Ένας 17χρονος ποδοσφαιριστής της Μπλάκπουλ παραδέχθηκε δημόσια ότι είναι gay

Ένας 17χρονος ποδοσφαιριστής της Μπλάκπουλ παραδέχθηκε δημόσια ότι είναι gay

Ο 17χρονος παίκτης της Μπλάκπουλ αποκάλυψε πως είναι gay κι έγινε ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος παίκτης στο Νησί από το 1990 και τον Τζάστιν Φάσανου

Gay
Τα αγγλικά ΜΜΕ είχαν αναφέρει τις τελευταίες μέρες πως ένας παίκτης της Championship επρόκειτο να κάνει «come-out» ως ομοφυλόφιλος και ο λόγος για τον Τζέικ Ντάνιελς.

Ο 17χρονος φορ της Μπλάκπουλ αποκάλυψε πως είναι gay σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Sky Sports κι έγραψε ιστορία, καθώς είναι ο πρώτος εν ενεργεία παίκτης στο Νησί που το κάνει μετά από 32 ολόκληρα χρόνια και τον Τζάστιν Φάσανου.



Ο Ντάνιελς έλαβε την πλήρη στήριξη του συλλόγου της Championship και της οικογένειάς του για αυτή την αν μη τι άλλο τολμηρή απόφαση, καθώς αυτή τη στιγμή ο μοναδικός εν ενεργεία ποδοσφαιριστής στον πλανήτη που έχει αποκαλύψει πως είναι ομοφυλόφιλος είναι ο Αυστραλός, Τζος Κάβαλο.

«Για πολύ καιρό σκεφτόμουν ότι θα έπρεπε να κρύβω την αλήθεια μου επειδή ήθελα να γίνω, και πλέον είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ρώτησα τον εαυτό μου αν έπρεπε να περιμένω μέχρι να αποσυρθώ για να κάνω come-out. Κανείς παίκτης στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν το έχει κάνει ακόμα», ανέφερε στο μήνυμά του που ανήρτησε ο επίσημος λογαριασμός της Μπλάκπουλ.

Κλείσιμο
«Είμαι μόλις 17, αλλά έχω πλήρη επίγνωση πως αυτό είναι που θέλω να κάνω και με το να αποκαλύψω τη σεξουαλική μου ταυτότητα, αν άλλοι άνθρωποι δουν το παράδειγμά μου και νιώσουν ότι μπορούν να το κάνουν επίσης, θα ήταν τέλειο».



Η κίνηση του Ντάνιελς έλαβε τεράστιο κύμα στήριξης στα social media και συγκεκριμένα στο twitter, με εκατοντάδες χρήστες εντός κι εκτός ποδοσφαίρου να αποθεώνουν τον νεαρό ποδοσφαιριστή για το θάρρος του και τον ρόλο του πρότυπου που μπορεί να ενσαρκώσει σε τόσο μικρή ηλικία.

Η τραγική ιστορία του Φάσανου
Με συνέντευξή του στη Sun στις 22 Οκτωβρίου του 1990, ο Τζάστιν Φάσανου έγινε ο πρώτος γκέι ποδοσφαιριστής που αποκαλύπτει τη σεξουαλική του ταυτότητα. Παράλληλα, τόνισε ότι διατηρούσε σχέση με παντρεμένο βουλευτή του συντηρητικού κόμματος, δήλωσε που προκάλεσε πανικό.

Αρκετοί ποδοσφαιριστές βγήκαν για να τον καταδικάσουν, τονίζοντας ότι οι γκέι δεν έχουν θέση στο άθλημα, ενώ ο αδερφός του τον αποκήρυξε. Προσπάθησε μάλιστα να τον πείσει με χρήματα να μην δώσει τη συνέντευξη. Τα τάμπλοϊντ οργίασαν και ο κόσμος βρέθηκε απέναντί του, ενώ σε συνδυασμό με μια επιχειρηματική αποτυχία, υποχρεώθηκε να αφήσει τη Λέιτον Όριεντ και την Αγγλία και να καταφύσει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στις 4 Μαϊου του 1998, ο Φασάνου έχοντας επιστρέψει στην Αγγλία μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, βρέθηκε κρεμασμένος σε ένα γκαράζ στο Ανατολικό Λονδίνο.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Πού αναμένονται βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

«Καταπέλτης» η εισαγγελέας: Αδιανόητη η σκληρότητα του Αναγνωστόπουλου, έβαλε πάνω στη νεκρή μάνα το παιδί

«Λάθος με εκτεταμένες επιπτώσεις» το σχέδιο της Σουηδίας και της Φινλανδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, λέει η Μόσχα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης