κενά, όμως, δεν άργησαν να φανούν για τη Γιουνάιτεντ σε σετ παιχνίδι.


Στο 31', με δύο πάσες από τη μεσαία γραμμή η Μπράιτον «ξεκλείδωσε» την άμυνά των Κόκκινων Διαβόλων. Ο ανίκητος Καϊσέδο «έσπασε» στον Τροσάρ κι εκείνος βρήκε έξοχα με κάθετη μπαλιά τον Γουέλμπεκ, ο οποίος μοίρασε ασίστ πάρε-βάλε στον Πασκάλ Γκρος την ώρα που Ντε Χέα, Μαγκουάιρ και Σο απλά «κοιτούσαν».

Η Γιουνάιτεντ, που είχε απειλήσει μόνο μία φορά με τον Φερνάντες στο 7' να εκτελεί απελπιστικά ψηλά με ελεύθερο το οπτικό πεδίο, πελαγοδρομούσε στα μετόπισθεν και το πάθημα δεν έγινε μάθημα. Οκτώ λεπτά αργότερα, αυτή τη φορά από ασταθή απόκρουση του Ντε Χέα και με τον Μαγκουάιρ και πάλι να μην μαρκάρει κανέναν, ο Γκρος πρόλαβε τον ξεχασμένο Φρεντ και διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα και το σκορ της ομάδας του. Ο Γερμανός εξελίσσεται σε «δήμιο» της Γιουνάιτεντ, αφού έφτασε τα έξι γκολ απέναντί της (το ένα τρίτο των συνολικών του γκολ στην Premier) και την έχει «πληγώσει» υπό τις οδηγίες τεσσάρων διαφορετικών προπονητών!

Ο σχηματισμός της Γιουνάιτεντ προοδευτικά άλλαξε, ο Έρικσεν μετατοπίστηκε από τον ρόλο του κρυφού φορ που δεν του βγήκε και ο Κριστιάνο Ρονάλντο πέρασε στο ματς για να προσδώσει κάποιο σημείο αναφοράς στη μεγάλη περιοχή. Όπως όμως και την περασμένη σεζόν, στην οποία σε τρεις συμμετοχές προερχόμενος από τον πάγκο και 81 αγωνιστικά λεπτά δεν μέτρησε γκολ ή ασίστ, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ δεν μπόρεσε να βοηθήσει έμπρακτα.

Παρ' όλα αυτά, η Γιουνάιτεντ βρήκε έγκαιρα το γκολ που την ξαναέβαλε στο ματς και ήταν αυτογκόλ με αρκετή δόση περιπέτειας, από τον Μακ Άλιστερ, σχεδόν πάνω στη γραμμή της εστίας (70'). Με εξαίρεση, όμως, το άστοχο τελείωμα του Ράσφορντ με προβολή και δύο επικίνδυνα σουτ από Έρικσεν και Νταλότ που απέκρουσε ισάριθμες φορές ο Σάντσεθ, οι γηπεδούχοι δεν έφτιαξαν άλλες προϋποθέσεις για να φέρουν το ματς στα ίσα και «μοιραία», ο Έρικ Τεν Χαγκ έχασε στο ντεμπούτο του με τη Γιουνάιτεντ στην Premier League, όντας ο πρώτος τεχνικός της που σημειώνει κάτι τέτοιο μετά τον Λουίς Φαν Χάαλ.

Αυτοχειρία» για Λέστερ κόντρα στην αλύγιστη Μπρέντφορντ
Για 46 λεπτά όλα πήγαιναν υπέροχα για τη Λέστερ. Οι Αλεπούδες είχαν αποκτήσει ασφαλές προβάδισμα με διαφορά δυο γκολ απέναντι στη Μπρέντφορντ και βάδιζαν προς ένα ονειρικό ποδαρικό στη νέα σεζόν της Premier League.

Το φινάλε ωστόσο αποδείχθηκε... μαρτυρικό. Οι Λονδρέζοι δεν λύγισαν, επανήλθαν από την κόλαση και με ισοφάριση στο 86΄κατάφεραν να αποδράσουν με τον βαθμό (2-2) από το «King Power», υποχρεώνοντας τη Λέστερ σε μια επίπονη ισοπαλία στην πρεμιέρα. Μέχρι το τελευταίο ημίωρο ωστόσο, τα πάντα έδειχναν... Λέστερ. Το σύνολο του Μπρένταν Ρότζερς άλλωστε είχε αποκτήσει το προβάδισμα από το 33΄με γκολ του Καστάνιε, ενώ στο 46΄ο Ντιούσμπερι Χολ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 2-0. Τότε ήταν που οι γηπεδούχοι σαν να... χαλάρωσαν, δίνοντας την ευκαιρία στη Μπρέντφορντ να επανέλθει. Αρχικά ο Τόνεϊ μείωσε σε 2-1 στο 62΄και ο Ντα Σίλβα ολοκλήρωσε την επιστροφή των Λονδρέζων στο 86΄με το φιλί της ζωής που τους χάρισε τον βαθμό.


Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ντε Χέα, Νταλότ, Μαρτίνες, Μαγκουάιρ, Σο, Φρεντ (53' Κριστιάνο Ρονάλντο), ΜακΤόμινεϊ (78' Φαν Ντε Μπέεκ), Σάντσο, Έρικσεν, Φερνάντες, Ράσφορντ

Μπράιτον (Γκρέιαμ Πότερ): Σάντσεθ, Φέλτμαν, Ντανκ, Γουέμπστερ, Μαρτς (90+1' Κόλγουιλ), Λαλάνα (76' Μουεπού), Καϊσέδο, Τροσάρ (76' Λάμπτεϊ), Γκρος, Μακ Άλιστερ, Γουέλμπεκ (90+4' Ουντάβ)

Πηγή: www.gazzetta.gr 


Όλες οι ειδήσεις

Η Ταϊβάν «απαντά» με πλοία και αεροσκάφη στις ασκήσεις τις Κίνας

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Άγιο Όρος

Κιμ Καρντάσιαν - Πιτ Ντέιβιντσον: Τα λόγια αγάπης, τα τατουάζ, ο Κάνιε Γουέστ και το «αντίο»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης