Premier League, Μπράιτον - Λίβερπουλ 0-2: Σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή - Δείτε τα γκολ

Premier League, Μπράιτον - Λίβερπουλ 0-2: Σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή - Δείτε τα γκολ

Η Λίβερπουλ επικράτησε με 2-0 της Μπράιτον και είναι πλέον στο -3 από την κορυφή  - Έφτασε τα 20 γκολ ο Σαλάχ και τα 2000 στην Premier League οι Ρεντς

sala_x_2
Ο Γιούργκεν Κλοπ ήξερε καλά πως το μεσοβδόμαδο ματς κόντρα Ίντερ ήταν το μοναδικό περιθώριο ήττας για τη Λίβερπουλ.

Κι αφού την υπέστη χωρίς «κραδασμούς» και προκρίθηκε στους «8» του Champions League, οι Κόκκινοι επέστρεψαν στο καθήκον τους εντός έδρας, πανηγυρίζοντας την όγδοη σερί νίκη τους μέσα στην έδρα της ντεφορμέ Μπράιτον (0-2).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cihylavl04zd)


Χωρίς να συναρπάσει, αλλά με το μίνιμουμ της προσπάθειας για να πάρει μία άνετη νίκη, η ομάδα του Κλοπ έβγαλε τα… κάστανα από τη «φωτιά» του «Amex» από το πρώτο ημίχρονο. Οι Γλάροι ξεκίνησαν ιδανικά και απείλησαν σημαντικά σε δύο περιπτώσεις στο πρώτο δεκάλεπτο, με σουτ εκτός περιοχής από τον Μοπέ (δίπλα από το δοκάρι) και τον Τροσάρ (μπλόκαρε ο Άλισον).

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cihwp70gni35)
Κλείσιμο


Ο Μανέ απάντησε με τελείωμα μίας επαφής από την έξοχη πάσα του Σαλάχ που κατέληξε κόρνερ κι όλα αυτά σε ένα γεμάτο πρώτο οκτάλεπτο. Από το 15’ και μετά, όμως, η κυριαρχία βάφτηκε κόκκινη. Και στο 19’, ο Λουίς Ντίας τη μετέτρεψε σε προβάδισμα, με έξυπνη κεφαλιά «ψαράκι» και περίσσεια… αυτοθυσίας, αφού την επόμενη στιγμή βρέθηκε πεσμένος στο χορτάρι μετά τη σφοδρή σύγκρουση που είχε με τον Σάντσεθ.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cihxrhodh661)


Ο Ισπανός κίπερ θα έπρεπε να έχει αποβληθεί για την επικίνδυνη έξοδό του, βρίσκοντας με το πόδι τον Κολομβιανό στο στήθος, αλλά περιέργως ο Μάικ Ντιν και το VAR άφησαν το παιχνίδι να συνεχιστεί χωρίς τιμωρία.

Ακόμη και με το 11vs11, οι Reds διαχειρίστηκαν χωρίς προβλήματα το υπόλοιπο του πρώτου μέρους. Η ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ, η οποία «καιγόταν» για βαθμό μετά από τέσσερις σερί ήττες, εμφανίστηκε πιεστική και μετά την ανάπαυλα, αλλά και πάλι η Λίβερπουλ ήταν εκείνη που έφτασε στο γκολ αυτή τη φορά στο 17’ του β΄ μέρους.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cihxwep4azv5)


Ο Μπισούμα υπέπεσε σε χέρι εντός περιοχής, μία από τις πιο καθαρές παραβάσεις της φετινής περιόδου και ο Μο Σαλάχ (είχε και δοκάρι στο 57’) πήρε φόρα από τα έντεκα βήματα, για να σκοράρει και να πετύχει το γκολ Νο2000 της Λίβερπουλ στην Premier League. Μόνο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει πιάσει αυτό το ορόσημο. Παράλληλα, ο «Φαραώ» των Reds έσπασε ο ίδιος το «φράγμα» των 20 γκολ στην Premier League για τέταρτη από τις πέντε σεζόν του στο Μέρσεϊσαϊντ!



Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι τέλους, χάρη και σε μία εκπληκτική ενστικτώδη επέμβαση του Άλισον σε τελείωμα του Γουέλμπεκ στο 89’ που μπορεί να άγχωνε τους Reds κι έτσι η Λίβερπουλ επέστρεψε σε απόσταση βολής από τη Μάντσεστερ Σίτι (66 έναντι 69), υπερτερώντας και στη διαφορά τερμάτων (+3).

Μπράιτον (Γκρέιαμ Πότερ): Σάντσεθ, Φέλτμαν, Ντανκ, Κουκουρέγια, Λάμπτεϊ, Αλσάτε (46’ Λαλάνα, 53’ Γκρος), Μπισούμα (66’ Γουέλμπεκ), Μακ Άλιστερ, Μαρτς, Μοπέ, Τροσάρ

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτι, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον (86’ Μίλνερ), Κεϊτά (65’ Τιάγκο), Σαλάχ (65’ Ζότα), Μανέ, Ντίας

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής

Σάββατο (12/3)

Μπράιτον-Λίβερπουλ 0-2 (19' Ντίαζ, 61' Σαλάχ)

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cihylavl04zd)

Μπρέντφορντ-Μπέρνλι (17:00)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Τότεναμ (19:30)

Κυριακή (13/3)

Γουέστ Χαμ-Άστον Βίλα (16:00)
Έβερτον-Γουλβς (16:00)
Λιντς-Νόριτς (16:00)
Σαουθάμπτον-Γουότφορντ (16:00)
Τσέλσι-Νιούκαστλ (16:00)
Άρσεναλ-Λέστερ (18:30)
Δευτέρα (14/3)
Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Σίτι (22:00)

Πηγή: www.gazzetta.gr 


 Ειδήσεις σήμερα:


Πόλεμος στην Ουκρανία: Ηχούν πάλι οι σειρήνες στο Κίεβο - Ο Πούτιν βομβαρδίζει πόλεις για να «σπάσει» ο Ζελένσκι

Αγριεύει ο «Φίλιππος» από το μεσημέρι με χιόνια και στην Αττική - Πολικές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα

«Δεν θα χρησιμοποιούσα την ασθένεια των παιδιών για να φέρω πίσω τον Μάνο, εγώ του είπα να φύγει» λέει η Ρούλα Πισπιρίγκου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης