Πογιέτ: «Έχουμε παίκτες με επιτυχίες, που πρέπει να τους ενώσω»

Πογιέτ: «Έχουμε παίκτες με επιτυχίες, που πρέπει να τους ενώσω»

Ο Γκουστάβο Πογιέτ και ο Γιώργος Γιακουμάκης μίληαν στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα της Ελλάδας με τη Βόρεια Ιρλανδία για το Nations League

pogiet
Στο Μπέλφαστ βρίσκεται η αποστολή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ελλάδας αφού την Πέμπτη (2/6, 21:45, ALPHA) αρχίζει απέναντι στην Βόρεια Ιρλανδίατους αγώνες της στο Nations League.

Ο Γκουστάβο Πογιέτ και ο Γιώργος Γιακουμάκης μίλησαν στη συνέντευξη Τύπου για το παιχνίδι αλλά και τη νέα αρχή της ομάδας.

Οι δηλώσεις του Πογιέτ:

Τι θέλει να δει από την ομάδα του: «Ένταση, ενέργεια και επιθυμία. Ξέρουμε τι να περιμένουμε. Αύριο έχουμε το ξεκίνημά μας. Νομίζω πως είμαστε έτοιμοι. Έχουμε έμπειρους και νεαρούς παίκτες που είχαν μεγάλη σεζόν, είναι ένα ωραίο μείγμα. Πολλά πράγματα μπορούν να γίνουν μέσα στο παιχνίδι, αλλά νομίζω είμαστε έτοιμοι, παρά το γεγονός ότι κάποιοι προπονήθηκαν δύο φορές. Όλοι έχουν παίξει το ίδιο»

Για τον τρόπο παιχνιδιού: «Aνάλογα με τη θέση σου παίζεις με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο. Τις περισσότερες φορές παίζαμε πέρσι με τριάδα στην άμυνα, τώρα παίζουμε με τετράδα. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους παίκτες».



Για τον αντίπαλο: "Προσπαθούσα να μαζέψω πληροφορίες. Θυμάμαι να έχω μιλήσει με τον Ρομπέρτο Μαρτίνες και τον Ράιαν Γκιγκς. Ανέλυα πολύ ποδόσφαιρο. Σε ατομικό επίπεδο έχουμε παίκτες με επιτυχία σε αρκετές χώρες. Έχουμε αυτοπεποίθηση, κίνητρο και ατομικά είμαστε πολύ καλοί.

Κλείσιμο
Βλέπω πολύ ποδόσφαιρο, αναλύω πολύ, έχω λίστα και μπορώ να διαλέξω. Έχουμε παίκτες με επιτυχίες. Υπάρχει ποιότητα ατομικά, θα πρέπει εγώ να το φέρω μαζί».

Για το επόμενο παιχνίδι: «Κάθε φορά το επόμενο παιχνίδι είναι το πιο σημαντικό. Εάν μου πεις ότι θα χάσουμε το αυριανό μας και θα κερδίσουμε τα άλλα πέντε θα πάω σπίτι μου. Αλλά δεν το ξέρουμε, πρέπει να συγκεντρωθούμε».

Για το Nations League: «Μου πήρε κάποια ώρα να καταλάβω το Nations League απ' έξω, τώρα που είμαι μέσα το καταλαβαίνω. Στα προκριματικά υπάρχουν ομάδες που είναι πάνω μας στο ranking, τώρα σου δίνεται η δυνατότητα να αντιμετωπίσεις ομάδες που πρέπει να τις κερδίσεις. Μας βάζει πίεση, αλλά μας κάνει καλό. Είναι πολλά τα παιχνίδια, θέλουμε να δούμε τα κορυφαία παιχνίδια, τους κορυφαίους κάθε βράδυ. Δεν σταματάς ποτέ. Είμαστε εδώ μας αρέσει».

Για αυτά που θέλει να περάσει στην ομάδα: «Κάποιες φορές προσπαθούμε να συστήσουμε κάποια χαρακτηριστικά, αλλά άλλες φορές θα πρέπει να προσαρμόζεσαι στην ιστορία της Ελλάδας και τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων παικτών. Είχα κάποια εμπειρία από τη θητεία μου στην ΑΕΚ, οπότε ξέρω από μέσα και βλέπω πολλά ποδόσφαιρο και προπονήσεις. Πρέπει να κερδίσω χρόνο και να ενώσω την ομάδα».

Γιακουμάκης: «Πιστεύουμε πολύ στην ομάδα μας»

Ο πρωταθλητής Σκωτίας με τη Σέλτικ και πρώτος σκόρερ της εκεί Premier League τόνισε, μεταξύ άλλων στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου πως «το ότι έχουμε εμπειρίες σε ατομικό επίπεδο θα μας βοηθήσει. Είμαστε στην ιδανική ηλικία. Είμαστε διψασμένοι ακόμα διότι δεν έχουμε πετύχει πράγματα με την Εθνική. Θέλουμε να έχουμε επιτυχίες. Το χρειαζόμαστε όλοι. Σίγουρα ερχόμαστε από μεγάλες επιτυχίες ατομικά. Οταν είσαι πρωταθλητής με την ομάδα σου είναι θετικό. Είμαστε αισιόδοξοι. Πιστεύουμε πολύ στην ομάδα μας».

Παράλληλα ρωτήθηκε και για την πρόσφατη επίσκεψη του Γιώργου Καραγκούνη στο ξενοδοχείο της «γαλανόλευκης». «Ηταν μία ωραία επίσκεψη. Μας ενέπνευσε όλους. Είναι σημαντικό να έχεις ανθρώπους καταξιωμένους. Είναι ευλογία για εμάς να έχουμε ανθρώπους όπως οι Κωνσταντινίδης και Φύσσας. Μας 'πρίζωσε' και μας έδωσε κίνητρο. Μας έδωσε συμβουλές που θα της θυμάμαι για καιρό. Το 2004 ήταν κάτι απίστευτο. Εγραψαν ιστορία αυτοί οι παίκτες. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για το έθνος μας. Μας λείπει τέτοια επιτυχία πολλά χρόνια. Θέλουμε να γράψουμε ιστορία. Δουλεύουμε σκληρά και θέλουμε την επιτυχία».

O 28χρονος φορ αναφέρθηκε ακόμη στις καιρικές συνθήκες που συνάντησε η αποστολή στη Βόρειο Ιρλανδία όπου σχολίασε χαριτολογώντας ότι «η θερμοκρασία δεν θα είναι σαν την Ελλάδα οπότε... (χαμογελάει)». Για εκείνον και το αυριανό ματς είπε πως «δεν ήταν εύκολο, διότι το τελευταίο μου παιχνίδι ήταν στις 16 Μαΐου. Εκπροσωπούμε τη χώρα μας. Εχουμε το κίνητρο. Εχουμε θετική διάθεση και είμαστε αισιόδοξοι. Κοιτάζω να κάνω τη δουλειά μου. Πληρώνομαι για αυτό. Το να σκοράρω είναι κομμάτι της δουλειάς μου. Είναι το καθήκον μου. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Το στιλ της Β. Ιρλανδίας μοιάζει με της Σκωτίας. Θα κοιτάξουμε τη δική μας ομάδα και να βγάλουμε την έντασή μας στο παιχνίδι μας».

Ακόμη σχολίασε ότι «είναι πιο εύκολο εδώ. Οταν θα παίξουμε στην Ελλάδα θα το σκεφτούμε. Είμαι ακόμα 'διψασμένος'. Για μένα είναι σαν να ξεκινώ το 2ο σκέλος της προετοιμασίας γιατί είχα τραυματισμούς. Αλλοι παίκτες έχουν παίξει τόσο ματς. Είναι τρελό. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι αλλά σκεφτόμαστε την ομάδα μας. Το Nations League είναι που θέλουμε να περάσουμε στη συνέχεια. Είναι θεσμός που έχει να κάνει με Euro και Μουντιάλ. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας. Οταν έρχονται οι επιτυχίες πιστεύεις πιο πολύ στον εαυτό σου. Εάν πάρουμε αύριο θετικό αποτέλεσμα θα αποκτήσουμε μέταλλο».

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Τα Amber Alerts έρχονται στο Instagram

Κάσια Γκαλάνιο: Νεκρή βρέθηκε η πρώην πριγκίπισσα του Κατάρ

«Πρεμιέρα» των Πανελλαδικών αύριο για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης