Wimbledon: Χωρίς βαθμούς κατάταξης ATP και WTA

Wimbledon: Χωρίς βαθμούς κατάταξης ATP και WTA

Με ανακοίνωση της η ATP και η WTA γνωστοποίησαν ότι το Wimbledon 2022 δεν θα είναι ένα βαθμολογούμενο τουρνουά  εξαιτίας της απόφασης της LTA να μην επιτρέψει σε Ρώσους και Λευκορώσους τενίστες να συμμετάσχουν

wimbledon
Δεν θα μετρήσουν στην παγκόσμια κατάταξη της ATP και της WTA οι βαθμοί από το φετινό Wimbledon. Αυτό ανακοίνωσαν οι δύο οργανισμοί που έχουν εκφράσει από την πρώτη ημέρα την αντίθεση τους με την απόφαση της  LTA να μην επιτρέψει σε Ρώσους και Λευκορώσους τενίστες να συμμετάσχουν στο Wimbledon.

Αυτό σημαίνει ότι η βαθμολογία σε άνδρες και γυναίκες θα "παγώσει" εκείνη την περίοδο και οι αθλητές και αθλήτριες δεν θα χάσουν αλλά και δεν θα κερδίσουν βαθμούς από την συμμετοχή τους στο παλαιότερο τουρνουά τένις στον κόσμο.

Η ανακοίνωση της ATP

«Η ευκαιρία των παικτών οποιασδήποτε εθνικότητας να συμμετέχουν σε τουρνουά βάσει αξίας και χωρίς διακρίσεις, είναι θεμελιώδης για το Tour μας. Η απόφαση του Wimbledon να απαγορεύσει σε Ρώσους και Λευκορώσους παίκτες να αγωνίζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτό το καλοκαίρι υπονομεύει αυτή την αρχή και την ακεραιότητα του συστήματος κατάταξης ATP. Είναι επίσης ασυνεπής με τη συμφωνία μας για την κατάταξη.



Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ESPN Tenis (@espntenis)

Αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες, με μεγάλη λύπη και απροθυμία δεν βλέπουμε άλλη επιλογή παρά να αφαιρέσουμε τους βαθμούς της κατάταξης ATP από το Wimbledon για το 2022.

Εκτιμούμε τις μακροχρόνιες σχέσεις μας με το Wimbledon και την LTA και δεν υποτιμούμε τις δύσκολες αποφάσεις που καλούνται να πάρουν μετά και τις προτάσεις της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου. Σημειώνουμε ωστόσο πως αυτές ήταν μόνο προτάσεις και όχι κάποια εντολή, θα μπορούσε να προσφέρεται μια εναλλακτική επιλογή που θα άφηνε τους παίκτες να αγωνιστούν ως ουδέτεροι αθλητές μέσω μιας υπογεγραμμένης δήλωσης. Οι ιδιωτικές συζητήσεις μας με τους παίκτες που έχουν επηρεαστεί, μας οδήγησαν στο συμπέρασμα πως αυτή θα ήταν η καλύτερη επιλογή».

Κλείσιμο
Το Wimbledon θα διεξαχθεί στο διάστημα 27 Ιουνίου με 11 Ιουλίου.

Παρά τη στάση της ΑΤΡ για το Wimbledon, θα παραμείνουν ως βαθμολογούμενα τα υπόλοιπα τουρνουά της LTA από τα οποία έχουν αποκλειστεί Ρώσοι και Λευκορώσοι τενίστες, το 500άρι του Queen's, το 250άρι του Eastbourne και τα Challenger που θα φιλοξενηθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο την περίοδο της σεζόν του γρασιδιού.




Ειδήσεις σήμερα:

Σε ετοιμότητα ο ΕΟΔΥ για την ευλογιά των πιθήκων - Πόσο επικίνδυνη είναι και ποια τα συμπτώματα

Ομόφωνα ένοχοι οι δύο δολοφόνοι της Τοπαλούδη - Σε κλάματα ξέσπασε ο πατέρας της

«Κόλαση» στο Ντονμπάς, γιγαντιαίο πακέτο βοήθειας στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης