Έπεσαν οι υπογραφές για την Τσέλσι: Από τον Αμπράμοβιτς στην κοινοπραξία του Τοντ Μπέλι με 4 δισ. λίρες

Έπεσαν οι υπογραφές για την Τσέλσι: Από τον Αμπράμοβιτς στην κοινοπραξία του Τοντ Μπέλι με 4 δισ. λίρες

Ο Αμερικανός επενδυτής αγόρασε τους «μπλε» του Λονδίνου από τον επί 19 χρόνια κάτοχο, Ρόμαν Αμπράμοβιτς - Η πρόταση έχει σταλεί τώρα στην κυβέρνηση και στην Premier League για έγκριση

Todd_Boehly
Η κοινοπραξία υπό την ηγεσία του συνιδιοκτήτη της ομάδας μπέιζμπολ «LA Dodgers» Τοντ Μπέλι και με την υποστήριξη της «Clearlake Capital» κέρδισε την προσφορά για την απόκτηση της Τσέλσι  σε μια συμφωνία που ξεπερνάει τα 4 δισεκατομμύρια λίρες, όπως επιβεβαίωσε και ο σύλλογός του δυτικού Λονδίνου.

Οπως προκύπτει, οι υπογραφές έχουν ήδη πέσει και η Τσέλσι περνά σε μια νέα εποχή. Η πρόταση έχει σταλεί τώρα στην κυβέρνηση και στην Premier League για έγκριση.

Με λίγο περισσότερες από τρεις εβδομάδες να απομένουν για την τρέχουσα άδεια λειτουργίας του συλλόγου, η οποία λήγει στις 31 Μαΐου, ο Τοντ Μπέλι πρόκειται να ολοκληρώσει την εξαγορά του μέχρι το τέλος αυτού του μήνα.

«Η Τσέλσι μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έχουν συμφωνηθεί οι όροι με την ομάδα ιδιοκτησίας, με επικεφαλής τον Τοντ Μπέλι. Η πώληση αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Μαΐου με την επιφύλαξη όλων των απαραίτητων ρυθμιστικών εγκρίσεων. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν εκείνη τη στιγμή», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Τσέλσι.



Κλείσιμο
Ο Ρώσος ιδιοκτήτης Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο οποίος υπόκειται πλέον σε κυρώσεις από τη βρετανική κυβέρνηση, έβαλε προς πώληση τους μπλε του Λονδίνου στις αρχές Μαρτίου μετά την εισβολή της χώρας του στην Ουκρανία.

O Μπέλι εκτός από το 20% των Los Angeles Dodgers έχει μετοχές και στους Los Angeles Sparks, ενώ μαζί με τον Μαρκ Γουόλτερ απέκτησαν μερίδιο 27% στους Los Angeles Lakers το 2021.

Το 2019 είχε κάνει προσπάθεια για να αγοράσει την Τσέλσι από τον Αμπράμοβιτς δίνοντας 3 δισ. δολάρια αλλά η πρόταση του απορρίφθηκε.

Το 2022 επανήλθε για την αγορά της Τσέλσι μαζί με τον Ελβετό μεγιστάνα των επιχειρήσεων Χανσγιόργκ Βις. Ο Αμερικανός επενδυτής και επιχειρηματίας - ο οποίος αρχικά  έχει προσφέρει περίπου 2.5 δισεκατομμύρια λίρες για τον σύλλογο πριν ανέβει στα 4 και κλείσει το deal - έχει αναφερόμενη καθαρή περιουσία 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων (3,6 δισεκατομμύρια λίρες) σύμφωνα με το Forbes.


Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: Πώς η ομάδα ΔΙΑΣ συνέβαλε στο να σωθεί βρέφος με αιμορραγία

Τροχαίο με τραυματίες στην παραλιακή: Λεωφορείο γεμάτο επιβάτες «καρφώθηκε» σε κολώνα

Ζαχάρω: Βιασμό καταγγέλλει 35χρονη - Συνελήφθη ο δράστης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης