Άννα Κουρνίκοβα: Η πριγκίπισσα του τένις έκλεισε τα 41 της χρόνια

Άννα Κουρνίκοβα: Η πριγκίπισσα του τένις έκλεισε τα 41 της χρόνια

Η Άννα Κουρνίκοβα έλαμψε στο τένις, στο μόντελιγκ, στην τηλεόραση αλλά πλέον στα 41 της απολαμβάνει μια ήσυχη οικογενειακή ζωή ως μητέρα τριων παιδιών - Το τένις, οι φωτογραφήσεις και η σχέση ζωής με τον Ενρίκε Ιγκλέσιας

kournikova33
Στα νιάτα της υπήρξε μεγάλο αστέρι του τένις. Εμφανίστηκε κάποια χρόνια πριν από τη Μαρία Σαράποβα αλλά οι τραυματισμοί δεν της επέτρεψαν να έχει την καριέρα της.

Η Άννα Κουρνίκοβα γεννήθηκε την 7η Ιουνίου 1981 και σήμερα κλείνει 41 χρόνια ζωής. Σταμάτησε μόλις στα 22 της, το 2003,  λόγω προβλημάτων στην πλάτη και στην σπονδυλική στήλη της αλλά έμεινε στην ιστορία για το παιχνίδι της και φυσικά για την ομορφιά της.

Στο απλό δεν κέρδισε ποτέ τίτλο αν και έφτασε στο Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης αλλά στο διπλό έκανε την διαφορά μαζί με την Μαρτίνα Χίνγκις.

Πριν καλά καλά κλείσει τα 18 της είχε παίξει σε δυο τελικούς Grand Slam στο διπλό και είχε κατακτήσει μια κούπα! Με την Μαρτίνα κατέκτησαν μεταξύ άλλων το Australian Open του 1999 και το Australian Open 2002 ενώ το 1999 όσο και το 2000 η νεαρή Ρωσίδα μαζί με το "φαινόμενο" κέρδισαν το WTA Tour Championships.


Κλείσιμο

Έφτασε στο Νο1 στο διπλό και κατέκτησε 16 τίτλους μέσα σε 4 χρόνια! Από το τένις στην σύντομη καριέρα της κέρδισε περισσότερα από 3,5 εκατ. δοαλάρια αλλά πολύ περισσότερα πήρε από την τηλεόραση και τις φωτογραφήσεις της.

Το νεαρό κορίτσι από την Ρωσία που έχει πλέον διαβατήριο ΗΠΑ πάντα τραβούσε τα βλέμματα με την εμφάνιση της και οι φωτογραφήσεις της σε κορυφαία περιοδικά του κόσμου έχουν περάσει στην ιστορία.



Πάντα απασχολούσε τα ΜΜΕ και με τις σχέσεις της. Το 2017 απέτησαν με τον Ενρίκε Ιγκλέσιας τα δίδυμα Νίκολας και Λούσι ενώ το 2020 γεννήθηκε και το τρίτο τους παιδί, η Μαίρη.

anna_1


Με τον τραγουδιστή γνωρίστηκαν το 2001 όταν και συμμετείχε στο video clip του τραγουδιού του, με τον τίτλο "Escape". Εκείνη πριν γνωρίσει τον Ενρίκε είχε αποκτήσει το προσωνύμιο "Spice Girls" του τένις μαζί με την Μαρτίνα Χίνγκις. 

anna_3
koyrnikoa_2
2719733
2830426


Το 1998 θα ψηφιστεί από το ESPN ως η πιο "καυτή" αθλήτρια στον κόσμο ενώ το 2002 ήταν στις 100 πιο σέξι γυναίκες του κόσμου σύμφωνα με το FHM. Έως το 2008 ήταν η αθλήτρια με τις περισσότερες αναζητήσεις στο internet.



H Άννα Κουρνίκοβα έδωσε το όνομα της σε αποβουτυμένο γάλα, σε video game αλλά και σε ιό για υπολογιστές.




Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης στο συνέδριο ygeiamou: Πιστεύω ακράδαντα σε ένα ισχυρό δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Αποποιείται την κληρονομιά του Γιώργου Τράγκα ο ένας εκ των δύο γιων του, Φρέντυ

Είναι επίσημο: Η Ευρώπη αποφάσισε κοινό φορτιστή για κινητά, τάμπλετ και κάμερες έως το 2024
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης