Κριχόβιακ: «Ζήτημα ηθικής να φύγω από τη Ρωσία, είχα συμφωνήσει με τη Λέγκια αλλά επέλεξα την ΑΕΚ»

Κριχόβιακ: «Ζήτημα ηθικής να φύγω από τη Ρωσία, είχα συμφωνήσει με τη Λέγκια αλλά επέλεξα την ΑΕΚ»

Σε μια μεγάλη συνέντευξή του στην Πολωνία ο Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ μίλησε για την απόφαση που πήρε να φύγει από τη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία, για το αν ξεσήκωσε τους ξένους της Κράσνονταρ, ενώ αποκάλυψε πως είχε καταρχήν συμφωνία με τη Λέγκια, αλλά τελικά η πρόταση της ΑΕΚ τον έκανε να πάρει τον δρόμο της Αθήνας

Krihoviak
Ο Κριχόβιακ βρίσκεται στην Πολωνία με την Εθνική ομάδα της χώρας του και ετοιμάζεται για το μεγάλο ματς των τελικών των πλέι οφ με τον νικητή του Τσεχία – Σουηδία που θα κρίνει την πρόκριση στο Μουντιάλ. Σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στην πατρίδα του, ο 32χρονος χαφ της ΑΕΚ μίλησε για όλα.

Για την απόφασή του να εγκαταλείψει τη Ρωσία έπειτα από τον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας, για το αν ήταν εκείνος που ξεσήκωσε και τους άλλους παίκτες της Κράσνονταρ να φύγουν, κάτι που ο ίδιος το αρνείται, για την επίθεση από τα ρωσικά ΜΜΕ για την αντιπολεμική στάση του.

Μίλησε φυσικά για τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ και αποκάλυψε ότι ενώ είχε καταρχήν συμφωνία με τη Λέγκια Βαρσοβίας επέλεξε την πρόταση της Ένωσης. Τόνισε πως ακόμα είναι πολύ νωρίς για να πει τι θα συμβεί μετά το τέλος της σεζόν και αν θα επιστρέψει στην Κράνονταρ, αν θα συνεχίσει στην ΑΕΚ ή αλλού, ενώ αναφέρθηκε και στο καθοριστικό ματς που ακολουθεί με την Πολωνία και δήλωσε έτοιμος να προσφέρει.

Αναλυτικά η μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε ο Κριχόβιακ στην πολωνική ιστοσελίδα meczyki:

Για το ότι αποφάσισε να φύγει από την Κράσνονταρ μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία: «Από την πλευρά μου ήταν πολύ δύσκολο, αλλά ήταν μια φυσική απόφαση. Από το ξεκίνημα του πολέμου παρακολουθούσα προσεκτικά τι γινόταν στη γειτονική χώρα. Οι συνέπειες για όλον τον κόσμο και συγκεκριμένα για την Ουκρανία θα είναι τεράστιες. Πεθαίνουν άνθρωποι, παιδιά, είναι πολύ σκληρό. Πονάει η καρδιά σου. Δεν μπορούσα να κάνω διαφορετικά. Γι' αυτό αποφάσισα ότι έπρεπε να φύγω».

Για το αν ήταν μια προσωπική διαμαρτυρία: «Δεν θέλω να το λέω έτσι. Αποφάσισα απλά ότι ήταν απαραίτητο. Με όλες τις συνέπειες που μπορεί να είχε αυτό σε μένα. Ήταν θέμα ηθικής και προσωπικής απόφασης».

Για το αν ξεσήκωσε τους ξένους ποδοσφαιριστές της Κράνοσνταρ να φύγουν από τη Ρωσία: «Δεν είναι αλήθεια. Αυτή η πληροφορία βγήκε προς τα έξω από τα media για να με παρουσιάσουν με κακό τρόπο. Σε κανέναν δεν είπα να φύγει. Δεν ξεσήκωσα κανέναν. Ο κάθε παίκτης που πήρε αυτή την απόφαση το έκανε από μόνος του. Οι περισσότεροι αποφάσισαν γρήγορα να σπάσουν τα συμβόλαιά τους και να φύγουν χωρίς να έχουν βρει νέα ομάδα. Εγώ έπρεπε να σκεφτώ πως θα συνεχίσω τη σεζόν. Συνεπώς, έφυγα μερικές μέρες μετά από την Κράσνονταρ αφότου είχαν αποχωρήσει οι περισσότεροι ξένοι παίκτες. Ο προπονητής μας ο Ντάνιελ Φάρκε ήταν ο πρώτος που έλυσε το συμβόλαιό του και ήταν αυτός που έδωσε το παράδειγμα και στους άλλους. Σε αυτήν την πολύ δύσκολη κατάσταση ήμουν υπεύθυνος μόνο για τον εαυτό μου, όχι για τους άλλους».

Για την επίθεση που δέχθηκε από τα ρωσικά media και για τη στάση της Κράσνονταρ: «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι δεν με πείραξε. Με τον σύλλογο τα ξεκαθαρίσαμε όλα. Ξέρουν τι λέει ο νόμος. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Η Κράσνονταρ το κατανόησε. Συγγνώμη προς τον ιδιοκτήτη, Σεργκέι Γκαλίτσκι, που δεν σχετίζεται με τα πολιτικά, και όπως πολλοί Ρώσοι θα υποστεί τις μεγάλες συνέπειες αυτού του πολέμου. Δημιούργησε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό πρότζεκτ με πολλά χρήματα και όλα τώρα είναι στον αέρα. Κανείς δεν ξέρει πως θα είναι το ρωσικό πρωτάθλημα πλέον. Το να επενδύσεις για άλλους στόχους δεν έχει νόημα αυτή τη στιγμή καθώς κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί αν θα παίζουν οι ρωσικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μετά την απόφασή μου μιλήσαμε με την Κράνονταρ για άλλες επιλογές. Ήταν πολύ περιορισμένες. Οι ανοικτές αγορές ήταν σε Βραζιλία, ΗΠΑ και Σουηδία. Αλλά εκεί τα παιχνίδια μόλις ξεκινάνε και ήταν δυνατό να πάω ως δανεικός το μίνιμουμ μέχρι τον Δεκέμβρη».

Για το αν είχε προτάσεις από ευρωπαϊκές ομάδες: «Ναι, αλλά όχι πολλές ενδιαφέρουσες προτάσεις. Πολλές Ομοσπονδίες είπαν ότι δεν θα άνοιγαν την αγορά για παίκτες από τη Ρωσία. Είχα προτάσεις από Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία. Ωστόσο, δεν ήταν δυνατό να τις χρησιμοποιήσω λόγω του αποκλεισμού που υπήρχε. Έπρεπε να κοιτάξω αλλού και ο χρόνος πίεζε».

Για το αν είχε πρόταση από τη Λέγκια: «Ναι και είχαμε φτάσει σε καταρχήν συμφωνία. Ήθελα να παίξω εκεί. Ήταν πολύ σημαντικό στο πλαίσιο και των αγώνων της Εθνικής Πολωνίας. Θα έχανα ένα τεράστιο ποσό οικονομικά, αλλά το ζύγισα. Ήμουν έτοιμος να τελειώσω τη φετινή σεζόν στην Πολωνία. Αν δεν προέκυπτε η πρόταση από την ΑΕΚ, θα έπαιζα στη Βαρσοβία. Τελικά, αποφάσισα να πάω στην Ελλάδα. Είμαι ευγνώμων για την ΑΕΚ, αλλά και για τη Λέγκια. Και οι δύο σύλλογοι με προσέγγισαν γρήγορα και διαπραγματευτήκαμε με καλή πίστη. Τώρα πλέον μπορώ να επικεντρωθώ ξανά στο ποδόσφαιρο αντί να έχω το μυαλό μου σε χιλιάδες άλλα πράγματα».

Για το πως έφυγε από το Κράσνονταρ καθώς το αεροδρόμιο ήταν κλειστό: «Με αυτοκίνητο. Πήγα σε ένα άλλο αεροδρόμιο. Το ταξίδι μου πήρε πέντε ώρες. Μετά πτήση για Μόσχα, έπειτα άλλη πτήση για Κωνσταντινούπολη, μετά Βαρσοβία και μετά Αθήνα. Ήταν πολύπλοκο εξαιτίας των περιορισμών, αλλά νομίζω ότι ο καθένας από εμάς θα πρέπει να μάθει να μην διαμαρτύρεται για τέτοιες καταστάσεις».

Για το αν θα επέστρεφε στην Κράνονταρ μετά το τέλος της σεζόν όταν λήγει το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ: «Το συμβόλαιό μου στην Κράσνονταρ είναι ενεργό. Ξόδεψε πολλά χρήματα για να με αποκτήσει. Ο δανεισμός στην ΑΕΚ τελειώνει τον Ιούλιο, αλλά αυτή τη στιγμή δεν το σκέφτομαι. Όλα συμβαίνουν πολύ γρήγορα αυτή τη στιγμή. Αλλάζουν τα πάντα μέρα με τη μέρα. Τη μία έκανα προετοιμασία με μια πολύ καλή ομάδα και έναν πολύ καλό προπονητή και την άλλη έψαχνα για καινούργιο σύλλογο. Επικεντρώνομαι στο τώρα αυτή τη στιγμή. Έχω μπροστά μου δύο μήνες με την ΑΕΚ. Θέλω να τους βοηθήσω να βγουν στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε σκέφτομαι την Εθνική Πολωνίας. Οι επόμενες μέρες θα κρίνουν όλη τη χρονιά. Είχα μεγάλη ανυπομονησία να γίνει η μεταγραφή. Ήθελα να παίξω με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή για να βρω ρυθμό πριν τον τελικό των πλέι οφ με την Πολωνία».

Για το αν είναι έτοιμος να παίξει με την Εθνική Πολωνίας στον τελικό των πλέι οφ για το Μουντιάλ με τη Σουηδία ή την Τσεχία: «Μίλησα με τον προπονητή της Εθνικής Πολωνίας με τον οποίο έχω καλή επικοινωνία. Ο τελικός των πλέι οφ είναι το παιχνίδι της χρονιάς που θα καθορίσει αν θα πάμε στο Μουντιάλ. Γνωρίζω το πόσο σημαντικό είναι και είμαι απόλυτα προσηλωμένος σε αυτό. Τα λεπτά στο φιλικό με τη Σκωτία θα με βοηθήσουν σίγουρα, αλλά θα πρέπει να σημειώσω ότι δεν είμαι πίσω από πλευράς φυσικής κατάστασης. Δούλεψα σκληρά ενάμιση μήνα. Το παιχνίδι της Κυριακής δεν ήταν από τα καλύτερά μου, αλλά είχα και ίωση που κυκλοφορούσε στην ομάδα. Αρρώστησα, ενώ το αποτέλεσμα που είχαμε δεν ήταν καλό. Αλλά τώρα αισθάνομαι καλύτερα. Είμαι έτοιμος για το ματς με τη Σκωτία και θα είμαι έτοιμος και για τον τελικό των πλέι οφ».

Πηγή:www.gazzetta.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Απίστευτο περιστατικό σε σουσάδικο της Αθήνας - Άνδρας με μουστάκι μπήκε, παρήγγειλε και αυνανίστηκε μπροστά σε όλους

Δέκα νοσοκομεία έχουν καταστραφεί από την έναρξη του πολέμου, λέει ο Ουκρανός υπουργός Υγείας

«Οι Ρώσοι βιάζουν, σκοτώνουν και βασανίζουν όπως οι Ναζί στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο», λέει ο Ζελένσκι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης