Premier League, Νιούκαστλ - Νότιγχαμ Φόρεστ 2-0: Επιστροφή με ήττα

Premier League, Νιούκαστλ - Νότιγχαμ Φόρεστ 2-0: Επιστροφή με ήττα

H Νιούκαστλ εξασφάλισε τη νίκη στην πρεμιέρα της Premier League με γκολ των Σερ (58'), Γουίλσον (78') - Τεσσάρα η Τότεναμ, νίκες για Λιντς-Μπόρνμουθ.

new_castl
Με ήττα επέστρεψε η Νότιγχαμ Φόρεστ μετά από 23 χρόνια στην Premier League

Δείτε ΕΔΩ τα  highlights

Η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη δεν άντεξε στην πίεση της πιο έμπειρης και γηπεδούχου Νιούκαστλ στο 2ο μέρος του αγώνα στο Σεντ Τζέιμς Παρκ και δέχτηκε δύο γκολ. Το πρώτο στο 58' από τον Σερ και το δεύτερο στο 78' από τον Γουίλσον. 



Με επτά διαφορετικά πρόσωπα σε σχέση με τον τελικό ανόδου κόντρα στη Χάντερσφιλντ, οι έξι νεοαποκτηθέντες προεξάρχοντος του Τζέσι Λίνγκαρντ, το σύνολο του Στιβ Κούπερ παρατάχθηκε με έμφαση στο αμυντικό κομμάτι και την τετράδα αρκετά χαμηλά στο χορτάρι, παραδίδοντας πλήρως τον έλεγχο του ματς στις Καρακάξες.

Τακτική που φάνηκε να αποδίδει εκ του αποτελέσματος, καθώς η Φόρεστ κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στο ημίχρονο και με πρωταγωνιστή τον Χέντερσον να αποσοβεί τις ολοένα αυξανόμενες απειλές στο δεύτερο μέρος. Μέχρι το 58', όταν ο Φαμπιάν Σερ με «κεραυνό» αλά... Βενσάν Κομπανί παραβίασε επιτέλους την εστία των φιλοξενούμενων και έδωσε προβάδισμα στους Μάγκπαϊζ.

Η Φόρεστ δεν είχε τρόπο να επιτεθεί ορθολογικά και τελείωσε το ματς χωρίς τελική στην εστία, με πιο σημαντική φάση μια κεφαλιά του Σάριτζ που έφυγε άουτ. Στο 78', ο Κάλουμ Γουίλσον έφτασε πρώτος στη μπάλα και με τρομερό «τσίμπημα» την πέρασε πάνω από τον Χέντερσον, γράφοντας το καθοριστικό όπως αποδείχθηκε 2-0.


Κλείσιμο
ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Πόουπ, Τρίπιερ, Σερ, Μπερν, Τάργκετ, Γκιμαράες, Γουίλοκ, Αλμιρόν, Σεν-Μαξιμέν, Γουίλσον, Ζοέλιντον

ΝΟΤΙΓΧΑΜ: Χέντερσον, Γουίλιαμς, Νιακατέ, ΜακΚένα, Γουόραλ, Τοφολό, Ο'Μπράιεν, Κόλντμπακ, Λίνγκαρντ, Τζόνσον, Σάριτζ


Ιδανική αρχή για την «τετράστερη» Τότεναμ
Η Τότεναμ δείχνει από νωρίς τα δόντια της! Ακόμα κι αν βρέθηκαν πίσω στο σκορ, οι Λονδρέζοι αποδείχθηκαν φονικοί, κέρασαν... ντόρτια (4-1) τη Σαουθάμπτον και με μια επιβλητική νίκη - εμφάνιση πραγματοποίησαν το βέλτιστο ποδαρικό στη νέα σεζόν της Premier League.



Παρά το 0-1 των Αγίων με τον Γουόρντ Πράουζ στο 12', οι Spurs αντέδρασαν άμεσα και έφτασαν στην ισοφάριση μόλις εννιά λεπτά αργότερα με «δράστη» τον Σεσενιόν. Στο 31΄ο Ντάιερ ολοκλήρωσε την ανατροπή για την ομάδα του, η οποία ωστόσο δεν είχε ακόμα σκοπό να πάρει το πόδι από το γκάζι.

Στο 60΄ο φωτεινός πίνακας του σκορ έδειξε 3-1 χάρη στο αυτογκόλ του Σαλισού, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Κουλουσέφσκι τρία λεπτά αργότερα.


Επιστροφή με νίκη και... υποσχέσεις για Μπόρνμουθ
Η Μπόρνμουθ επέστρεψε και δείχνει... άγριες διαθέσεις. Στο πρώτο της ματς στην Premier League έπειτα από απουσία δυο σεζόν, τα Κεράσια επικράτησαν 2-0 της Άστον Βίλα του Στίβεν Τζέραρντ και έστειλαν μήνυμα παραμονής με το... καλημέρα. Το ξεκίνημα στην αναμέτρηση ήταν ιδανικό για τους γηπεδούχους, αφού μόλις στο 3΄ο Λέρμα νίκησε τον Μαρτίνες και άνοιξε το σκορ.

Στο 80΄ο Μουρ σφράγισε τη νίκη της Μπόρνμουθ, η οποία συνδύασε την επιστροφή της στην πρώτη κατηγορία με μια ιδανική πρεμιέρα που της χάρισε το δικαίωμα να ονειρεύεται ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Με ανατροπή για μια πιο... ήρεμη η παραμονή η Λιντς
Το περσινό χτυποκάρδι για την παραμονή είναι αναμφίβολα κάτι που δεν θέλει να ξαναπεράσει. Η Λιντς πέρυσι σώθηκε στις τελευταίες αγωνιστικές, κι αν η πρεμιέρα είναι ικανή να θέσει τον τόνο μιας ολόκληρης σεζόν, τότε το σύνολο του Τζέσι Μαρς προϊδέασε για μια πιο εύκολη σωτηρία.

Τα Παγώνια ξεκίνησαν με το δεξί τις υποχρεώσεις τους στη φετινή Premier League, χάρη σε πειστική ανατροπή επί της Γουλβς εντός έδρας (2-1), η οποία πήρε τα ηνία στο σκορ μόλις στο 6' με θύτη τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, Ντανιέλ Ποντένσε και το εντυπωσιακό γυριστό του σουτ. Ωστόσο, η απάντηση των γηπεδούχων ήταν σχετικά άμεση, με τον Ροντρίγκο να ισοφαρίζει στο 24'. Λίγο πριν το τελευταίο τέταρτο του ματς, το αυτογκόλ του Αΐτ-Νουρί ανέτρεψε και τυπικά τις ισορροπίες, δίνοντας έτσι στη Λιντς το πρώτο τρίποντο στη σεζόν.



Πηγή: www.gazzetta.gr 



Ειδήσεις σήμερα

ΕΥΠ: Το παρασκήνιο ενός πολιτικού θρίλερ - Ολοταχώς προς Εξεταστική και πόλωση

Σκιάθος: «Καίει» τον πυραγό η σύντροφός του - Μου εξομολογήθηκε ότι του αρέσουν τα μικρά κορίτσια!

Καρίμ Μπενζεμά: Η πρώην του Μπίμπερ είναι η νυν του άσου της Ρεάλ - Οι φωτογραφίες που το αποδεικνύουν

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης