Μετά το φιάσκο της εθνικής Ιταλίας ο Καπέλο ζητά να προτιμηθεί το μοντέλο Κλοπ και όχι του Γκουαρδιόλα

Μετά το φιάσκο της εθνικής Ιταλίας ο Καπέλο ζητά να προτιμηθεί το μοντέλο Κλοπ και όχι του Γκουαρδιόλα

Ο έμπειρος προπονητής Φάμπιο Καπέλο ξεκαθάρισε ότι η αποτυχία πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 για την Ιταλία είναι θέμα επιλογής λανθασμένου μοντέλου

14148789
Ο Φάμπιο Καπέλο έχει καθίσει στον πάγκο σπουδαίων συλλόγων όπως είναι η Μίλαν, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Γιουβέντους, έχει καθοδηγήσει την εθνική Αγγλίας και την εθνική Ρωσίας αλλά ποτέ δεν δούλεψε στην εθνική ομάδα της χώρας του.

Ο Ιταλός βετεράνος προπονητής κλήθηκε από το Sky Sports να σχολιάσει τον αποκλεισμό της Ιταλίας από τη Βόρεια Μακεδονία και έκανε λόγο για λανθασμένο μοντέλο.

Ζήτησε μάλιστα ν' αφήσουν στην άκρη το μοντέλο του Πεπ Γκουαρδιόλα και να εμπιστευτούν εκείνο του Γιόργκεν Κλοπ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cisfr4mp940h)
Κλείσιμο


«Η εξήγηση είναι πολύ απλή. Λέω εδώ και πολύ καιρό ότι αντιγράφουμε το ποδόσφαιρο του Πεπ Γκουαρδιόλα από 15ετίας: πάσες δίπλα, σε κάθε τάκλιν πέφτεις στο έδαφος και ακόμα και μια μέτρια ομάδα όπως η Βόρεια Μακεδονία ήταν ανώτερη από εμάς. Σε επίπεδο δύναμης και αποφασιστικότητας. Μέχρι να κατανοήσουμε ότι το μοντέλο που πρέπει να αντιγράψουμε είναι αυτό του Γιούργκεν Κλοπ, οπότε το γερμανικό μοντέλο.

Το ισπανικό μοντέλο δεν θα μπορέσουμε ποτέ να το αντιγράψουμε πλήρως. Πρέπει να παίζεις κάθετα, με βάθος. Η μόνη που το κατάφερε αυτό στην Ιταλία είναι η Αταλάντα και γι' αυτό προχώρησε στην Ευρώπη. Στη συνέχεια, υπάρχουν πολλά πράγματα ακόμη. Οι ακαδημίες, οι πολλοί ξένοι. Αλλά το πραγματικό πρόβλημα παραμένει εκείνο της τακτικής. Είναι δυνατόν κάθε ποδοσφαιριστής που έρχεται στην Ιταλία να προκαλεί σεισμό, ενώ προηγουμένως ήταν απλά ένας καλός παίκτης; Αναφέρομαι στους διάφορους Τάμι Έιμπραχαμ, Ρομέλου Λουκάκου, Βίκτορ Όσιμεν.

Βλέπω προπονητές που αλλάζουν τη φιλοσοφία τους και κοιτάζω στον Βιτσέντζο Ιταλιάνο και Αλεξάντερ Μπλέσιν. Όμως αλλάζουμε μόνο αν δώσουμε ο ένας το χέρι στον άλλον: από τους διαιτητές στους παίκτες, από τους προπονητές στις ακαδημίες. Χθες αντικρίσαμε απουσία φυσικής κατάστασης. Η μοναδική παρατήρηση που κάνω σε αυτήν την εθνική είναι ότι μετά το Euro, δεν βλέπω την ίδια αποφασιστικότητα και ταπεινότητα που έβλεπα νωρίτερα. Λησμονήσαμε τις αξίες που μας έφεραν στην κορυφή της Ευρώπης. Η αλήθεια είναι ότι αποκλειστήκαμε για δύο χαμένα πέναλτι», είπε ο Καπέλο. 


Ειδήσεις σήμερα:

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε άμεσα το 10% του ρωσικού αερίου που παίρνει η Ευρώπη, υπόσχεται ο Μπάιντεν

Τουλάχιστον 300 άμαχοι σκοτώθηκαν στο θέατρο στη Μαριούπολη

Νέο τηλεφώνημα Μητσοτάκη - Ζελένσκι: Τον προσκάλεσε να μιλήσει μέσω τηλεδιάσκεψης στη Βουλή των Ελλήνων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης