Formula 1: O Φέτελ θα οδηγήσει τη θρυλική Williams του Νάιτζελ Μάνσελ

Formula 1: O Φέτελ θα οδηγήσει τη θρυλική Williams του Νάιτζελ Μάνσελ

Ο Γερμανός οδηγός της Aston Martin θα οδηγήσει στο Σίλβερστον ένα μονοθέσιο που κυριάρχησε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1

vettel
Εκτός από τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας αυτό το αγωνιστικό Σαββατοκύριακο, ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα οδηγήσει ένα πολύ διαφορετικό «θηρίο». Ο Γερμανός οδηγός της Aston Martin θα κάνει γύρους επίδειξης με τη θρυλική Williams FW14B την ημέρα του αγώνα στο Σίλβερστον.

Το μονοθέσιο είναι υπό την ιδιοκτησία του Γερμανού 4 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1 και θεωρείται από τα πιο ιστορικά του σπορ. Στα χέρια του Νάιτζελ Μάνσελ κατέκτησε το πρωτάθλημα το 1992, με τον Βρετανό να κερδίζει και το GP Μ. Βρετανίας στο Σίλβερστον εκείνη τη χρονιά.

Ο Φέτελ μίλησε για την επικείμενη εξόρμησή του με τη Williams FW14B και τη συναισθηματική αξία που έχει για εκείνον: «Αγόρασα το μονοθέσιο πριν από μερικά χρόνια. To “κόκκινο 5” είναι του 1992 και αυτό σημαίνει πολλά περισσότερα από ένα μονοθέσιο 30 ετών. Φυσικά εγώ έχω το νούμερο 5 στο μονοθέσιό μου και κέρδισα το πρώτο μου πρωτάθλημα έχοντας ένα κόκκινο 5 στο μονοθέσιο αυτό. Ακόμη κι αν ήταν μικρότερο το μέγεθος, είχε πάνω του τον αριθμό 5 και όταν έκανα karting είχα τον αριθμό αυτό. Τώρα έχω τον αριθμό αυτό οπότε υπάρχει μία σύνδεση. Η δεκαετία του ’90 είναι η περίοδος που έχω τις πρώτες μου αναμνήσεις από τη Formula 1».

Επιπλέον ανακοινώθηκε πως το μονοθέσιο θα εφοδιαστεί με συνθετικά καύσιμα και το όλο εγχείρημα ήταν δική του ιδέα: «Είναι μία φοβερή ιδέα, ήταν δική μου ιδέα, εγώ το επιχείρησα αυτό. Σκέφτηκα πως 30 χρόνια αφότου κέρδισε το πρωτάθλημα και τον αγώνα στο Σίλβερστον θα ήταν κάτι το ωραίο. Αλλά πρέπει να γίνει με υπευθυνότητα. Οπότε θα χρησιμοποιήσουμε συνθετικά καύσιμα, δείχνοντας πως μπορούμε να διατηρήσουμε την ιστορία μας αλλά να το κάνουμε με υπεύθυνο τρόπο. Ανυπομονώ να οδηγήσω το μονοθέσιο την Κυριακή και να ακούσω τον ήχο του. Πιστεύω πως πολλοί θα μοιραστούν τη χαρά μου».

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης