Super League 1, Ολυμπιακός-Άρης 2-1: Ο Σισέ όλα τα λεφτά

Super League 1, Ολυμπιακός-Άρης 2-1: Ο Σισέ όλα τα λεφτά

Ο Σισέ έκανε την διαφορά στο Φάληρο και πρωταγωνίστησε στο 2-1 του Ολυμπιακού επί του Άρη, στην πρεμιέρα των πλέι οφ της Super League 1 - Ο Σενεγαλέζος πέτυχε σε κομβικό σημείο του πρώτου μέρους το 1-0, ενώ στο 85' κέρδισε το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ελ Αραμπί

sise
Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε, αλλά κατάφερε να νικήσει με 2-1 τον Άρη στην πρεμιέρα των πλέι οφ. Κορυφαίος ο Σισέ, που σκόραρε και κέρδισε το πέναλτι από το οποίο έγινε το 2-1.

Έτσι ξεκίνησαν
Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με διάταξη 4-2-3-1 και για πρώτη φορά με τους Σισέ - Μανωλά ως δίδυμο στο κέντρο των μετόπισθεν. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Βατσλίκ, δεξιός μπακ ο Λαλά και αριστερός ο Ρέαμπτσιουκ. Εμβιλά και Μπουχαλάκης συνέθεσαν το δίδυμο των αμυντικών μέσων. Στα δύο «φτερά» ξεκίνησαν οι Ροντρίγκες (δεξιά) και Μασούρας (αριστερά), ενώ πίσω από τον Αραμπί ξεκίνησε ο Καρβάλιο.



Ο Άρης ξεκίνησε με τον Κουέστα κάτω από τα γκολπόστ. Δεξιός μπακ ήταν ο Σούντγκρεν, αριστερός ο Γκάνεα, ενώ στο κέντρο των μετόπισθεν αγωνίστηκαν οι Φαμπιάνο - Μπράμπετς. Σάσα και Ματίγια συνέθεσαν το δίδυμο των αμυντικών χαφ. Ο Ντιαγέ έπαιξε πίσω από τον Αμπουμπακάρ Καμαρά, ενώ στα άκρα της επιθετικής γραμμής ήταν οι Μαντσίνι και Ιτούρμπε.

Το «όχι» του Βατσλίκ στον Ιτούρμπε
Ο Ολυμπιακός επιδίωξε να «χτυπήσει» από δεξιά με τον Ροντρίγκες. Ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι ήταν σε εξαιρετική κατάσταση. Ταχύτατος, ορεξάτος, έκανε ντρίμπλες, αλλά και σέντρες που δεν έφεραν αποτέλεσμα. Όσο περνούσε η ώρα στο πρώτο 20λεπτο πήρε μέτρα από αριστερά ο Ρέαμπτσιουκ, αλλά και οι δικές του σέντρες εξουδετερώθηκαν από την άμυνα του Άρη. Αυτό το διάστημα του αγώνα πέρασε χωρίς ευκαιρίες. Είναι ενδεικτικό ότι η πρώτη τελική καταγράφηκε στο 21', όταν ο Γκάνεα έκανε το γύρισμα από αριστερά και το σουτ του Αμπουμπακάρ Καμαρά, αφού πρώτα κόντραρε, πέρασε κόρνερ. Αφού εκτελέστηκε το κόρνερ, το σουτ του Γκάνεα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Κλείσιμο
Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν για πρώτη φορά στο 23', με το σουτ του Μπουχαλάκη να χτυπάει στο σώμα του Σάσα και να καταλήγει κόρνερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Αραμπί δεν εκμεταλλεύτηκε τη λάθος πάσα του Φαμπιάνο και όταν βρέθηκε απέναντι από τον Κουέστα, νικήθηκε στο πλασέ που έκανε. Όταν πήρε το ριμπάουντ και επιχείρησε να κάνει το γύρισμα, μέσα από την περιοχή και αριστερά, η άμυνα του Άρη απομάκρυνε. Είχε προηγηθεί το καλοτραβηγμένο σουτ του Καρβάλιο έξω από την περιοχή, το οποίο έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο πρώτο 25λεπτο ο Ολυμπιακός είχε τρεις τελικές, ο Αρης δύο, ενώ η κατοχή ήταν 53% υπέρ των γηπεδούχων. Η σπουδαιότερη ευκαιρία του αγώνα καταγράφηκε στο 28'. Ο Ιτούρμπε έδωσε στον Σούντγκρεν, αυτός του έκανε ξανά το γύρισμα από δεξιά και το πλασέ του Παραγουανού μέσα από την περιοχή, από τον άξονα, το 'βγαλε ο Βατσλίκ.

Το χαμένο πέναλτι του Αραμπί και το γκολ του Σισέ
Ο πιο δραστήριος παίκτης του Ολυμπιακού, ο Ροντρίγκες, ανατράπηκε από τον Γκάνεα στο 37' και ο Μανούχος καταλόγισε πέναλτι. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν γιατί νωρίτερα θεώρησαν πως ο Λαλά είχε κάνει φάουλ στον Σάσα. Ο Αραμπί στο 40' ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, αλλά ο Κουέστα έπεσε και έδιωξε, διατηρώντας την εστία του απαραβίαστη. Ό,τι δεν κατάφερε ο Μαροκινός, ο οποίος στο 41' είχε άστοχη κεφαλιά, το πέτυχε ο Σισέ. Στο 45'+1' ο Καρβάλιο εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Σενεγαλέζος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στα δίχτυα (1-0).

Το δοκάρι του Εμβιλά και το πέναλτι που πήρε πίσω ο Μανούχος
Ο Αγκιμπού Καμαρά αντικατέστησε τον Μασούρα και πήγε να παίξει πίσω από τον Αραμπί, με τον Καρβάλιο να μετατοπίζεται αριστερά. Στο 47' ο Εμβιλά έκανε κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι που χτύπησε στο οριζόντιο, ενώ ούτε σε δεύτερο χρόνο κατάφερε να σκοράρει, μετά το γύρισμα του Αραμπί, όταν ο Κουέστα μπλόκαρε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Δύο λεπτά αργότερα ο Γκάμα πέρασε κάθετα στον Αμπουμπακάρ Καμαρά, αυτός βρέθηκε πεσμένος στην περιοχή του Ολυμπιακού μετά την προσπάθεια του Βατσλίκ να διώξει και ο Μανούχος καταλόγισε πέναλτι. Όταν ο ρέφερι από την Αργολίδα πήγε να τσεκάρει τη φάση στο VAR, άλλαξε την απόφασή του και έδειξε κίτρινη κάρτα στον Μαυριτανό φορ για θέατρο.

Η ασύλληπτη ασίστ του Αμπουμπακάρ στο 1-1 του Ντιαγέ
Στο 61' ο Αμπουμπακάρ Καμαρά έδειξε την κλάση του. Πέρασε απίθανη κάθετη πάσα στην πλάτη του Μανωλά. Ο στόπερ του Ολυμπιακού δεν πρόλαβε στο σπριντ τον Ντιαγέ και παρά το τάκλιν που έκανε, ο μεσοεπιθετικός του Άρη με πλασέ μέσα από τη μεγάλη περιοχή έφερε στα ίσια το ματς (1-1). Αμέσως μετά ο Μαρτίνς προχώρησε σε τριπλή αλλαγή και άλλαξε τη διάταξη σε 4-4-2. Με φορ Τικίνιο - Αραμπί, με τον Βαλμπουενά δεξιά και τον Αγκιμπού αριστερά. Ο Ροντρίγκες που είχε κάνει καλό πρώτο ημίχρονο, μέχρι και το 64', όταν πέρασε εκτός, δεν φάνηκε καθόλου.

Το «stop» του Κουέστα στον Αγκιμπού
Στο 72' ο Αγκιμπού Καμαρά βρέθηκε σε θέση βολής, έκανε το δυνατό σουτ από τον άξονα, λίγο εξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Κουέστα έπεσε και έδιωξε, σε μια εντυπωσιακή επέμβαση. Δύο λεπτά μετά ο Σισέ έκανε καθοριστική παρέμβαση ενώ ο Χαΐροβιτς είχε... οπλίσει για να σουτάρει. Ο Ολυμπιακός πίεζε τον Άρη για τα καλά. Στο 77' απείλησε με το σουτ του Εμβιλά , ενώ στο 78' ο Μαντί δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας μετά την κεφαλιά του Μανωλά, από το κόρνερ του Βαλμπουενά. Στο 83' ο Μαντί Καμαρά πλάσαρε έξω από την περιοχή και ο Κουέστα έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Αραμπί πήρε το αίμα του πίσω
Από το κόρνερ αυτό προήλθε η φάση που έφερε το 2-1. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε από δεξιά, ο Φαμπιάνο κράτησε τον Σισέ και ο Μανούχος καταλόγισε πέναλτι. Στο 85' ο Αραμπί ευστόχησε από την άσπρη βούλα και πέτυχε ό,τι δεν κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο από τα έντεκα βήματα. O Μαροκινός έφτασε τα 17 γκολ στη σεζόν και τα έντεκα στο πρωτάθλημα. Στα πέντε λεπτά καθυστερήσεων που δόθηκαν, δεν άλλαξε κάτι. Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Βατσλίκ έπεσε και μπλόκαρε μετά την κεφαλιά που προσπάθησε να πάρει ο Μπράμπετς.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Μανωλάς, Σισέ, Ρέαμπτσουκ, Λαλά (81' Βρουσάι), Εμβιλά, Μπουχαλάκης (63' Μ. Καμαρά), Καρβάλιο (63' Βαλμπουενά), Μασούρας (46' Α. Καμαρά), Ροντρίγκες (64' Τικίνιο), Αραμπί.

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Σούντγκρεν, Γκάνεα (76' Λούμορ), Σάσα, Ματίγια, Ντιαγέ, Γκάμα (69' Πάλμα), Ιτούρμπε (69' Χαΐροβιτς), Καμαρά.

Πηγή: www.gazzetta.gr 



Ειδήσεις σήμερα:

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν - Δείτε βίντεο με τους διαλόγους των δύο ανδρών

Αννίτα Ναθαναήλ: «Το τελευταίο χειρουργείο της Ιωάννας Παλιοσπύρου δεν πήγε καλά»

Πώς η εισβολή στην Ουκρανία επηρεάζει τα ταξίδια των Ρώσων, πύλη εξόδου η Σερβία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης