Ισπανία: Αποβλήθηκε από το Παγκόσμιο Κύπελλο ράγκμπι λόγω πλαστογραφίας

Ισπανία: Αποβλήθηκε από το Παγκόσμιο Κύπελλο ράγκμπι λόγω πλαστογραφίας

Η Ισπανία δεν θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ράγκμπι αφού χρησιμοποίησε στα προκριματικά παίκτη που είχε πλαστογραφήσει τα έγγραφα του

spain_a
Μπορεί η Ισπανία να περίμενε να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ράγκμπι του 2023 για πρώτη φορά μετά από το 1999 αλλά δεν θα την δούμε στα γήπεδα της Γαλλίας λόγω πλαστογραφίας.

Οι Ισπανοί χρησιμοποίησαν στα προκριματικά παίκτη ο οποίος είχε πλαστογραφήσει τα έγγραφα του με αποτέλεσμα να αποβληθούν.

Ο Γκάβιν Βαν Ντερ Μπεργκ που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Νότιος Αφρική το 2018 αποφάσισε ν' αλλάξει αθλητική πατρίδα και να παίξει για την Ισπανία. Για να έχει δικαίωμα συμμετοχής στην εθνική ομάδα της χώρας θα έπρεπε να παραμείνει για 36 σερί μήνες στην Ισπανία.


Κλείσιμο

Είχε το δικαίωμα να απουσιάσει μόνο 60 ημέρες σε αυτά τα 3 χρόνια από την χώρα. Αυτός όμως τον καιρό της πρώτης καραντίνας λόγω του covid-19 έφυγε από την Ισπανία λόγω της ασθένειας του πατέρα του και ταξίδεψε στη Νότια Αφρική, φυσικά για περισσότερες από 60 ημέρες. Εκεί έβγαλε όλο το καλοκαίρι του 2019.

Ο Μπεργκ που ξεκίνησε να παίζει στην ομάδα του Μπούργκος όταν έφτασε η ώρα να κάνει τα χαρτιά του για να έχει δικαίωμα ν' αγωνιστεί στην εθνική Ισπανίας παρουσίασε αντί για το διαβατήριο μια φωτοτυπία του από την οποία έλειπε η τελωνειακή σφραγίδα.



Ο παίκτης υποστήριξε ότι είχε χαθεί το διαβατήριο του! Φυσικά ήθελε να κρύψει το γεγονός ότι έμεινε εκτός Ισπανίας για περισσότερες από 60 ημέρες. Τα χαρτιά του όμως εγκρίθηκαν κανονικά και είχε δικαίωμα συμμετοχής στην εθνική ομάδα.

Ο Μπεργκ έπαιξε στις 18/12/2021 απέναντι στην Ολλανδία στο Άμστερνταμ και στις 5/2/2022 στη Μαδρίτη. Η ομοσπονδία της Ρουμανίας συγκέντρωσε στοιχεία κατέθεσε έντσαση και την κέρδισε. Η Ισπανία αποβλήθηκε. Τις αφαιρέθηκαν επιπλέον 10 βαθμοί για τους 2 αγώνες και θα πληρώσει και πρόστιμο 31.100 δολαρίων.

Από τον σύλλογο της Μαδρίτης (Μπούργκος) βεβαιώνουν ότι έχουν μόνο το νέο διαβατήριο του παίκτη (του 2021) και οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνες για να επιβληθούν ποινές σε αθλητικό και όχι μόνο επίπεδο.


Ειδήσεις σήμερα:

Προετοιμαζόμαστε για το ενδεχόμενο διακοπής των εξαγωγών φυσικού αερίου από τη Ρωσία δηλώνει ο Σολτς

O Αμπράμοβιτς αξίωσε επιπλέον μισό δισ. λίρες από τους υποψήφιους αγοραστές της Τσέλσι

«Fight Club» στους δρόμους της Μπανγκόκ: Γροθιές, κλωτσιές και αίμα στους αυτοσχέδιους αγώνες που... ενέπνευσε ο Μπραντ Πιτ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης