Roland Garros, Τσιτσιπάς-Ρούνε 1-3: Πρόωρο αντίο στο Παρίσι

Roland Garros, Τσιτσιπάς-Ρούνε 1-3: Πρόωρο αντίο στο Παρίσι

Θύμα έκπληξης στους 16 του  Roland Garros έπεσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς που αποχαιρέτισε πρόωρα το Παρίσι μετά την ήττα του με 3-1 (7-5, 3-6, 6-3, 6-4) από τον 19χρονο Δανό

tsitsipas-arthro
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, περσινός φιναλίστ του γαλλικού Open δεν κατάφερε να βρεθεί για τρίτη συνεχόμενη φορά στα προημιτελικά του τουρνουά στο Παρίσι, γνωρίζοντας την ήττα από τον απίθανο Χόλγκερ Ρούνε ο οποίος για πρώτη φορά στην καριέρα του θα αγωνιστεί στα προημιτελικά ενός τουρνουά Grand Slam.



Ο Στέφανος ξεκίνησε καλά, είχε τις ευκαιρίες του στο πρώτο σετ, η απώλεια του οποίου αποδειχθηκε καθοριστική, έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο, αλλά στη συνέχεια ξύπνησε όταν έμοιαζαν όλα να έχουν χαθεί... Άγγιξε μια τεράστια ανατροπή (από 2-5 στο δ' σετ), όμως η προσπάθεια έμεινε στη μέση κι ο Ρούνε πήρε δίκαια την πρόκριση...

Ο αγώνας
Αφού κι οι δύο κράτησαν τα σερβίς τους στα πρώτα γκέιμς, ακολούθησαν δύο μπρέικ με τον ίδιο τρόπο. Αρχικά ο Τσιτσιπάς έσπασε το σερβίς του Δανού αν και βρέθηκε να χάνει με 30-0 και προηγήθηκε με 3-1, ωστόσο στο αμέσως επόμενο, ο Έλληνας πρωταθλητής προηγήθηκε αυτός με 30-0, κάνοντας όμως πολύ κακό σέρβις γκέιμ, έχασε τους τέσσερις επόμενους πόντους για να κάνει το μπρέικ ο Δανός.

Ο Στέφανος έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 4-3 όταν είχε διπλό μπρέικ πόιντ (15-40) αλλά ο Ρούνε βρήκε μεγάλα σερβίς και ισοφάρισε για να φτάσουμε στο 5-5.

Κλείσιμο
Ο Στέφανος προηγήθηκε 40-30, αλλά ο νεαρός Δανός έφτασε σε μπρέικ πόιντ εκμεταλλευόμενος τα λάθη του για να τελειώσει το γκέιμ με απίθανο γουίνερ και να προηγηθεί 5-6.

Ο εκνευρισμένος Τσιτσιπάς έδωσε γρήγορα δύο πόντους, αλλά κατάφερε να σβήνει δύο σετ πόιντ (40-15, 40-40) όχι όμως και τον τρίτο με τον Δανό να παίρνει το πρώτο σετ μετά από μία ώρα...



Ο Στέφανος βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο όταν στο τρίτο γκέιμ του δεύτερου σετ ο Ρούνε είχε τριπλό μπρέικ πόιντ (0-40), αλλά εκεί έβγαλε αντίδραση κι αυτό ήταν το σημείο καμπής για το σετ.

Ο Στέφανος έσβησε τα μπρέικ πόιντ, κράτησε το σερβίς του και στο 4-3 έκανε αυτός το μπρέικ (5-3) και κρατώντας το σερβίς του ισοφάρισε σε 1-1.

Δυστυχώς όμως δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ και πλήρωσε ακριβά το καταστροφικό σέρβις γκέιμ με το σκορ στο 2-3 στο τρίτο σετ. Ο Τσιτσιπάς έκανε δύο διπλά λάθη στο σερβίς, άλλες δύο κακές επιστροφές και ο Ρούνε έκανε το μπρέικ για να πάρει το σετ μετά από 34 λεπτά και να προηγηθεί με 1-2 σετ.



Ο θρασύς Δανός απείλησε τον Τσιτσιπά και στην εκκίνηση του δ' σετ έχοντας στο 1-1 τρεις ευκαιρίες για να κάνει το μπρέικ., με τον Στέφανο να κρατάει το σερβίς του στην συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά το μπρέικ να έρχεται το 2-2 και η πίεση να μεγαλώνει. Κι επί της ουσίας να γίνεται τεράστια όταν ο Ρούνε έκανε και δεύτερο μπρέικ για να προηγηθεί με 2-5.

Ο Δανός είχε το ματς στα χέρια του, αλλά εκεί ο Στέφανος απέδειξε γιατί είναι στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης! Πήρε τα δύο επόμενα γκέιμ χωρίς να δώσει πόντο μειώνοντας σε 4-5 και έφτασε να έχει μπρέικ πόιντ τρεις φορές για να ισοφαρίσει... Δεν τα κατάφερε όμως και ο Δανός έγραψε ιστορία παίρνοντας για πρώτη φορά την πρόκριση στους 8.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης