Γιουγκοπλάστικα: Έφυγε από τη ζωή ο πρώην παίκτης της Ζόραν Σρετένοβιτς

Γιουγκοπλάστικα: Έφυγε από τη ζωή ο πρώην παίκτης της Ζόραν Σρετένοβιτς

Ο Ζόραν Σρετένοβιτς ήταν μέλος της Γιουγκοπλάστικα και τις τρείς χρονιές που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ευρώπης και έφυγε από τη ζωή μετά από καρδιακή προσβολή

σρενα
Έφυγε πρόωρα από τη ζωή στα 57 του χρόνια ο Ζόραν Σρετένοβιτς.

Ο παλαίμαχος Σέρβος μπασκετμπολίστας και μετέπειτα προπονητής υπέστη καρδιακή προσβολή το μεσημέρι της Πέμπτης, και παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν κρατήθηκε στη ζωή.



Ήταν μέλος (1986-91)της μεγάλης Γιουγκοπλάστικα η οποία κατέκτησε από το 1989 έως το 1991 την Euroleague (Πρωταθλητριών) για τρεις σερί χρονιές! Στην σπουδαία εκείνη ομάδα είχε συμπαίκτες τους Κούκοτς, Ράντζα, Σάβιτς, Περάσοβιτς, Ιβάνοβιτς και προπονητές τους Μάλοβιτς και Παβλίσεβιτς.



Με την εθνική ομάδα της Γιουγκοσλαβίας και μετέπειτα Σερβίς κέρδισε το χρυσό στο Eurobasket του 1991 αλλά και του 1995 στην Αθήνα. Είχε ύψος 1.89 και ήταν point guard.

Στην συλλογή του έχει επίσης και δύο χρυσά μετάλλια με τη φανέλα της Εθνικής Γιουγκοσλαβίας και μετέπειτα Σερβίας, στο Eurobasket του 1991 στη Ρώμη και στο Eurobasket του 1995 στην Αθήνα.

Κλείσιμο
Είχε την τύχη να είναι από τους ελάχιστους παίκτες με θητεία σε Παρτιζάν και Ερυθρό Αστέρα. Επιπλέον είχε περάσει από την Αντίμπ, την Μπάμπεργκ, την Ραντνίτσκι και την πολωνική Σταλ.

Ασχολήθηκε και με την προπονητική έχοντας κοουτσάρει ομάδες όπως οι Μπούντουτσνοστ, Χέμοφαρμ, Ζελέζνιτσαρ, Ιγκοκέα, Βοϊβοντίνα, Πολφάρμα, Κοζαλίν και Σταλ.


Ειδήσεις σήμερα:

«Με πέθαναν για δεύτερη φορά», λέει ο Ραϊόλα - Γκάφα των ιταλικών ΜΜΕ


«Όλοι θα πεθάνουμε κάποτε»: Ανατριχιαστικοί διάλογοι στη ρωσική κρατική τηλεόραση για το σενάριο πυρηνικού πολέμου


Ο ΟΗΕ «προετοιμάζει μια προσπάθεια απομάκρυνσης» αμάχων από τη Μαριούπολη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης