Wimbledon: Έγραψε ιστορία ο Τζόκοβιτς, αποκλεισμός σοκ του Χουρκάτζ

Wimbledon: Έγραψε ιστορία ο Τζόκοβιτς, αποκλεισμός σοκ του Χουρκάτζ

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχασε σετ από τον Κορεάτη Κουόν, αλλά έγινε ο πρώτος τενίστας που φτάνει τις 80 νίκες σε όλα τα Grand Slam - Πρώτη βόμβα με τον αποκλεισμό του Χουρκάτζ από τον Νταβίντοβιτς- Φοκίνα

25885017
Το μόνο που μπορεί να κρατήσει ο Νόβακ Τζόκοβιτς από την πρεμιέρα του στο Wimbledon, είναι η πρόκριση. Η πρόκριση και το ρεκόρ..

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος στον πρώτο γύρο απώλεσε ένα σετ, με τον Νοτιοκορεάτη Κουόν να του βάζει δύσκολα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.



Κλείσιμο
Ο Τζόκοβιτς κέρδισε με 3-1 σετ (6-3, 3-6, 6-3, 6-4), αλλά στο τρίτο σετ γλίτωσε από break points του αντιπάλου του στο 1-1 και έκανε break ο ίδιος στο 4-3 για να πάρει προβάδισμα.

Ένα break νωρίς στο τέταρτο σετ ήταν αυτό που ήταν αρκετό για να τον στείλει στην επόμενη φάση όπου θα παίξει με έναν εκ των Κοκκινάκη και Μάρζακ.

Για τον Νόλε όμως δεν ήταν απλά μία ακόμη πρόκριση, αλλά μία ιστορική νίκη καθώς έγινε ο πρώτος τενίστας στην ιστορία (άνδρας ή γυναίκα) που μετρά από 80 νίκες στο κάθε ένα από τα 4 grand slam!



Εχει 82 στο Australian Open, 85 στο Roland Garros, 80 στο Wimbledon και 81 στο US Open.



Πρόωρο αντίο από Χουρκάτζ


Ο Χουμπέρτ Χουρκάτζ είναι ο πρώτος παίκτης του Τοπ10 που αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο του Wimbledon.

Ηττήθηκε από τον Νταβίντοβιτς-Φόκινα με 3-2 σετ (7-6, 6-4, 5-7, 2-6, 7-6), σε ένα ματς που ο Πολωνός ανέτρεψε το εις βάρος του 2-0 στα σετ, έσωσε 3 match point του αντιπάλου του, πήρε ανάσα από την διακοπή στο τρίτο σετ λόγω βροχής μετά το 5-5, για να χάσει τελικά το ματς στο super tie break του πέμπτου σετ...

Ο Φοκίνα αιφνιδίασε τον περσινό ημιφιναλίστ και πήρε τα πρώτα δύο σετ με 7-6, 6-4 και έφτασε σε τρία match point στο υπέρ του 5-3 (40-0) στο τρίτο σετ, αλλά με… κάποιον τρόπο ο Χουρκάτζ ισοφάρισε κάνοντας break!

Μετά το 5-5, ο αγώνας διακόπηκε λόγω βροχής, κάτι που λειτούργησε… λυτρωτικά για τον Χουρκάτζ, ο οποίος επέστρεψε και αφού κράτησε το σερβίς του, έκανε και δεύτερο break για να πάρει το σετ με 7-5!

Κέρδισε εύκολα με 6-2 το τέταρτο και στο πέμπτο και κρίσιμο, βρήκε break στο 2-2. Ωστόσο, στο υπέρ του 5-4 σέρβιρε για το ματς και δέχτηκε break από τον Αργεντινό. H πρόκριση κρίθηκε στο super tie break, με τον Φοκίνα να το κερδίζει με 10-8 και να παίρνει αγχωτική πρόκριση, στην πρώτη μεγάλη «βόμβα» του τουρνουά.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Όταν άκουσα για ένταλμα σύλληψης, γέλασα και πίστεψα ότι είναι τρολιά, είπε στην απολογία του ο Λιγνάδης

Δημήτρης Αλεξάνδρου για Super Κική: «Ο πρώην σύντροφός της δεν ήθελε να κρατήσουν το παιδί»

Πυραύλους εδάφους-αέρος «μέσου και μεγάλου βεληνεκούς» ετοιμάζουν οι ΗΠΑ για την Ουκρανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης