Γιώργος Τράγκας: Πέντε χρόνια θα ψάχνουν για το «ξέπλυμα» - Τα νόμιμα θα μοιραστούν στη σύζυγο και στον γιο του Γιάννη

Γιώργος Τράγκας: Πέντε χρόνια θα ψάχνουν για το «ξέπλυμα» - Τα νόμιμα θα μοιραστούν στη σύζυγο και στον γιο του Γιάννη

Αποποιήθηκε την κληρονομιά ο μικρότερος γιος του εκδότη, Φρέντυ, ενώ την αποδέχτηκε ο Γιάννης με το ευεργέτημα της απογραφής - Το θρίλερ με τις φορολογικές δηλώσεις του εκλιπόντος στο εξωτερικό και η δικηγόρος των Παρισίων που φέρεται να είναι η μόνη που γνωρίζει το αληθινό εύρος της αμύθητης περιουσίας

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
tragkas_periousia_thema_xr
Σε παζλ για δύσκολους λύτες εξελίσσεται πλέον η υπόθεση της τεράστιας κληρονομιάς που άφησε ο Γιώργος Τράγκας μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τη δέσμευση της προσωπικής περιουσίας που έχει αποκτήσει η Μαρία Καρρά.

Το πόρισμα που δέσμευσε όλα τα περιουσιακά στοιχεία του εκδότη είναι εδώ και μέρες στα χέρια του Οικονομικού Εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη. Αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή.

Χθες έγινε γνωστό ότι η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες προχώρησε στη δέσμευση της προσωπικής περιουσίας που διαθέτει η Μαρία Καρρά και όχι στα αποκτήματα που συμμετείχε από κοινού με τον σύζυγό της. Οπως έγινε γνωστό, ο επικεφαλής της Αρχής, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η χήρα του Γιώργου Τράγκα είχε ενεργή συμμετοχή στα πάντα, σύμφωνα με το πόρισμα.

Γι’ αυτό και προχώρησε στη συνολική δέσμευση της προσωπικής της περιουσίας και ό,τι αυτή περιλαμβάνει, π.χ. ακίνητα, τραπεζικές καταθέσεις ή θυρίδες.

Πρόκειται για μια δεύτερη έρευνα που επικεντρώνεται αποκλειστικά στη γυναίκα που κάνει λόγο για «δήθεν περιουσία» και επιμένει ότι όλα αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας εξυπηρετούν σκοπιμότητες.
tragkas-perioysia-1
Γιάννης και Φρέντυ Τράγκας. Ο πρώτος αποδέχτηκε την κληρονομιά, ο δεύτερος την αποποιήθηκε
Κλείσιμο
Με τη νέα εξέλιξη θα ερευνηθούν εξονυχιστικά και τα «πόθεν έσχες» που υπέβαλε ως δημοσιογράφος -αυτό είναι το επάγγελμα που δηλώνει- η Μαρία Καρρά σε βάθος χρόνων, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο είναι ακριβείς οι δηλώσεις που έχει υποβάλει. Είναι μια διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί με ταχείς ρυθμούς, σε αντίθεση με την έρευνα για την αμύθητη περιουσία του συζύγου της, η οποία είναι πολύ πιο χρονοβόρα.

Εκτός από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, έγινε γνωστό ότι η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος προχώρησε στη δέσμευση της προσωπικής περιουσίας άλλων δύο ατόμων, στενότατων συνεργατών του Γιώργου Τράγκα, τα οποία φέρεται να διαδραμάτισαν κομβικό ρόλο στην υπόθεση.

Πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα, οι οποίοι είχαν εμπλοκή σε περισσότερες από μία εταιρείες του εκδότη, οι οποίες εμφανίζονται σε δανεισμούς και αγορές ακινήτων.

Ο οικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης προχωράει την έρευνα σε βάθος για τυχόν διάπραξη ποινικών εγκλημάτων, την ίδια στιγμή που οι κληρονόμοι του Τράγκα ξεκαθαρίζουν ένας-ένας τη θέση τους. Ο μικρότερος γιος του εκδότη, Φρέντυ, έσυρε πρώτος τον χορό την περασμένη Τρίτη, όταν μετέβη στο Ειρηνοδικείο Αθηνών μαζί με τον δικηγόρο του Θέμη Σοφό.

Εκεί αποποιήθηκε την κληρονομιά του πατέρα του, αφήνοντας πλέον ελεύθερο το πεδίο στους άλλους δύο δικαιούχους, τον ετεροθαλή αδελφό του Γιάννη και την τελευταία σύζυγο του εκλιπόντος, Μαρία Καρρά.

Ο πρώτος μέσω του δικηγόρου του Νίκου Αγαπηνού έκανε γνωστό ότι αποδέχεται την κληρονομιά με το ευεργέτημα της απογραφής, ενώ άγνωστες παραμένουν προς το παρόν οι προθέσεις της Μαρίας Καρρά για το τι θα πράξει μετά και την τελευταία εξέλιξη με τη δέσμευση της προσωπικής της περιουσίας. Αν δηλαδή θα αποδεχθεί και αυτή την κληρονομιά με το ευεργέτημα της απογραφής ή αν θα προσφύγει στα ελληνικά δικαστήρια ώστε να αρθεί η δέσμευση της περιουσίας, κάτι που φαντάζει αρκετά δύσκολο πλέον. Το μόνο σίγουρο πια, είναι ότι αυτό που ξεκίνησε στα τέλη Δεκέμβρη με την αμύθητη κληρονομιά που άφησε πίσω του ο Γιώργος Τράγκας και τους τρεις κληρονόμους του, εξελίχθηκε σε μια άτυπη κόντρα με εκατέρωθεν εξώδικα πριν φτάσουμε στο πόρισμα της δέσμευσης που ανέτρεψε τα πάντα.
tragkas-perioysia-2
Η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες προχώρησε στη δέσμευση της προσωπικής περιουσίας που διαθέτει η Μαρία Καρρά και όχι στα αποκτήματα που συμμετείχε από κοινού με τον σύζυγό της. Σύμφωνα με το πόρισμα, η χήρα του Γιώργου Τράγκα είχε ενεργή συμμετοχή στα πάντα
Το γιατί δεν είναι δύσκολο να το αντιληφθεί κάποιος

Τα αποκαλυπτήρια της real estate αυτοκρατορίας του δημοσιογράφου-εκδότη με τα δεκάδες ακίνητα, τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις θυρίδες σε διάφορα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου.

Η περίφημη ιδιόχειρη διαθήκη του Γιώργου Τράγκα και το θρίλερ γύρω από την ανεύρεσή της δυσχέραναν ακόμη περισσότερο τα πράγματα μέχρι να έρθει το πόρισμα της δέσμευσης πριν από δέκα μέρες. Αυτό που έφερε τα πάνω κάτω στην τεράστια κληρονομιά του ανθρώπου που τη δημιούργησε, η οποία ελέγχεται πλέον εξονυχιστικά από τον Οικονομικό Εισαγγελέα.

Τα έγγραφα κρύβουν μυστικά

Αν θελήσει κάποιος να σκιαγραφήσει τις σχέσεις που είχαν οι τρεις κληρονόμοι με τον εκλιπόντα θα αντιληφθεί μιλώντας με ανθρώπους από το στενό επαγγελματικό περιβάλλον του Γιώργου Τράγκα ότι η Μαρία Καρρά είχε την πρωτοκαθεδρία. Ηταν η γυναίκα που παντρεύτηκε δύο φορές και αυτή στην οποία φέρεται να εμπιστευόταν όλα του μυστικά και τις κινήσεις του, εν αντιθέσει με τους δύο γιους του.

Αμφότεροι τον αγαπούσαν, αλλά ο Φρέντυ ακολούθησε επαγγελματική διαδρομή την οποία ποτέ δεν ενέκρινε ο πατέρας του, ενώ ο Γιάννης ήταν σαφώς πιο κοντά του.

Μάλιστα μέχρι το 2015 εργαζόταν στις μιντιακές επιχειρήσεις του εκλιπόντος, από τις οποίες αποχώρησε λόγω έντονων διαφωνιών που φέρεται να είχε με την τελευταία σύζυγο του πατέρα του. Τουλάχιστον αυτό εκμαιεύεται από πληροφορίες πρώην συνεργατών του εκδότη που έζησαν από πολύ κοντά τη συγκεκριμένη κατάσταση, που οδήγησε στην εκπαραθύρωση του Γιάννη.

Ούτως ή άλλως, επισημαίνουν οι ίδιοι άνθρωποι, δεν είχε πρόσβαση σε έγγραφα που αποκάλυπταν τα καλά κρυμμένα μυστικά της real estate αυτοκρατορίας του εκδότη. Σε αυτά, όπως και στις φορολογικές δηλώσεις που υπέβαλε φέρεται να είχε access η Μαρία Καρρά, η οποία μέσω της δικηγόρου της Γεωργίας Κούβελα χαρακτηρίζει ανυπόστατα τα όσα γράφονται περί τεράστιας περιουσίας του συζύγου της.

Εγκριτοι νομικοί κύκλοι επιμένουν ότι μόνον η κυρία Κούβελα γνωρίζει ακριβώς το εύρος των περιουσιακών στοιχείων του Γιώργου Τράγκα σε όλο τον κόσμο.
tragkas-perioysia-NIKAIA-3
Νίκαια
tragkas-perioysia-PARISI-4
Παρίσι
Η αποποίηση

Μια υπόθεση, γνώστες της οποίας από την αρχή εικάζουν ότι θα περάσουν τουλάχιστον τέσσερα με πέντε χρόνια μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες για την περιβόητη κληρονομιά του Γιώργου Τράγκα.

Εκτός αυτής έμεινε μετά από δική του επιλογή ο Φρέντυ Τράγκας, ίσως ο πιο αδικημένος από την αρχή σε αυτή την ιστορία, που τελικά δεν άντεξε άλλο όλο αυτό τον θόρυβο.

Το πρωί της περασμένης Τρίτης πέρασε την είσοδο του Ειρηνοδικείου στην οδό Λουκάρεως μαζί με τον Θέμη Σοφό για να βάλει τέλος σε μια υπόθεση που τον ταλαιπώρησε πολύ. Λίγες ώρες μετά ο δικηγόρος του Θέμης Σοφός απέστειλε στα ΜΜΕ τη δήλωση με την οποία ο Φρειδερίκος Τράγκας -Φρέντυ για τους φίλους του- αποποιήθηκε την κληρονομιά του πατέρα του.

Γι’ αυτούς που τον ξέρουν ήταν μια κίνηση μάλλον αναμενόμενη από τον μικρότερο γιο του Τράγκα. Ο Φρέντυ δεν διεκδίκησε από την αρχή τίποτε περισσότερο από αυτό που του αναλογούσε στην τεράστια κληρονομιά που άφησε ο πατέρας του, όμως από τη στιγμή που έγινε γνωστή η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων η επιλογή του κατέστη μονόδρομος.

Η θέση του στο Μέγαρο Μαξίμου, ως ένας εκ των συμβούλων του πρωθυπουργού με ό,τι αυτό συνεπάγεται, τον ώθησε να πάρει την απόφαση που τον αφήνει πλέον εκτός του κάδρου των κληρονόμων.

«Ο εντολέας μας κ. Ευθύμιος-Φρειδερίκος Τράγκας του Γεωργίου ανακοινώνει ότι δεν επιθυμεί την επαγωγή της κληρονομιαίας περιουσίας σε αυτόν και αποποιείται νομίμως κάθε περιουσιακό στοιχείο, που περιέρχεται σε αυτόν εκ της διαθήκης του εκλιπόντος αγαπημένου πατέρα του Γιώργου Τράγκα, είτε στην Ελλάδα είτε σε οποιοδήποτε άλλο κράτος» αναφέρεται στην ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου του Θέμη Σοφού που εκπροσωπεί από την αρχή αυτού του κληρονομικού θρίλερ για γερά νεύρα τον έναν εκ των δύο γιων του Γιώργου Τράγκα.

Οπως αναφέρει ο κ. Θέμης Σοφός, «η παντελής έλλειψη γνώσης και ανάμειξής του στον εν γένει επαγγελματικό βίο και δραστηριότητα του πατέρα του συνετέλεσε, μεταξύ άλλων, στη λήψη της οριστικής απόφασης περί αποποίησης της επαχθείσης κληρονομίας». Μάλιστα έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση των Αρχών εάν αυτό κριθεί απαραίτητο κατά την έρευνα του Οικονομικού Εισαγγελέα που μόλις ξεκίνησε, την ίδια στιγμή που στο παιχνίδι της κληρονομιάς μένουν πλέον δύο παίκτες.

Η χήρα του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά, η οποία μέσω της δικηγόρου της ετοιμάζεται να κινηθεί με κάποιον τρόπο, ειδικά τώρα που δεσμεύθηκε η προσωπική της περιουσία, και ο ετεροθαλής αδερφός του Φρέντυ, Γιάννης, που έκανε αποδοχή της κληρονομιάς με το ευεργέτημα της απογραφής.

Κάτι που σημαίνει ότι η όποια ευθύνη του κληρονόμου περιορίζεται μέχρι την αξία του ενεργητικού, ενώ την ίδια στιγμή η Μαρία Καρρά τηρεί στάση αναμονής, δεν δείχνει όμως επ’ ουδενί διατεθειμένη να παραιτηθεί από την κληρονομιά. Μια κληρονομιά που φέρεται να έσπειρε θύελλες στους κληρονόμους, μετά τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και τις αποκαλύψεις για το άτυπο μπρα ντε φερ που εκτυλισσόταν μέχρι τα τέλη Μαΐου. Το αν θα προσφύγει τελικά στη Δικαιοσύνη για να αρθεί η δέσμευση της περιουσίας είναι κάτι που θα φανεί αργά ή γρήγορα, αφού από την αρχή φέρεται να διαδραμάτισε σημαίνοντα ρόλο στις διαβουλεύσεις.
tragkas-perioysia-AKROPOLH-5
Ακρόπολη
tragkas-perioysia-POLITEIA-6
Πολιτεία
«Σπίτια μου, σπιτάκια μου...»

Διαβουλεύσεις για μια περιουσία που άφησε άφωνη την ελληνική κοινωνία όταν αποκαλύφθηκε σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια, αφού πλην ελαχίστων, πολύ δικών του ανθρώπων και της τελευταίας συζύγου του, πολύ λίγοι γνώριζαν τη real estate «αυτοκρατορία» που είχε στήσει. Αυτό που ήξεραν όλοι ήταν η περίφημη βίλα της Νίκαιας στην Κυανή Ακτή, μια εντυπωσιακή κατοικία στην οποία είχε καλέσει αρκετές φορές φίλους και στενούς συνεργάτες του.

Ομως όταν έγιναν γνωστά το επιβλητικό διαμέρισμα στο Παρίσι, τα δύο σπίτια στη Μύκονο, αλλά δύο στην Πολιτεία, ένα στην Ακρόπολη το οποίο δεν «χάθηκε» ακόμη μαζί με την προκαταβολή παρόλο που η εξόφλησή του δεν έλαβε χώρα την ημέρα που έπρεπε σύμφωνα με το συμφωνητικό, τέσσερα στο Μονακό, ένα στο Σεν Τροπέ, το διαμέρισμα στο Olympic Tower της 5ης Λεωφόρου στο Μανχάταν, αυτό στο Λας Βέγκας, έτερο στο Μαϊάμι, άλλο ένα στο Μπέβερλι Χιλς και ένα στην Ουάσινγκτον, όλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό.

Οχι όμως η κυρία Καρρά, που φέρεται να ήξερε όλα τα ακίνητα αλλά επέμενε να κρατάει κρυφά τα χαρτιά της για κάποια από αυτά, αφού οι γιοι του δημοσιογράφου έμαθαν εσχάτως για το Σεν Τροπέ, το Μπέβερλι Χιλς και την Ουάσινγκτον, μετά από έρευνες που έγιναν. Ερευνες που έφεραν στο φως ακόμη και ράβδους χρυσού, ενώ οι πληροφορίες θέλουν τη Μαρία Καρρά να προσπαθεί να πουλήσει δύο τουλάχιστον ονειρικά αυτοκίνητα, το ένα εξ αυτών Ferrari, ενώ άλλη μία πληροφορία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αυτή που θέλει λίγες εβδομάδες μετά τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα μεγάλο μεσιτικό γραφείο να παρουσιάζει φάκελο με τη βίλα της Κυανής Ακτής, το επιβλητικό διαμέρισμα στο Παρίσι και τη βίλα της Πολιτείας. Ολα είχαν βγει προς πώληση.

Ειδήσεις σήμερα:

Το μεσημέρι η κηδεία του 22χρονου που δολοφονήθηκε - Βάφτισαν το βρέφος και του έδωσαν το όνομά του

Έρχεται γενναία παρέμβαση στο fuel pass με αυξημένη επιδότηση στα νησιά

Καιρός: Στους 31 βαθμούς ο υδράργυρος σήμερα - Πού θα βρέξει από το μεσημέρι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης