Λαμπρή η τελετή εγκαινίων του πρώτου Εθνικού Κέντρου Παράκτιων Αθλημάτων

Το μεγαλύτερο και υπερσύγχρονο Κέντρο Παράκτιων Αθλημάτων, που συμπληρώνει ιδανικά τις υφιστάμενες υποδομές του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου, το Karteros Beach Sports Center, εγκαινιάστηκε χθες το βράδυ σε μία λαμπρή τελετή

5622585
Κατάμεστες οι εξέδρες με χιλιάδες κόσμου, εκπροσώπων όλης της αθλητικής οικογένειας και με τις αποστολές των εθνικών ομάδων των 32 χωρών που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach HandBall Εφήβων – Νεανίδων.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος ευλόγησε το Αθλητικό Κέντρο, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, που είχε την ιδέα αυτού του μεγαλόπνοου σχεδίου, ενόψει των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023».

Πρόκειται για την εγκατάσταση όπου από σήμερα, 14 Ιουνίου και έως τις 26 του μήνα, θα «χτυπά» η καρδιά του Παγκόσμιου Χάντμπολ, με τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Beach Handball Εφήβων – Νεανίδων και Ανδρών – Γυναικών.

5622592


Το «Karteros Beach Sports Center» περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή τέσσερα σύγχρονα γήπεδα άμμου (ένα κεντρικό με λυόμενες περιμετρικές κερκίδες χωρητικότητας 2.500 θεατών, δύο χωρητικότητας 500 θεατών συν ένα βοηθητικό), καθώς και ένα προθερμαντήριο.

Κλείσιμο
Οι εγκαταστάσεις ολοκληρώθηκαν με ταχύτατους ρυθμούς, μέσα σε ελάχιστους μήνες και αμέσως μετά από την ολοκλήρωση των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Beach Handball, θα εξακολουθήσουν να αποτελούν πόλο έλξης για ακόμα περισσότερες διοργανώσεις παράκτιων αθλημάτων.

Συμπληρώνονται από βοηθητικούς χώρους (αποδυτήρια, ντουζιέρες, ιατρείο, χώρο για έλεγχο ντόπινγκ, γραφεία διοίκησης, χώροι συνεντεύξεων, συναντήσεων και εργασίας δημοσιογράφων, προσωρινές εγκαταστάσεις τουαλετών κλπ), ενώ έχει αλλάξει και αναβαθμιστεί σημαντικά η εικόνα της περιοχής με τη διαμόρφωση των περιβάλλοντων χώρων (ασφαλτόστρωση δρόμων, πάρκινγκ, σήμανση κ.ά.)

5622586


Ο Υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, επισήμανε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του:
«Με όραμα, πίστη, έμπνευση και συνεργασία, καταφέραμε στο Υφυπουργείο Αθλητισμού να πετύχουμε σημαντικούς στόχους που είχαμε θέση εξ αρχής βασισμένοι σε ένα στοχευμένο σχέδιο για τον αθλητισμό της χώρας.

Η Ελλάδα διαθέτει πλέον, εδώ στο Ηράκλειο τις πρώτες Εθνικές Παράκτιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις.
Η πόλη μας γίνεται περιζήτητος προορισμός για αθλητικό τουρισμό και πέραν όσων διοργανώσεων ήδη φιλοξενήθηκαν, εκκινούν από αύριο τα 4 Παγκόσμια Πρωταθλήματα Beach Handball (Εφήβων – Νεανίδων, Ανδρών – Γυναικών, 14-26 Ιουνίου), με 64 Εθνικές Ομάδες, από 33 χώρες και των 5 ηπείρων.

Η Κρήτη πρωτοπορεί, η Ελλάδα αλλάζει! Πάμε μπροστά με όχημα τον αθλητισμό.
Στα 3 χρόνια θητείας μας στο Υφυπουργείο Αθλητισμού κινηθήκαμε σε βασικούς άξονες:
Τις αθλητικές μεταρρυθμίσεις,
Την αθλητική εξωστρέφεια
Τον αθλητικό Τουρισμό
Την Υγιεινή - Κρητική Διατροφή
Μέσα σε 3 χρόνια αναπτύξαμε
Τα Μητρώα Αθλητικών Σωματείων,
«Πέλοπας»,
«Χίλων»,
Προπονητών
Μεριμνήσαμε για αντιπροσωπευτικότερες διοικήσεις στις Ομοσπονδίες,
Συστήσαμε την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (ΕΠΑΘΛΑ) για την αντιμετώπιση των χειραγωγημένων αγώνων
Αναβαθμίσαμε τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ)
Εξασφαλίσαμε μόνιμη χρηματοδότηση για σωματεία και αθλητές από την φορολογία των κερδών του Στοιχήματος.

Παράλληλα δώσαμε προτεραιότητα στη δημιουργία, την αναβάθμιση και την ανάπτυξη των αθλητικών μας εγκαταστάσεων, ζωντανεύοντας εγκαταστάσεις που εδώ και χρόνια ρήμαζαν.

Επανακτήσαμε την εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας διοργανώνοντας:
Τη Γενική Συνέλευση όλων των Ολυμπιακών Επιτροπών του κόσμου,
Το Ράλλυ Ακρόπολις
Τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρος Ελλάδας,
Τους εορτασμούς των 90 χρόνων FIBA

Και διοργανώνουμε Παγκόσμιας εμβέλειας διοργανώσεις
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Άρσης Βαρών
Παγκόσμια Πρωταθλήματα Beach Handball, Εφήβων – Νεανίδων και Ανδρών – Γυναικών.
3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες του 2023,

Σήμερα εγκαινιάζουμε ένα σημαντικό κομμάτι του μεγάλου οράματος που έχουμε για τον Αθλητισμό στην χώρα μας, το πρώτο υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο για Παράκτια Αθλήματα «Karteros Beach Sports Center».
Καταφέραμε ένα χρόνο πριν από τους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες και μέσα σε 3 μήνες να έχουμε αυτή την καταπληκτική εγκατάσταση, διότι η Ελλάδα πλέον προνοεί.

Θα ήθελα γι’ αυτόν τον άθλο να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν να είμαστε απολύτων έγκαιροι στον προγραμματισμό μας».

Την εκδήλωση των εγκαινίων του Karteros Beach Sports Center άνοιξε ο Πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου, Λευτέρης Ζερβός:
«Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διοίκηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου δεσμευτήκαμε για την ενίσχυση των υποδομών του και την βελτίωση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων τους. Βέβαια δεν θα μπορούσαμε να καταφέρουμε πολλά αν δεν είχαμε την ισχυρή πολιτική βούληση του Υφυπουργείου Αθλητισμού και του Υφυπουργού συντοπίτη μας, Λευτέρη Αυγενάκη. Σήμερα εγκαινιάζουμε το νέο μας στολίδι για το ΕΑΚΗ και συνεχίζουμε».

Χαιρετισμούς απηύθυναν οι:
Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ.κ. Ευγένιος:
«Εδώ αγαπητέ Υφυπουργέ, Λευτέρη Αυγενάκη, φτιάξατε ένα παλάτι αθλητισμού και πολιτισμού. Και παρά το άσμα, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως είναι ωραίο στην άμμο να στήνεις παλάτια! Ένα παλάτι για τον λαό της Ελλάδας και της Κρήτης, για τη νεολαία μας.

Όσο περίμενα να ξεκινήσει η εκδήλωση παρακολούθησα το σποτάκι σας για την καταπολέμηση του ντόπινγκ και σκέφτηκα πως και εσείς, όπως και εμείς, επιτελείτε -με τον δικό σας τρόπο- μια άλλου είδους ιεραποστολή! Με αγάπη στον άνθρωπο κάνετε ό,τι και εμείς και προς τούτο αξίζετε τα δικά μας αμέτρητα… likes!

Θερμά σας ευχαριστώ γι’ αυτό που εσείς προσφέρετε στον τόπο μας και στην παγκοσμιότητα, που βλέπω σημαίες τόσων χωρών, αθλητές από όλον τον κόσμο που εδώ σε αυτό το αθλητικό κέντρο θα κερδίσουν πολλά περισσότερα από αυτά που φαίνονται: ανθρωπιά, πολιτισμό, κρητική φιλοξενία»

Στέλιος Αγγελούδης (Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής):
«Θα ήθελα εκ μέρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και του ελληνικού χάντμπολ που έχω την τιμή να υπηρετώ, να τονίσω ότι η χώρα αποκτάει ένα μοναδικό αθλητικό κέντρο παράκτιων αθλημάτων, που θα αφήσει ισχυρό αθλητικό και τουριστικό αποτύπωμα.
Ευχαριστούμε τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, που αφήνει μία σημαντική παρακαταθήκη στην αθλητική υποδομή της χώρας αλλά και στο χάντμπολ ειδικότερα».

5622566


Γιώργος Καπελλάκης (Πρόεδρος Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής)
«Αγαπητέ Λευτέρη Αυγενάκη όλοι εμείς που σε ξέρουμε ήμασταν σίγουροι πως όταν ανέλαβες θα γινόνταν βήματα μπροστά στον αθλητισμό, τελικά δεν έγιναν βήματα αλλά… σπριντ!

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι ως Παραολυμπιακή Επιτροπή που εγκαινιάζεται αυτή η εγκατάσταση με προσβάσεις για τα Άτομα με Αναπηρία.

Θα είμαστε παρόντες και στους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες «Ηράκλειο 2023» που θα γίνουν εδώ σε αυτή την εγκατάσταση και με Παραολυμπιακά αθλήματα».

Σταύρος Αρναουτάκης (Περιφερειάρχης Κρήτης):
«Αξίζουν συγχαρητήρια στον Υφυπουργό Αθλητισμού που μαζί με τους συνεργάτες τους και όλους τους θεσμικούς φορείς αποπεράτωσαν ταχύτατα αυτό το τόσο σημαντικό έργο. Εμείς δεσμευόμαστε να διατηρηθεί και να γίνουν ακόμα μεγαλύτερα έργα για την κοινωνία της Κρήτης για την εξέλιξή της».

Βασίλης Λαμπρινός (Δήμαρχος Ηρακλείου):
«Το νέο αθλητικό κέντρο Καρτερού η ολοκαίνουργια εγκατάσταση που δημιούργησε το Υφυπουργείο Αθλητισμού σε σύντομο χρονικό διάστημα, αποτελεί σημαντική προσθήκη στις αθλητικές εγκαταστάσεις της χώρας. Στόχος μας είναι να γίνει το Ηράκλειο κορυφαίο αθλητικό κέντρο της Μεσογείου και στην προσπάθειά μας αυτή είναι σημαντικό πως έχουμε στο πλευρό μας το Υφυπουργείο Αθλητισμού και την Περιφέρεια Κρήτης. Συγχαίρω εγκάρδια τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη».

Γιάννης Σέγκος (Δήμαρχος Χερσονήσου)
«Με τη δημιουργία αυτής της εγκατάστασης αποδεικνύουμε ότι η Κρήτη δεν αποτελεί μόνο τόπο διακοπών αλλά και τόπο παραγωγής αθλητισμού και πολιτισμού. Συγχαρητήρια στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη».

Μενέλαος Μποκέας (Δήμαρχος Μαλεβιζίου)
«Βρισκόμαστε εδώ, στο Karteros Beach Sports Center ως κομμάτι αυτής της πολύ όμορφης ιστορίας! Το Μαλεβίζι συμμετέχει με χαρά στην γιορτή των Μεσογειακών Παράκτιων «Ηράκλειο 2023». Με μπροστάρη τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη βάζουμε ένα λιθαράκι στην ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών του τόπου μας».

Νίκος Νταμπακάκης (Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023»):
«Σε ένα χρόνο, σε αυτό το υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο, θα χτυπάει η καρδιά των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων! Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους που 15 μήνες πριν ολοκληρώθηκε η βασική εγκατάσταση. Ο Υφυπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης, έχει τεράστια συμβολή στην ανάπτυξη του αθλητισμού».

Τζιαμπιέρο Μάσι (Πρόεδρος Επιτροπής Beach Handball της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης):
«Σας ευχαριστώ πολύ μέσα από την καρδιά μου. Ήμασταν εδώ δυο μήνες πριν και δεν υπήρχε τίποτα και τώρα εγκαινιάζουμε αυτό το στολίδι. Φανταστικό αθλητικό συγκρότημα! Απίστευτο!»


5622571
5622557
5622562
5622572

Ειδήσεις σήμερα

Power Pass - Πιερρακάκης: Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση ρεύματος έως 600 ευρώ

Γιώργος Τράγκας: Πέντε χρόνια θα ψάχνουν για το «ξέπλυμα» - Τα νόμιμα θα μοιραστούν στη σύζυγο και στον γιο του Γιάννη

Αστυπάλαια: Τροχαίο με μία νεκρή και τρεις τραυματίες - Πήγαιναν στην εκκλησία τα δύο ηλικιωμένα ζευγάρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης