Παναθηναϊκός: Ιστορικό «ναι» για τον Βοτανικό - Mε ποσοστό 69% υπέρ της Διπλής Ανάπλασης

Παναθηναϊκός: Ιστορικό «ναι» για τον Βοτανικό - Mε ποσοστό 69% υπέρ της Διπλής Ανάπλασης

Mετά από το αποψινό αποτέλεσμα, οι εμπλεκόμενες πλευρές θα προχωρήσουν στην διαδικασία της υπογραφής των συμβάσεων και έπειτα θα τρέξουν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για να προχωρήσει το έργο, μόλις εγκριθεί το πρότζεκτ από την Ευρωπαϊκή Ένωση

5551828
«Πράσινο» για την υπογραφή των συμβάσεων που θα οδηγήσουν στην κατασκευή του γηπεδικών εγκαταστάσεων στον Βοτανικό, άναψαν τα μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στην σημερινή ιστορική εκλογική διαδικασία.

Οι 3.000 φίλοι του «τριφυλλιού» που πήραν μέρος στην διαδικασία, ψήφισαν το «ναι» με πάνω από 66.7% που χρειαζόταν για να «περάσει» η απόφαση και πλέον ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης.

Συγκεκριμένα οι θετικές ψήφοι έφτασαν το 69% και από νωρίς είχε φανεί η μεγάλη επικράτηση του «ναι». Τις τελευταίες δύο ώρες της καταμέτρησης ήταν σταθερά πάνω από το απαιτούμενο 66.7% και μόνο με μια μεγάλη ανατροπή στο φινάλε θα μπορούσαν να αλλάξουν τα δεδομένα. Στις 2.000 ψήφους, εξάλλου, το «ναι» ήταν στο 69.9%.

Με 2.051 ψήφους «υπέρ» και 934 ψήφους «κατά», σε σύνολο 2.994 ψηφισάντων -συν 5 λευκά και 4 άκυρα- ξεπεράστηκαν (με πολύ οριακή διαφορά) έπειτα από μία βραδιά «θρίλερ», τα 2/3 των ψήφων που χρειάζονταν βάσει του καταστατικού του Ερασιτέχνη για να υπερψηφιστεί το πρότζεκτ.

Mετά από το αποψινό αποτέλεσμα, οι εμπλεκόμενες πλευρές θα προχωρήσουν στην διαδικασία της υπογραφής των συμβάσεων και έπειτα θα τρέξουν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για να προχωρήσει το έργο, μόλις εγκριθεί το πρότζεκτ από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Κάτι που οι κυβερνητικές πηγές θεωρούν ως δεδομένο ότι θα συμβεί τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, το καλοκαίρι του 2026 θα είναι έτοιμο το ποδοσφαιρικό γήπεδο ενώ δύο χρόνια νωρίτερα, το 2024 δηλαδή, οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη.

Κλείσιμο
Τα κεφάλαια που θα απαιτηθούν για το σύνολο της «Διπλής Ανάπλασης» φτάνουν τα 267 εκατ. ευρώ, με τα χρήματα να έχουν ήδη εξασφαλιστεί. Εξ αυτών, από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ε.Ε. (RRF), έχουν ήδη εγκριθεί 140 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν τα έργα υποδομής στις δύο υπό ανάπλαση περιοχές.

Από εκεί και πέρα, το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο στην περιοχή του Βοτανικού -κόστους 115 εκατ. ευρώ- θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ο σχετικός φάκελος έχει ήδη προεγκριθεί απ’ τα αρμόδια υπουργεία κι έχει «μπει» στο νέο κρατικό προϋπολογισμό), ενώ οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη θα κατασκευαστούν με έξοδα της ΑΕΠ Ελαιώνα (Alpha Bank και Πειραιώς), που θα καταβάλλει το ποσό των 12 εκατ. ευρώ για την ανέγερσή τους.

Τέλος, η κινητοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων στην περιοχή (δημιουργία κτιρίου γραφείων, εγκαταστάσεις πρώην εργοστασίου Softex, δημιουργία αποθηκευτικών χώρων πρώην εργοστασίου Λιβάνη, εγκαταστάσεις κτιρίου ΑΕΠ Ελαιώνα, μετεγκατάσταση σταθμού ΚΤΕΛ, εγκαταστάσεις πρώην εργοστασίου Soulis), αναμένεται να φτάσει σε μία δεκαετία -μετά τη αποπεράτωση του πρότζεκτ- στο ποσό των 470 εκατ. ευρώ.

Κώστας Μπακογιάννης: «Γράφτηκε Ιστορία, το μέλλον ανήκει στον Παναθηναϊκό και την Αθήνα»

Την απόλυτη ικανοποίησή του για την υπερψήφιση από τη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού του πρότζεκτ της «Διπλής Ανάπλασης», εξέφρασε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε δήλωσή του λίγο μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Αναλυτικά η δήλωση του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη:

«Απόψε γράφτηκε ιστορία. Πιστέψαμε στη Διπλή Ανάπλαση. Τόσο πολύ που για να γίνει πραγματικότητα κάναμε όσα μπορούσαμε και ακόμα περισσότερα.

Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί ο κόσμος του Παναθηναϊκού δικαίωσε την προσπάθειά μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους.

Ο Δήμος Αθηναίων θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και την ίδια προσήλωση, ώστε να τηρηθούν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις μας. Από εδώ και εμπρός, Παναθηναϊκοί και Αθηναίοι αξίζει να είναι μόνο υπερήφανοι. Το μέλλον ανήκει στον Παναθηναϊκό, το μέλλον ανήκει στην Αθήνα»


Μαλακατές: «Να δούμε νέα Γουέμπλεϊ και για τον Ερασιτέχνη»

Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων στην ψηφοφορία των τριών συμβάσεων της «Διπλής Ανάπλασης», ακολούθησε και η επίσημη ανακοίνωση από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, με τα επίσημα αποτελέσματα (υπερψηφίστηκαν οι συμβάσεις με ποσοστό 68,5%), αλλά και η πρώτη τοποθέτηση του προέδρου του Α.Ο., Παναγιώτη Μαλακατέ.

«Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ανακοινώνει ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που διεξήχθη την Τετάρτη 30 Μαρτίου στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος», είναι υπέρ της Διπλής Ανάπλασης με ποσοστό 68,5%. Αναλυτικότερα, 2051 μέλη ψήφισαν υπέρ της Διπλής Ανάπλασης και 934 μέλη κατά αυτής. Παράλληλα, το σύνολο των μελών που ψήφισαν ήταν 2.994 μέλη, εκ των οποίων οι 2.985 ψήφοι ήταν έγκυρες, 5 λευκές, 4 άκυρες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Α.Ο. Παναγιώτης Μαλακατές, δήλωσε:

«Ήταν μια διαδικασία που είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό. Τα μέλη του Παναθηναϊκού ψήφισαν σήμερα. Το αποτέλεσμα είναι σεβαστό. Είναι υπέρ της Διπλής Ανάπλασης. Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι η αυριανή μέρα πρέπει να μας βρει όλους αγαπημένους και ενωμένους για έναν δυνατό Παναθηναϊκό, όπως αξίζει στον μεγαλύτερο και ιστορικότερο Σύλλογο της Ελλάδος. Νομίζω ότι από εδώ και πέρα σε εμάς πέφτει όλο το βάρος ώστε όλα αυτά που υπάρχουν στις συμβάσεις να αποτυπωθούν σε μεγάλα γήπεδα, όπως αρμόζει στον Παναθηναϊκό με τις καλύτερες προδιαγραφές.

Η Λεωφόρος να έχει Παναθηναϊκό χρώμα όπως είπε προχθές και ο Δήμαρχος και να έχουμε στη Λεωφόρο μας τις αναμνήσεις μέσα από το Μουσείο και ό,τι άλλο φτιαχτεί που θα φροντίσουμε να έχει χρώμα Παναθηναϊκό. Είχαμε πει εξαρχής ότι θα στηρίξουμε το οποιοδήποτε αποτέλεσμα και αυτό κάνουμε. Εκείνο που θέλουμε είναι ο Παναθηναϊκός να μεγαλουργήσει όπως και να δούμε και νέα Γουέμπλεϊ και για τον Ερασιτέχνη και για όλες τις ομάδες. Είναι μια απόφαση που πήρε ο κόσμος και τα μέλη του Παναθηναϊκού. Εμείς προσπαθήσαμε να πετύχουμε τους καλύτερους δυνατούς όρους. Αυτό αποτυπώθηκε σήμερα από το πολύ μεγάλο ποσοστό».




Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

«Δεν είδαμε κάτι πραγματικά ελπιδοφόρο στις συνομιλίες» με το Κίεβο, λέει η Μόσχα

H οικογενειακή τραγωδία πίσω από το θάνατο της 40χρονης στη Μαγνησία - Είχε χάσει αιφνίδια τον αδερφό της

Ειδικοί πιστεύουν ότι o Αμπράμοβιτς δηλητηριάστηκε με χλωροπικρίνη ή με μικρή δόση Νόβιτσοκ, λέει δημοσιογράφος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης