Τσιτσιπάς: Προκρίθηκε στους «16» του Roland Garros

Τσιτσιπάς: Προκρίθηκε στους «16» του Roland Garros

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς απέκλεισε εύκολα με 3-0 σετ του Μίκαελ Ίμερ και προκρίθηκε για 4η σερί χρονιά στους «16» του Roland Garros - Ο Έλληνας είχε 7/12 μπρέικ πόιντ και 83% σε κερδισμένους πόντους στο 1ο σερβίς - Ο Ρούνε ο επόμενος αντίπαλος του 

25757227
Στον 4ο γύρο του Roland Garros για 4η συνεχόμενη χρονιά προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας απέκλεισε σε 1.32΄με 6-2, 6-2, 6-1 τον Σουηδό Μίκαελ Ίμερ και προκρίθηκε στους "16" εκεί όπου θα παίξει την Δευτέρα με τον 19χρονο Δανό Χόλγκερ Ρούνε για μια θέση στα προημιτελικά.

Το 2019 είχε σταματήσει στους "16", το 2020 στους "4" και το 2021 έπαιξε στον τελικό!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε το καλύτερο του παιχνίδι στο τουρνουά και ήταν τρομερά αποτελεσματικός στα μπρέικ πόιντ του! Είχε 7/12 και ο αντίπαλός του είχε 0/1.  Ο Έλληνας είχε 83% σε κερδισμένους πόντους στο 1ο και 80% στο 2ο σερβίς. 



Κλείσιμο
Οι winners ήταν 24-13 για τον Τσιτσιπά και τα αβίαστα λάθη 26-15 σε βάρος του Ίμερ ο οποίος σε 4 παιχνίδια δεν έχει κερδίσει ακόμη σετ από τον αντίπαλο του. 

Ιδανικό ξεκίνημα

Στο 1ο σετ ο Μίκαελ Ίμερ με το σερβίς του έφτασε στο 2-1 αλλά ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε σε τριπλό μπρέικ πόιντ στο 5ο γκέιμ. Με λάθος του Σουηδού ο Έλληνας πέτυχε μπρέικ και προηγήθηκε με 3-2.



Με love service game υπερασπίστηκε το μπρέικ για το 4-2 και με νέο μπρέικ έφτασε στο 5-2! Σε 28' ο Έλληνας έκλεισε το σετ στο 6-2. Οι winners ήταν 7-4 για τον Τσιτσιπά και τα αβίαστα λάθη ήταν 10-4 για τον Σουηδό. Ο Τσιτσιπάς είχε 2/2 μπρέικ πόιντ και ο αντίπαλος του δεν έφτασε σε μπρέικ πόιντ.

Στον ίδιο ρυθμό

Στο 2ο σετ με love service game ο Έλληνας ισοφαρίζει σε 1-1 και είχε μπρέικ πόιντ στο 3ο γκέιμ. Ο Σουηδός έσβησε και αυτό αλλά και το επόμενο μπρέικ πόιντ και έφτασε στο 1-2. Νέο love service game και 2-2 για τον Τσιτσιπά ο οποίος έφτασε σε διπλό μπρέικ πόιντ.

Αξιοποίησε την πρώτη του ευκαιρία και προηγήθηκε 3-2 με μπρέικ. Με το σερβίς του υπερασπίστηκε το μπρέικ για το 4-2 και με νέο μπρέικ έφτασε στο 5-2. Με άλλο ένα σερβίς χωρίς απώλειες έκλεισε το σετ στο 6-2 σε 31'.

Στο 2ο σετ είχε 13/13 πόντους στο 1ο σερβίς ο Έλληνας.

Πανηγυρικό κλείσιμο

Το 3ο σετ είναι περίπατος για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Με 2 μπρέικ έφτασε στο 3-0 και έκανε τον αντίπαλο του να μην μπορεί να βρει τρόπο να αντιδράσει! Βρήκε όμως το 1ο του μπρέικ πόιντ στον αγώνα αλλά ο Στέφανος δεν το άφησε να "σπάσει" το σερβίς του και έγραψε το 4-0.

Μείωσε σε 4-1 ο Ίμερ αλλά με μπρέικ ο Έλληνας έκλεισε στο 6-1.

Τσιτσιπάς: «Είχα αυτοπεποίθηση»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά από τον αγώνα είπε στην on court συνέντευξη

«Είχα αρκετά καλά ράλι. Έχουμε παίξει πολλές φορές μαζί με τον Ίμερ έπαιξε καλά και έκανε καλή προσπάθεια μέχρι τον 3ο γύρο και μπράβο του, αλλά με τένις με υπομονή κατάφερα να πάρω τη νίκη.



Έφτασα αρκετά αργά στα προηγούμενα παιχνίδια και ο καιρός ήταν πιο κρύος, σήμερα ένιωσα πιο ελεύθερος και δημιουργικός για να πιέσω με τα χτυπήματά μου και είχα την αυτοπεποίθηση να βρω μία μεγάλη επίθεση.

Αν υπάρχει που θα ήθελα να ζητήσω ένα ηλιόλουστο Roland Garros με τον ωραίο κόσμο, δε με νοιάζει ποιον θα αντιμετωπίσω στον επόμενο γύρο».




Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ράινερ θύμα δύο απαγωγών - Ο πόλεμος των γονέων και η διαμάχη ελληνικής και νορβηγικής δικαιοσύνης

Αγωνία για τα ελληνικά πληρώματα μετά την πειρατεία στον Περσικό Κόλπο - Έντονο διάβημα του ΥΠΕΞ

Επιχείρηση διάσωσης μιας όρκας που βρέθηκε στον ποταμό Σηκουάνα - Δείτε βίντεο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης