Φόλενταμ - ΑΕΚ 1-2: Συνέχισε με νίκες στα φιλικά

Φόλενταμ - ΑΕΚ 1-2: Συνέχισε με νίκες στα φιλικά

Η ΑΕΚ επικράτησε (2-1) και της Φόλενταμ στο δεύτερο τεστ προετοιμασίας με πρωταγωνιστή (και σκόρερ) τον Αραούχο (το δεύτερο ο Κοσίδης) και ένα εξαιρετικό -το δεύτερο- 25λεπτο από τους «κιτρινόμαυρους»

5649289
Ολοκληρώθηκε το δεύτερο φιλικό τεστ για την ΑΕΚ στη διάρκεια του βασικού σταδίου προετοιμασίας με τους «κιτρινόμαυρους» να κερδίζουν ξανά και μάλιστα με το φτωχό και άδικο 2-1 (με τα γκολ του Αραούχο – Κοσίδη με πέναλτι) απέναντι στην Φόλενταμ που θα αγωνιστεί στην Έρεντιβίζιε (την πρώτη κατηγορία Ολλανδίας). 

Σίγουρα η ομάδα του Γιονκ είναι πιο μπροστά σε επίπεδο προετοιμασίας και τώρα χαμηλώνει τον ρυθμό δουλειάς και φρεσκάρεται σε αντίθεση με την ΑΕΚ που βρίσκεται στο πικ της έντασης και της δουλειάς στο Άλκμααρ (όπου διεξήχθη η φιλική αναμέτρηση).


Το σημαντικό όμως δεν είναι ότι έδωσε συνέχεια στις νίκες της αλλά στην εξέλιξη του αγωνιστικού πλάνου του Ματίας Αλμέιδα παρουσιάζοντας σχετική αλλά ουσιαστική πρόοδο στο πρότζεκτ τακτικής με τριάδα στην άμυνα και φουλ επιθετική διάθεση, αφού σε επίπεδο βασικής ενδεκάδας χρησιμοποιήθηκαν έξι από τους συνολικά έντεκα ποδοσφαιριστές με κύρια στοιχεία του παιχνιδιού της τη δημιουργία και την επίθεση όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-clmfds7wwwmp)


Απόλυτο και επιθετικό 4-3-3 που λειτούργησε εξαιρετικά στο δεύτερο 25λεπτο του ιδιαίτερου αυτού πρώτου ημιχρόνου με την Φόλενταμ, σίγουρα καλύτερα απ' ότι θα περίμενε και ο ίδιος ο Αργεντινός τεχνικός...

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-clmemxj07hwh)



Στο πρώτο 50λεπτο που χωριζόταν σε δυο 25λεπτα μέρη, σα να λέμε στο πρώτο μισό του αγώνα συνολικά, η ΑΕΚ παρουσίασε δυο πρόσωπα. Στο πρώτο 25λεπτο έδειχνε και ήταν προβληματική στο να κρατήσει μπάλες και να δημιουργήσει παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε με πέντε χαφ στη σύνθεσή της. Ο Αλμέιδα επέλεξε το 3-4-3 και τοποθέτησε τους Πινέδα και Γιόνσον έχοντας μπροστά τους και κοντά στον Αραούχο (αλλά πίσω του) Μάνταλο και Γκατσίνοβιτς. Δεν υπήρξε υποψία ουσιαστικής επιθετικής ανάπτυξης στο πρώτο αυτό 25λεπτο. Ταυτόχρονα ήρθε ένα κακό γκολ από ατομικό λάθος, του Αθανασιάδη, πολύ νωρίς και μάλλον αυτό επηρέασε τους «κιτρινόμαυρους» για κανά δεκάλεπτο.

Κλείσιμο
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-clmdeo86lre9)



Γκολ ο σούπερ Αραούχο, πολύ δυνατό 25λεπτο για την ΑΕΚ και Κοσίδης

Η εικόνα βελτιώθηκε από το 11' έως το τέλος του πρώτου κομματιού αλλά δίχως η ΑΕΚ να απειλήσει πέρα από μια κεφαλιά από στατική φάση του Μάνταλου που ήταν εκ των κορυφαίων της ομάδας στο πολύ καλό διάστημα της Ένωσης στο δεύτερο 25λεπτο, σίγουρα το καλύτερο 25λεπτο της ομάδας του Αλμέιδα έως τώρα και από το ματς με την Γκενκ στο πρώτο φιλικό (είχε επικρατήσει η ΑΕΚ με 2-0). Το ίδιο εξαιρετικός σε αυτό το δεύτερο 25λεπτο ήταν και ο Αραούχο και ακολούθησαν σε απόδοση οι Τσούμπερ, Πινέδα... Γενικά όμως και οι Γκατσίνοβιτς – Γιόνσον ήταν καλοί και γι' αυτό η ομάδα ήταν πολύ καλή σε όλο αυτό το διάστημα.
Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-clmct2ntbbbd)



Βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον Αραούχο από αντίστοιχο λάθος του Στάνκοβιτς (με εκείνο του Αθανασιάδη) και έγινε το 1-1, αλλά δεν βρήκε ένα δεύτερο σε τουλάχιστον έξι με εφτά προσπάθειες που δημιούργησε. Εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν ανεπανάληπτα τετ α τετ με πρωταγωνιστές Μάνταλο, Αραούχο, Τζαβέλλα (στη γραμμή έδιωξε ο αντίπαλος αμυντικός σε κενή εστία) και τρεις περιπτώσεις με σουτ (Πινέδα, απ' ευθείας φάουλ του Τσούμπερ και Γκαρσία). Σε τρεις προσπάθειες ο αντίπαλος γκολκίπερ έκανε σπουδαίες επεμβάσεις! Η ΑΕΚ έβγαλε ένταση αλληλοκαλύψεις, δεν δέχτηκε υποψία φάσης και απειλούσε κατά... κύματα γεγονός που προφανώς και ικανοποίησε τον Αργεντινό τεχνικό.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-clmcq03zfc7l)



Η επιλογή του 3-4-3 σε αυτό το διάστημα αποδείχτηκε απόλυτα λογική μα κύρια αποδοτική και λειτουργική. Σε αντίθεση με το πρώτο βέβαια 25λεπτο όπου η εικόνα ήταν εντελώς διαφορετική με προβληματική ανάπτυξη και χωρίς πολλές φάσεις, για την ακρίβεια είχε μια σπουδαία στο 15' με το τετ α τετ του Αραούχο στο οποίο νικήθηκε από τον Στάνκοβιτς. Λες και είχε μαγικό ραβδάκι ο Αλμέιδα και άλλαξε με την ίδια διάταξη και τα ίδια πρόσωπα όλη την εικόνα που έπιασε το τοπ σε ανταπόκριση σε όλα τα επίπεδα και ειδικότερα αυτό των αλληλοκαλύψεων, επιθετικών συνεργασιών και δημιουργίας.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-clmdm7b7mmvl)



Ανταπόκριση υπήρξε και με τη δεύτερη ομάδα στην τακτική προσέγγιση. Με τον Αλμέιδα να χρησιμοποιεί τους Στάνκοβιτς, Χατζισαφί (αριστερό στόπερ), Ραντόνια (δεξί στόπερ) και Κορνέζος (κεντρικός), στα χαφ επιλέχθηκαν οι Φράνσον (που έκανε καλό ματς και πήρε το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Κοσίδης από την λευκή βούλα), Μιτάι και Μουστακόπουλος, δεξί μπακ χαφ ο Άμραμπατ, ατιστερό ο Μοχαμάντι και δίδυμο στην επίθεση Γιούσης και Κοσίδης... Εκτός του γκολ η ΑΕΚ είχε άλλες τέσσερις κλασικές ευκαιρίες (με πρωταγωνιστές Γιούση δυο φορές, Μουστακόπουλο και Μοχαμαντί).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-clmcz6ybvhkp)



Συνολικά η ΑΕΚ πρέπει να ικανοποίησε τον κόουτς και τον κόσμο που παρακολούθησε αυτό το ιδιαίτερο φιλικό με τέσσερα μέρη χωρισμένα σε 25 λεπτα...

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-clmfnobjljft)


Πηγή: www.gazzetta.gr 


Ειδήσεις σήμερα:

Οι «πασάδες» της Τουρκίας: Ελληνες ποδοσφαιριστές που τους κάνουν... τεμενάδες οι γείτονες

Τζένιφερ Λόπεζ - Μπεν Άφλεκ: Το Παρίσι επέλεξαν για τον μήνα του μέλιτος

Διπλασιάζονται σε 400.000 οι δικαιούχοι του «Τουρισμός για όλους»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης