Ποιος είναι ο 17χρονος αμυντικός Χρήστος Αλεξίου που αγόρασε η Ιντερ

Ποιος είναι ο 17χρονος αμυντικός Χρήστος Αλεξίου που αγόρασε η Ιντερ

Διαβάστε το who is who του νεαρού αμυντικού που απέκτησε η Ιντερ από τον Ατρόμητο και το κόστος της μεταγραφής του μπορεί να φτάσει το 1.000.000 ευρώ

Alexiou
Το χρήμα είναι πάντα χρήμα και καμία επιχείρηση δεν το επενδύει άσκοπα. Αυτό για όσους σκέφτηκαν ότι δεν είναι τίποτα για την Ίντερ τα 350.000 μετρητά προς τον Ατρόμητο για την απόκτηση του Χρήστου Αλεξίου, ποσό που μπορεί να φτάσει έως και το εκατομμύριο εάν ο μικρός παίξει στην πρώτη ομάδα.

Είναι και... παραείναι, όταν μιλάμε για έναν παίκτη που βολοδισκοπήθηκε από τους «νερατζούρι» στα 15, πήγε στο Μιλάνο στα 16 και αγοράστηκε στα 17.

Μόνο και μόνο το γεγονός ότι η Ίντερ αποζημίωσε με 80.000 τους Περιστεριώτες για να τον «δανειστεί» τους προηγούμενους 10 μήνες, σημαίνει πολλά. Είπαμε, κανείς δεν πετάει άσκοπα δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Κάτι έχουν δει οι Ιταλοί…

Κατ΄αρχάς έχουν δει έναν αριστεροπόδαρο στόπερ με ύψος 1.86. Περιζήτητη θέση παγκοσμίως και λίγες επιλογές.

Έχουν δει έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να ανταποκριθεί σε συνθήκες πρωταθλητισμού, καθώς ήταν ηγετικό στέλεχος του Ατρόμητου που είχε φτάσει στον τελικό της Super League K15 το 2020, όπου ηττήθηκε στα πέναλτι από τον Ολυμπιακό.

Αφού τον «δανείστηκαν», αλλά πριν ακόμα αγωνιστεί με την Ίντερ, είδαν έναν δυνάμει πρωταγωνιστή σε διεθνές επίπεδο, όταν ο Αλεξίου χάρισε τη νίκη (1-0) επί της Γαλλίας στους προκριματικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U17 τον περασμένο Νοέμβριο. Παρεμπιπτόντως οι «τρικολόρ» που ηττήθηκαν από την εθνική μας, κατέκτησαν το τρόπαιο!

Κλείσιμο
Η οικογένεια Αλεξίου ζει στο Γαλάτσι. Ο Ευβοιώτης πατέρας Κώστας κι η Μανιάτισσα Γιώτα, έστρεψαν τα παιδιά τους από μικρή ηλικία στο ποδόσφαιρο καθώς και ο κατά ένα χρόνο μικρότερος αδελφός του, ο Κυριάκος Αλεξίου αγωνίζεται στην Κ17 του Ατρόμητου.

Η υποψία ότι ο Χρήστος μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω φάνηκε στα 13 του χρόνια, στο «Νταμάρι» της Πετρούπολης όπου έχουν έδρα τα ερασιτεχνικά τμήματα του Ατρόμητου. Εκεί τον είδε ο Μάρκος Δήμος, δούλεψε πάνω του στην Κ14 και από την επόμενη χρονιά άρχισε η «εκτόξευση».

Μετά τη θριαμβευτική πορεία της Κ15, ο Αλεξίου έκανε απευθείας το άλμα στην Κ17, όμως ο Covid-19 είχε ως αποτέλεσμα ένα μακρόσυρτο lockdown που κάλυψε σχεδόν όλη τη σεζόν 2020-21. Το καλοκαίρι του 2021 έκανε ακόμα ένα άλμα στην Κ19 σε ηλικία μόλις 16 ετών. Τότε προπονητής ήταν ο Γιώργος Κορακάκης, νυν βοηθός του Κρις Κόουλμαν στην πρώτη ομάδα, που τον κάλεσε στην προετοιμασία στο Ελατοχώρι, όμως παράλληλα ηχούσαν οι σειρήνες από το Μιλάνο.

Οι «νερατζούρι» είχαν αποφασίσει να αποκτήσουν τον μικρό που τους είχε κάνει «κλικ» από τα πρώτα βίντεο που είχαν παρακολουθήσει. Μάλιστα ο «μύθος» αναφέρει ότι τα πρώτα αρχεία WeTransfer στάλθηκαν με αφορμή άλλον παίκτη, όμως ξεχώριζε με την πρώτη ματιά ο αριστερός στόπερ που ήταν νεότερος από τους υπόλοιπους.

Οι αναμετρήσεις είχαν γίνει τον Οκτώβριο του 2020, λίγες ημέρες πριν από το δεύτερο lockdown και ο Ατρόμητος αντιμετώπισε διαδοχικά τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ σε επίπεδο Κ17. Ο Αλεξίου (30/6/2005) ήταν αντίπαλος με ποδοσφαιριστές γεννηθέντες το 2004, αλλά η παρουσία του στο κέντρο της άμυνας ήταν επιβλητική!

Από τότε η Ίντερ φρόντισε να μάθει τα πάντα γι΄αυτόν, ακόμα και ότι είναι άριστος μαθητής, και εστίασε πάνω του παρότι δεν διεξάγονταν επίσημες διοργανώσεις από το Νοέμβριο του 2020 έως το Μάιο του 2021.

Σε όλο αυτό το διάστημα, ο Αλεξίου δεν έκανε προπονήσεις personal, ούτε είχε προσλάβει ειδικούς γυμναστές ενδυνάμωσης. Διατηρήθηκε σε φόρμα μόνος του, μαζί με τον πατέρα και τον αδελφό του, κάνοντας τεχνική σε γηπεδάκια «5Χ5» του Γαλατσίου και φυσική κατάσταση στο Άλσος Βεϊκου, όποτε, βέβαια, επιτρεπόταν.

Αυτό αποδείχθηκε αρκετό, αφού όταν πήγε στο Μιλάνο δεν παρουσίασε κάποιο πρόβλημα. Προσαρμόστηκε εύκολα, παρότι άργησε να αγωνιστεί, έπεισε τους ανθρώπους της Ίντερ να επενδύσουν πάνω του και πλέον ετοιμάζεται για το πρώτο μεγάλο crash test της καριέρας του: το πρωτάθλημα της Primavera όπου θα αγωνιστεί με την κάτοχο του τίτλου...

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τέτα Καμπουρέλη για Βαρβάρα Κίρκη: «Την τελευταία φορά φορούσε συνέχεια γυαλιά ηλίου κι έδειχνε πολύ ανήσυχη»

Με γροθιές στο πρόσωπο ξυλοκόπησε την 30χρονη ο 22χρονος σύντροφός της στο Νέο Φάληρο

Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκροί στην άσφαλτο 15χρονη και 23χρονος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης