Κλοπ - Champions League: «Η επιτυχία μετριέται με τα αποτελέσματα»

Κλοπ - Champions League: «Η επιτυχία μετριέται με τα αποτελέσματα»

Ο Γιούργκεν Κλοπ μίλησε από το Παρίσι για τον μεγάλο τελικό του Champions League εκεί όπου η ομάδα του η Λίβερπουλ θα συναντήσει την Ρεάλ Μαδρίτης

klop
Για 3η φορά στην ιστορία η Ρεάλ Μαδρίτης και η Λίβερπουλ θα βρεθούν αντιμέτωπες στον τελικό του Champions League.

Το 1981 (σαν σήμερα) στο Παρίσι η Λίβερπουλ επικράτησε με 1-0 της Ρεάλ Μαδρίτης και το 2018 στο Κίεβο οι Ισπανοί κέρδισαν την κούπα κερδίζοντας με 3-1 την ομάδα του Κλοπ.

Το βράδυ του Σαββάτου (22:00, Cosmote Sport 1, Mega) οι δυο ομάδες θα παίξουν στο Παρίσι για το βαρύτιμο τρόπαιο και προπονήθηκαν ήδη στο γήπεδο που θα φιλοξενήσει το σπουδαίο παιχνίδι!

Πριν από την προπόνηση ο τεχνικός της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ,  έδωσε συνέντευξη Τύπου και ρωτήθηκε για τον τελικό αλλά και τις μεταγραφές.

«Θα πρέπει να με ρωτήσετε μετά το παιχνίδι. Θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε ικανοί να παλέψουμε εναντίον τους.



Υπάρχουν παίκτες στη Μαδρίτη που μπορούν να κερδίσουν το Champions League για πέμπτη φορά, είμαστε εδώ για τρίτη φορά μέσα σε πέντε χρόνια. Το μόνο που σκεφτόμαστε είναι πώς θα παίξουμε, πώς θα προσεγγίσουμε το παιχνίδι. Είμαι αρκετά υπομονετικός για να περιμένω να δω αν θα κερδίσουμε τον τελικό. Θα σας πω αργότερα. Θέλω πολύ να δω το γήπεδο, να νιώσω την ατμόσφαιρα», είπε αρχικά.

Εν συνεχεία σημείωσε

Τα συναισθήματα του Σαλάχ: «Είναι φυσιολογικό να είναι έτσι. Είναι σε καλή κατάσταση, είναι έτοιμος, είναι καλύτερος από την προηγούμενη φορά, το 2018. Έχει μεγάλο κίνητρο. Αύριο θα τους δείξω ένα βίντεο από το παιχνίδι του 2018 για να σας παρακινήσω. Θα τα δώσουμε όλα, έχουμε πολλά κίνητρα».


Κλείσιμο

Τον Κεϊτά: «Όταν ένας παίκτης έρχεται σε μια ομάδα συνήθως χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί.Είναι επίσης στην καλύτερη κατάσταση της ζωής του».

Τις φήμες για Μανέ και Μπάγερν: «Ο Σάντιο είναι καλύτερος από ποτέ, στην καλύτερη κατάσταση της ζωής του. Του ζητάμε πολλά. Αυτή η σεζόν ήταν από τις καλύτερες μέχρι σήμερα. Όσο για τις φήμες, δεν με νοιάζει, δεν θέλω να ακούσω αυτές τις φήμες τώρα, δεν είναι σημαντικές. Δεν είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που υπάρχουν φήμες πριν από έναν τελικό για τη Μπάγερν. Έχει όλο και περισσότερη εμπειρία, την τέλεια ηλικία για να παίξει σε αυτό το επίπεδο. Δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για τον Μανέ. Όπου κι αν παίξει την επόμενη σεζόν, θα είναι σπουδαίος παίκτης».

Η σημασία να σηκώνεις το τρόπαιο: «Στο τέλος, στο ποδόσφαιρο, η επιτυχία μετριέται με τα αποτελέσματα. Αυτό που έκαναν οι παίκτες μου αυτή τη σεζόν ήταν εξαιρετικό και η επιτυχία μετριέται από το χρώμα του μεταλλίου που λαμβάνεις στο τέλος παιχνιδιού. Θα νιώσω καλύτερα αν κερδίσουμε το παιχνίδι και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα συμβεί».

Για τον αγωνιστικό χώρο: «Οι δύο ομάδες είναι δύο τεχνικές ομάδες. Ο Κάρλο θα σας πει το ίδιο πράγμα, δεν είναι το καλύτερο χορτάρι που έχω δει ποτέ. Δεν θέλω να δημοσιεύει κανείς ιστορίες για το γεγονός ότι ανησυχώ για τον αγωνιστικό χώρο . Πρέπει να είμαστε εδώ, στο τέλος η UEFA αποφασίζει.»

Για το φαβορί: «Εύκολη ερώτηση. Δεν ξέρω. Οι ανατροπές της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν τρελές. Έχει μεγάλη εμπειρία στην διοργάνωση, αλλά θέλω να είμαστε στο ίδιο επίπεδο με τη Ρεάλ Μαδρίτης, όσον αφορά τη νοοτροπία. Αν παίξουμε στο υψηλότερο επίπεδο, είναι πολύ δύσκολο να παίζεις εναντίον μας. Η μόνη μου ανησυχία είναι όταν δεν είμαστε ο εαυτός μας. Η αυτοπεποίθηση της Ρεάλ Μαδρίτης είναι πολύ υψηλή, αλλά πρέπει να έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό μας.»

Για τη «Χρυσή Μπάλα»: «Για να κερδίσεις τη Χρυσή Μπάλα πρέπει να είσαι ο Κριστιάνο, ο Μέσι ή να κερδίσεις το Champions League».

Οι τελικοί: «Έχω χάσει πολλούς τελικούς στη ζωή μου, έχουμε κερδίσει τους τελευταίους και έχουμε μάθει από αυτούς τους τελικούς. Κάποιος μου είπε "όσο περισσότερο κερδίζεις, τόσο λιγότερες πιθανότητες έχεις να κερδίσεις", αλλά αυτό δεν συμβαίνει με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η Λίβερπουλ έχει μεγαλώσει πολύ. Τα τελευταία χρόνια, γνωρίζουμε ότι είμαστε ένας τεράστιος σύλλογος και οι παίκτες είναι τέλειοι για αυτόν τον μεγάλο σύλλογο. Είμαστε σε μια εξαιρετική στιγμή και είμαστε έτοιμοι για τον τελικό.»

Για το γεγονός ότι το ματς γίνεται στο Παρίσι αντί για την Αγία Πετρούπολη: «Μέχρι που με ρωτήσατε, ήμουν συγκεντρωμένος μόνο στο παιχνίδι. Δεν ξέρω αν περιμένετε πολιτικό μήνυμα από εμένα. Ο πόλεμος συνεχίζεται, είναι αλήθεια, πρέπει να το σκέφτεσαι. Το γεγονός ότι ο αγώνας δεν είναι στην Αγία Πετρούπολη είναι ένα σημαντικό μήνυμα για τη Ρωσία. Παίζουμε αυτόν τον τελικό για όλους τους ανθρώπους της Ουκρανίας. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξουν κάποιοι που θα μπορέσουν να τον δουν».



Το σύστημα για να κερδίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης: «Αν κάνουμε κάτι ασυνήθιστο θα μπορούσε να αναστατώσει τους παίκτες μου. Παίξαμε πολύ καλά αυτή τη σεζόν, δεν είναι τυχαίο ότι είμαστε εδώ. Αν είμαστε εμείς, αν παίξουμε όπως ξέρουμε ότι μπορούμε, θα πάρουμε το αποτέλεσμα, αλλά ξέρουμε ότι πρέπει να είμαστε μια ομάδα που είναι πολύ δύσκολο να παίξεις απέναντι. Είμαστε μια καλή ομάδα και θέλουμε να το δείξουμε».


Ρόμπερτσον και Άρνολντ: «Είμαστε στο πιο σημαντικό παιχνίδι στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο»

Οι Άντριου Ρόμπερτσον και Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ, ήταν οι δύο παίκτες της Λίβερπουλ, που παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη Τύπου.

«Δεν σκεφτόμαστε το παιχνίδι στο Κιέβο, τα πήγαμε καλά κερδίζοντας το Champions League στη Μαδρίτη την επόμενη σεζόν. Είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτή την κατάκτηση του τροπαίου. Ο τελικός είναι το πιο δύσκολο εμπόδιο. Ελπίζουμε να καταλήξουμε να πανηγυρίζουμε. Είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, θα είμαστε προετοιμασμένοι σε φυσικό επίπεδο. Θα παίξουμε απέναντι σε έναν εντυπωσιακό αντίπαλο. Θέλω να παρουσιάσω την καλύτερη εκδοχή μου και αν το κάνουμε όλοι, θα έχουμε περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουμε», είπε ο Ρόμπερτσον.



Ο Αλεξάντερ Άρνολντ, θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το Champions League για δεύτερη φορά στα 22 του χρόνια: «Το να έχω την ευκαιρία να κερδίσω ένα δεύτερο Champions League σε αυτή την ηλικία είναι μια πολύ ιδιαίτερη ευκαιρία για εμένα και για όλους. Ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο κορυφαίας κλάσης και έχουμε πολλά να κάνουμε για να κερδίσουμε».

Σχετικά με τους τραυματισμούς τις τελευταίες εβδομάδες, ο Ρόμπερτσον, είπε: «Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε μια πιο ήρεμη προετοιμασία, κέρδισε τη LaLiga πριν από μερικές εβδομάδες. Θα έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση, αλλά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τη σταματήσουμε».

Ο Αλεξάντερ Άρνολντ συνέχισε: «Θέλαμε πολύ να είμαστε εδώ, πιστεύουμε ότι το αξίζουμε, δεν ήταν αποτέλεσμα τύχης, ήταν ένας δύσκολος δρόμος. Η φάση των ομίλων ήταν πολύ δύσκολη και φτάσαμε εδώ νικώντας τους αντιπάλους μας. Είναι το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν και είναι ξεχωριστό, είναι αυτό που όλοι θέλουν να παίξουν. Είναι καλό να βρίσκομαι εδώ, αλλά να το κερδίσω θα ήταν ακόμα καλύτερο».

Ο Άντριου Ρόμπερτσον πρόσθεσε ακολούθως: «Έχουμε πολύ ποιότητα στην ομάδα, ο καθένας έχει διαφορετικό ρόλο και πρέπει να προσαρμοστούμε σε διαφορετικές αλλαγές. Μπορούμε να κάνουμε αλλαγές στην ομάδα λόγω της ποιότητας που έχουμε. Όλοι είναι συγκεντρωμένοι σε αυτόν τον τελικό και έχουμε ήμασταν συγκεντρωμένοι όλη τη σεζόν, γι' αυτό καταφέραμε ότι καταφέραμε».

Ο Αλεξάντερ Άρνολντ, αναφέρθηκε σε Μάντσεστερ Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης: «Έχουμε παίξει πολλές φορές εναντίον της Σίτι, είναι μία μεγάλη πρόκληση. Όμως ένας τελικός Champions League περιλαμβάνει διαφορετική πίεση, με όποιον κι αν παίζεις, υπάρχει πάντα πίεση. Είναι δύο μεγάλες ομάδες. Ο τελικός του Champions League είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι, το μεγαλύτερο της σεζόν. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να έρχεσαι στο Παρίσι σε ένα εντυπωσιακό γήπεδο για να παίξεις στον τελκό της καλύτερης διοργάνωση στον κόσμο».

Ο Ρόμπερτσον αναφέρθηκε στην... απώλεια του τίτλου στην Premier League: «Η Κυριακή ήταν ένα... τρενάκι συναισθημάτων, ήταν απογοητευτικό να μην πετύχουμε τον στόχο, αλλά τώρα είμαστε στο μεγαλύτερο παιχνίδι στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Έχουμε προετοιμαστεί καλά ψυχικά, σωματικά και ανυπομονούμε».

Ολοκληρώνοντας ο Αλεξάντερ Άρνολντ αναφέρθηκε στην... πρόκληση του Βινίσους Τζούνιορ: «Όταν παίζεις εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, περιμένεις να παίξεις με παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Έχουμε ένα παιχνίδι, ξέρουμε πώς θα προσεγγίσουμε το παιχνίδι. Ο Βινίσιους είναι ένας καταπληκτικός παίκτης, φανταστικός, είναι καταπληκτικό να τον βλέπεις να παίζει. Αύριο έχουμε ετοιμάσει δουλειά και ξέρουμε πώς να κερδίσουμε το παιχνίδι. Είναι ομαδικό παιχνίδι και στο τέλος κερδίζει η ομάδα».

Πηγή: ΑΠΕ 


Ειδήσεις σήμερα:

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Στο κινητό και με QR Code, πώς θα λειτουργεί

Ο Μπιλ Γκέιτς σήμερα στην Αθήνα

Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Στο κινητό και με QR Code, πώς θα λειτουργεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης