Formula 1, Μονακό: Πώς ο Άλμπον χάλασε τον αγώνα του Λεκλέρ

Formula 1, Μονακό: Πώς ο Άλμπον χάλασε τον αγώνα του Λεκλέρ

O Ταϊλανδός έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην αποτυχία του Μονεγάσκου της Scuderia Ferrari να μην ανέβει στο βάθρο στον εντός έδρας αγώνα του

f1-monaco
Ο Σαρλ Λεκλέρ δεν είναι και ο πιο τυχερός οδηγός στη Formula 1 όσον αφορά την παρουσία του στο Grand Prix Μονακό, καθώς μέχρι φέτος ποτέ στην καριέρα του δεν είχε τερματίσει αγώνα στο Πριγκιπάτο. Στον αγώνα της Κυριακής η εκκίνησε από την 1η θέση αλλά είδε την κακή στρατηγική και όχι μόνο να του στερούν μία θέση στο βάθρο.

Μπορεί η Ferrari να έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη όσον αφορά την αποτυχία του Λεκλέρ να κερδίσει, ωστόσο δεν ήταν ο μοναδικός παράγοντας που έπαιξε ρόλο. Στον 20ό γύρο κι ενώ ο Μονεγάσκος ήταν στην 3η θέση με τα ενδιάμεσα ελαστικά, ο Άλεξ Άλμπον της Williams βγήκε από τα pit με τη σκληρή γόμα ελαστικών. Εκείνη την ώρα η διαφορά του Λεκλέρ από τον Φερστάπεν ήταν κάτι παραπάνω από 7 δευτερόλεπτα.
f1-monaco-2
Ο Άλμπον παρά το γεγονός πως είδε συνεχόμενες μπλε σημαίες δεν άφησε τον Λεκλέρ να περάσει με αποτέλεσμα ο οδηγός της Ferrari να χάσει περισσότερα από τρία δευτερόλεπτα. Αυτό ήταν καταστροφικό, μιας και όταν πέρασαν στα ελαστικά για στεγνό οδόστρωμα, ο Φερστάπεν βγήκε στην πίστα ακριβώς μπροστά από τον Λεκλέρ. Ο Μονεγάσκος ήταν έξαλλος με τον Άλμπον όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο και αν ο οδηγός της Williams δεν έχανε τα φρένα στη στροφή 1, ποιος ξέρει πότε θα τον περνούσε ο Λεκλέρ.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός πως στον ίδιο γύρο, ο έτερος οδηγός της Williams, Νίκολας Λατίφι επέλεξε να προσπεράσει τον Σάινθ και του κόστισε τουλάχιστον δύο δευτερόλεπτα πριν τον αφήσει να περάσει πριν το τούνελ. Ο Ισπανός μάλιστα πάτησε στο βρεγμένο για να προσπεράσει τη Williams FW44 και αποσταθεροποιήθηκε το πίσω μέρος. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο Πέρεζ που μπήκε ένα γύρο αργότερα και βγήκε στην πίστα μπροστά από τον Ισπανό.
Κλείσιμο

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari
Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης