Super League 1, Ιωνικός – Απόλλων Σμύρνης 5-1: Τον έστειλε πιο κοντά στην Super League 2 - Δείτε τα γκολ

Super League 1, Ιωνικός – Απόλλων Σμύρνης 5-1: Τον έστειλε πιο κοντά στην Super League 2 - Δείτε τα γκολ

Με MVP τον Γιάννη Kιάκο που σκόραρε δις, ο Ιωνικός συνέτριψε με 4-1 τον Απόλλωνα που «καιγόταν» για βαθμούς και τον έστειλε... ένα βήμα πριν από τον υποβιβασμό από την  Super League 1

5583975
Με το εκκωφαντικό 5-1 επικράτησε απόψε (2/5) ο Ιωνικός του Απόλλωνα Σμύρνης και έτσι συνέχισε με ακόμη μία νίκη στα play outs. Την ίδια στιγμή η «Ελαφρά Ταξιαρχία» βρίσκεται πια σε πάρα πολύ δύσκολη θέση, καθώς αν το άλλο Σάββατο δεν κερδίσει τη Λαμία τότε θα αποχαιρετήσει την κατηγορία.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Χουτεσιώτη στο τέρμα, τους Τσιριγώτη, Ρομαό, Σάντσες στα στόπερ, τον Κιάκκο αριστερό μπακ-χαφ, τον Βαλεριάνο δεξιό, τους Ντάλσιο, Κάνιας στον άξονα, τον Αοσμαν «10άρι» και τους Λένις, Μάντζη επιθετικό δίδυμο.

Οι φιλοξενούμενοι παρατάχθηκαν με τον Σορτσάν κάτω από τα γκολπόστ, τους Ντεντάκη, Ρόνγκε, Ντομίνγκες, Βιτλή στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Κάστρο, Σλίβκα, Φατιόν στον άξονα, τον Μαρτίνες «10άρι» και τους Ντάουντα. Ιωαννίδη επιθετικό δίδυμο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cjpht2tu22k9)


Ο Κιάκος «δήμιος» του Απόλλωνα
Το διακύβευμα της αναμέτρησης για τον Απόλλωνα ήταν τεράστιο και στα πρώτα λεπτά έδειξε διατεθειμένος να... περιμένει τον Ιωνικό και να βγει στην κόντρα. Αυτόματα οι γηπεδούχοι είχαν μία ελαφρά υπεροχή, παρότι η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ήταν εκείνη που στο 10'απώλεσε την πρώτη «καθαρή» ευκαιρία του ματς όταν ο Μαρτίνες βρέθηκε σε θέση βολής αλλά ο Τσιριγώτης του έβαλε το stop. Οσο περνούσε η ώρα οι Νικαιώτες έβρισκαν όλο και περισσότερους χώρους, ενώ ως επί το πλείστον πήγαιναν πρώτοι πάνω στην μπάλα και έβγαζαν μεγαλύτερη ενέργεια. Κάτι που «εξαργύρωσαν» στο 27', όταν ο Λένις έκανε ωραία ενέργεια από τα αριστερά, ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Βιτλή και σέντραρε και ο Κιάκος που ήταν στο δεύτερο δοκάρι έστειλε ανενόχλητος με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα.

Με το 1-0 υπέρ τους οι γηπεδούχοι πήραν ψυχολογία, οι αντίπαλοί τους έδειχναν να «χάνουν» τις θέσεις τους και πριν την ανάπαυλα είχαμε το 2-0 ξανά με τον 24χρονο μέσο που κατά συνθήκη ήταν ακραίος μπακ, όταν ο Ντάλσιο στο 39' βγήκε ανενόχλητος στο δεξί άκρο, έκανε την παράλληλη και εκείνος με πλασέ σκόραρε ξανά. Ετσι έφτασε τα τέσσερα γκολ στη σεζόν και όλα είναι κόντρα στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» στη Νίκαια, αφού στην κανονική διάρκεια βρήκε δις στόχο στο τότε 4-0 της ομάδας του.

3-4-1-2 η «Ελαφρά Ταξιαρχία» που μείωσε
Με το «καλημέρα» στο δεύτερο μισό ο Απόλλων θέλησε να διαφοροποιήσει πολλά στο παιχνίδι του αφού τα περιθώρια στένευαν. Ετσι άλλαξε τα δύο του μπακ και επειδή ο Φατιόν σε θέση άμυνας γύρναγε τρίτος στόπερ «γύρισε» τη διάταξή του σε 3-4-1-2, με τους Μπαξεβανίδη, Τσιλούλη σε ρόλο μπακ-χαφ. Αυτό σα να... αποσυντόνισε τους γηπεδούχους που στα πρώτα λεπτά «ψάχνονταν« εξέλιξη που έδωσε στους φιλοξενούμενους τη δυνατότητα να «κυριαρχήσουν». Στο 47' έφτασαν μια ανάσα από το γκολ όταν ο Σλίβκα έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Τσιλούλης που βρέθηκε σε θέση φορ σούταρε όμως η μπάλα αποκρούστηκε απο το αριστερό δοκαρι του Χουτεσιώτη, ενώ ο Ντάουντα πήρε το «ριμπάουντ» και πλάσαρε αλλά ο Τσιριγώτης απομάκρυνε πάνω στη γραμμή. Τελικά η «Ελαφρά Ταξιαρχία» μείωσε στο 49' με την εύστοχη κεφαλιά του Ιωαννίδη σε στατική φάση και εκτέλεση του Μαρτίνες, κάτι που έβαλε στον αγώνα... φωτιά.

Αοσμαν και Χουτεσιώτης «καθάρισαν» για τον Ιωνικό
Αυτόματα η αναμέτρηση απέκτησε άλλο χρώμα και η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν άλλο περιθώριο πλην του να βγουν... όλοι μπροστά, εξέλιξη όμως που «φωτογράφιζε» πως άφηναν κενούς χώρους. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι γηπεδούχοι στο 61', όταν ο Αοσμαν κέρδισε την κατοχή σε μία φαινομενικά χαμένη παράλληλη και με σουτ εκτόξευσε τον δείκτη του σκορ στα επίπεδα του 3-1.

Κλείσιμο
Πλέον όλα φαίνεται πως είχαν «τελειώσει» και εκ των υστέρων έτσι αποδείχθηκε όχι γιατί το παιχνίδι «έσβησε» αλλά λόγω της παρουσίας του Χουτεσιώτη. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν όλοι μπροστά, π.χ. ο Φατιόν πέρασε στην επίθεση και έψαξαν το γκολ που θα τους έβαζε ξανά «μέσα» στο παιχνίδι, αλλά... έπεσαν πάνω στον 28χρονο γκολκίπερ, ο οποίος είπε «όχι» στους Σλίβκα (66', τετ α τετ μετά από κάθετη του Μαρτίνες), Ιωαννίδη (72' που σούταρε μέσα από την περιοχή) και Φατιόν (82', βολίδα από το ύψος του πέναλτι).

Σε... ρυθμό προπόνησης έγινε το 5-1
Ετσι φτάσαμε στα τελευταία λεπτά, όπου οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να τα... παίξουν όλα για όλα και στο 86' πέρασαν και τον Λισγάρα σε θέση φορ. Δευτερόλεπτα όμως μετά την αλλαγή που έκαναν ο Κάστρο έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (σε πάσα του Μάντζη) και το 4-1 σκόρπισε απογοήτευση σε όλους. Κάτι που αποτυπώθηκε ανάγλυφα στη φάση του 5-1 (90'+2'), όπου οι γηπεδούχοι έβγαλαν τρεις παίκτες στο τρανζίσιον, ο Λένις απέφυγε τον Μπαξεβανίδη, σε ρυθμό προπόνησης μπήκε στην περιοχή και έδωσε στον Καμπράλ που προ κενής εστίας απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

MVP: Ο Κιάκος. Ο χαφ του Ιωνικού έπαιξε μπακ αλλά σημείωσε δύο γκολ και έβαλε τις βάσεις για τη νίκη της ομάδας του.

Στο ύψος του: Ο Χουτεσιώτης έκανε τρεις εξαιρετικές επεμβάσεις με το σκορ στο 3-1 και δεν επέτρεψε στον Απόλλωνα να ξαναμπεί στο ματς.

Αδύναμος κρίκος: Ο Βιτλής. Ο μπακ της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στο πρώτο ημίχρονο που αγωνίστηκε.

Η «γκάφα»: Οι φιλοξενούμενοι σε ένα ματς που έπαιζαν την ύπαρξή τους πήγαιναν, ως επί το πλείστων, δεύτεροι πάνω στην μπάλα. Πνευματικά έδειξαν να μην είναι 100% έτοιμοι.

Το «στραγάλι»: Απαρατήρητος πέρασε ο Μανούχος και οι βοηθοί του, αφού το ματς δεν είχε τη δύσκολη φάση.

Το «ταμείο» του Gazzetta; Οταν ένα ματς λήγει 5-1 δεν τίθεται ζήτημα αν ο νικητής ήταν καλύτερος κτλ. Ναι, η έκταση του σκορ αδικεί τον Απόλλωνα, αλλά ως εκεί.


Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα

Το ξαφνικό τέλος του μητροπολίτη Δράμας και ο αγώνας του κατά των αντιεμβολιαστών και «ψεκ»

Οι Ρώσοι λεηλάτησαν θησαυρούς των Ελλήνων και «χρυσό των Σκυθών» από μουσεία σε Μελιτόπολη - Μαριούπολη

Σοκαριστικό βίντεο: Άντρας σε ψαροταβέρνα δελέασε με φαγητό γάτα και την κλώτσησε στη θάλασσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης