Champions League: Η Μπάγερν σταμάτησε στα... εφτά, έχασε αλλά πέρασε η Λίβερπουλ - Δείτε τα γκολ

Champions League: Η Μπάγερν σταμάτησε στα... εφτά, έχασε αλλά πέρασε η Λίβερπουλ - Δείτε τα γκολ

Μπάγερν Μονάχου και Λίβερπουλ έγιναν οι πρώτες ομάδες που προκρίθηκαν στους 8 του Champions League - Οι Βαυαροί μετά το 1-1 στο Σάλτσμπουργκ φιλοδώρησαν την πρωταθλήτρια Αυστρίας με εφτά γκολ (7-1 το τελικό σκορ) με τον Λεβαντόφσκι να πετυχαίνει χατ τρικ σε 10 λεπτά - Η Ίντερ νίκησε 1-0 στο Λίβερπουλ, αλλά οι κόκκινοι πέρασαν χάρις στο 2-0 του πρώτου αγώνα

lewadovski-0
Στο... κόκκινο έκατσε η μπίλια στα σημερινά ματς του Champions League για τη φάση των 16. Με εντελώς διαφορετικό τρόπο βέβαια Μπάγερν και Λίβερπουλ τσέκαραν τα εισιτήρια τους για την επόμενη φάση στέλνοντας Σάλτσμπουργκ και Ίντερ στις εγχώριες διοργανώσεις τους.

Η μεν Λίβερπουλ είχε τρία δοκάρια και έχασε 1-0 στο Άνφιλντ από την γκολάρα του Λαουτάρο Μαρτίνεζ, αλλά πέρασε χάρις στο 2-0 του πρώτου αγώνα.

Η δε Μπάγερν έχοντας αποσπάσει ισοπαλία στο 90' (1-1) στην Αυστρία, είδε την Σάλτσμπουργκ να χάνει το άχαστο στο 2' και μετά αφήνιασε φιλοδωρώντας την αντίπαλο της με εφτά γκολ!

Μπάγερν Μονάχου-Σάλτσμπουργκ 7-1

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ciet1lexiasx)


Η Μπάγερν των νοκ-άουτ επέστρεψε. Με τον Λεβαντόφσκι να πετυχαίνει το ταχύτερο χατ-τρικ στο Champions League (23') και τους Μίλερ (δύο γκολ), Σανέ, Γκνάμπρι σκόρερ, η Μπάγερν διέσυρε τη Σάλτσμπουργκ (7-1) και προκρίθηκε δια περιπάτου στους «8».


Κλείσιμο
Φαινόταν πως δεν ήταν ο εαυτός της εδώ και καιρό. Η επιθετική μηχανή της Μπάγερν είχε μπλοκάρει, στα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια πέτυχε ένα γκολ.

Ο Νο1 στράικερ της Ευρώπης είχε σιγήσει στα δύο τελευταία ευρωπαϊκά του ματς, χωρίς να σημειώσει τελική! Αυτή τη φορά, όμως, οι Βαυαροί στάθηκαν αντάξιοι της φήμης τους στα νοκ-άουτ.

Κι όχι απλά νίκησαν, αλλά διέσυραν τη Σάλτσμπουργκ με 7-1, έπειτα από το 1-1 του πρώτου αγώνα, αφού ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι φρόντισε να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση με το ταχύτερο χατ-τρικ στην ιστορία του Champions League!

Ο Πολωνός ήταν ο εκφραστής της κυριαρχίας των Βαυαρών από το πρώτο λεπτό, με την αφόρητη πίεση να οδηγεί τη Σάλτσμπουργκ στο ένα λάθος μετά το άλλο. Σε δύο φάσεις-καρμπόν, ο Λεβαντόφσκι πήρε ισάριθμα πέναλτι από τον ίδιο αμυντικό, τον Βούμπερ, πιστοποιώντας την κλάση του: Υποδέχθηκε τη μπάλα με πλάτη, ρόλαρε αστραπιαία και υποχρέωσε τον αντίπαλο στόπερ να τον ανατρέψει για να τον σταματήσει.

Στο 12’ το 1-0, στο 21’ το 2-0 από την άσπρη βούλα και δύο λεπτά αργότερα ο κίπερ Κον με τον αμυντικό του… συνωμότησαν για να γραφτεί ιστορία. Από την λάθος υπολογισμένη έξοδο του πρώτου, η μπάλα κόντραρε στον Λέβα, κατέληξε στο δοκάρι κι από εκεί με κενή εστία ο Πολωνός σφράγισε το ταχύτερο από την έναρξη του αγώνα χατ-τρικ στην ιστορία του θεσμού, ένα λεπτό πιο γρήγορα από τον Μάρκο Σιμόνε το 1996 σε ένα Μίλαν – Ρόζενμποργκ (24’). Με αυτόν τον τρόπο, ο Λεβαντόφσκι πέρασε και πάλι στην πρώτη θέση των σκόρερ του φετινού Champions League (12 γκολ) κι έσπασε το φράγμα των 40 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις για 7η σερί χρονιά με τη Μπάγερν!

Το «πάρτι» είχε αρχίσει να παίρνει… φωτιά και ολοκληρώθηκε με ιδανικό τρόπο για τους γηπεδούχους, αφού ο Γκνάμπρι τιμώρησε και με τέταρτο γκολ τη «ζαλισμένη» Ζάλτσμπουργκ στο 31’. Ήταν η τέταρτη φορά που η Μπάγερν σκοράρει καρέ από το πρώτο ημίχρονο σε νοκ-άουτ Champions League, όσες το έχουν καταφέρει όλες οι υπόλοιπες ομάδες της Ευρώπης μαζί!

Στο β’ μέρος πήρε τη σκυτάλη ο Τόμας Μίλερ με συνεργάτη τον Λερόι Σανέ. Και το μενού περιλάμβανε ακόμη τρία γκολ. Στο 53’ με άπιαστο σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής και στο 83’ με ιδανικό τελείωμα μίας επαφής από περίπου ίδιο σημείο ο Μίλερ μετέτρεψε σε ασίστ τις πάσες του Σανέ, για να φτάσει το κοντέρ στα επτά ο τελευταίος μετά από ασίστ με τακουνάκι του Λεβαντόφσκι στο 85’. Ενδιάμεσα, ο Κιάεργκααρντ κατάφερε να αφήσει «άγαλμα» τον Νόιερ (104 συμμετοχές με τη Μπάγερν στον θεσμό, ξεπέρασε τον Όλιβερ Καν) και να χαρίσει το γκολ της τιμής στους Ταύρους.

Η πρόκριση, όμως, κατέληξε με «διαστημική» έκταση στην ομάδα του Νάγκελσμαν, η οποία θα βρεθεί για 20η φορά στους «8» (καμιά άλλη ομάδα δεν έχει πάνω από 18), διευρύνοντας την κληρονομιά της τελευταίας διετίας (100 γκολ από το 2019/20 στο Champions League, 31 περισσότερα από κάθε άλλη).

Μπάγερν (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Παβάρ, Ζίλε (66’ Νιανζού), Ερναντέζ (60’ Ουπαμεκανό), Γκνάμπρι (46’ Σαρ), Κίμιχ, Μουσιάλα (66’ Ρόκα), Κομάν (66’ Τσούπο-Μοτίνγκ), Μίλερ, Σανέ, Λεβαντόφσκι

Ζάλτσμπουργκ (Ματίας Γιάισλε): Κον, Κρίστενσεν, Σολέ (46’ Πιατκόφσκι), Βόμπερ, Ούλμερ, Καμαρά (68’ Τιζανί), Καπάλντο, Ζάιβαλντ (46’ Σούτσιτς), Άαρονσον, Αντάμου (61’ Κιάεργκααρντ), Αντεγιέμι (61’ Σέσκο)

Λίβερπουλ-Ίντερ 0-1



Με γκολάρα του Λαουτάρο Μαρτίνες, η Ίντερ πίστεψε στο θαύμα μέσα στο «Άνφιλντ», αλλά η αποβολή του Αλέξις Σάντσες την καταδίκασε, με την Λίβερπουλ να έχει τρία (!) δοκάρια και να παίρνει δικαίως εντέλει την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, χάρη στη νίκη της στο Μιλάνο με 2-0


Η Λίβερπουλ είχε τρία δοκάρια, η Ίντερ ένα γκολ και μια αποβολή που, εντέλει, πλήρωσε πολύ ακριβά, αφού δεν μπόρεσε να διεκδικήσει με αξιώσεις και μέχρι το τέλος ένα δεύτερο τέρμα που ενδεχομένως να έστελνε το ματς στην παράταση, με τους Κόκκινους να χάνουν (0-1), αλλά να παίρνουν την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, χάρη στη νίκη τους με 2-0 στο Μιλάνο.

Ο Γιούργκεν Κλοπ παρέταξε μια από τις καλύτερες δυνατές ενδεκάδες του, με τον Σιμόνε Ιντσάγκι να στερείται εκ νέου τον πολύτιμο Νικολό Μπαρέλα λόγω τιμωρίας και να προτιμάει Αλέξις Σάντσες στην επίθεση αντί του Έντιν Τζέκο, ως παρτενέρ του Λαουτάρο Μαρτίνες.

Παραμονές του αγώνα, ο Γερμανός ξεκαθάριζε ότι η Λίβερπουλ δεν είναι μια ομάδα που υπερασπίζεται αποτελέσματα, αλλά κυνηγάει το γκολ, όπως έκαναν από την αρχή οι Κόκκινοι σε ένα κατάμεστο και γιορτινό «Άνφιλντ».

Οι Νερατζούρι, οι οποίοι σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ιντσάγκι ήθελαν ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο, έδειξαν διατεθειμένοι να πάρουν (ελεγχόμενα) ρίσκα για να ψάξουν την εστία του Άλισον και το πολυπόθητο 0-1 που θα τους έβαζε και πάλι στο «κόλπο» της διεκδίκησης της πρόκρισης.


Φλέρταραν με την καλή ευκαιρία σε προσπάθειες των Αρτούρο Βιδάλ και Ιβάν Πέρισιτς στα πρώτα δέκα λεπτά (πολύ κεφάτος και δραστήριος ο Κροάτης εξτρέμ), αλλά τους έλειπε η καλή, τελική πάσα.

Το ματς ξεκίνησε με καλό ρυθμό, αλλά σταδιακά αυτός έπεφτε λόγω των πολλών φάουλ που σφύριζε ο Αντόνιο Μιγέλ Ματέου Λαόθ. Ο Ισπανός διαιτητής, μάλιστα, δεν το συνηθίζει και αρέσκεται στο να αφήνει το παιχνίδι να κυλάει, κάτι που δεν έκανε στο «Άνφιλντ». Η ένταση… χαμήλωσε και άλλο εξαιτίας πεντάλεπτης διακοπής για συμβάν με φίλαθλο στο «KOP», με τους γιατρούς των δύο ομάδων να σπεύδουν σε βοήθεια και να κερδίζουν το χειροκρότημα του κόσμου.

Και, αμέσως μετά την διακοπή, η Λίβερπουλ άγγιξε το 1-0, σε εκτέλεση φάουλ του Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ (φανταστική η σεζόν του) και κεφαλιά - οβίδα του Ζοέλ Μάτιπ, με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σαμίρ Χαντάνοβιτς (31’).

Η Ίντερ χρειάστηκε και αυτή μια στατική φάση για να απειλήσει, όταν ο Χακάν Τσαλχάνογλου με φάουλ από τα πλάγια της περιοχής παραλίγο να αιφνιδιάσει τον Άλισον, με την μπάλα να σκάει μπροστά στον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα, προτού αυτός την διώξει (41’).

Στο φινάλε ενός ισορροπημένου πρώτου μέρους χωρίς πολλές συγκινήσεις, ο Αλεξάντερ Άρνολντ επιβεβαίωσε πως ό, τι αγγίζει φέτος (σχεδόν πάντα) γίνεται χρυσάφι, με μια εξαιρετική εκτέλεση φάουλ, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Στην ανάπαυλα, ο Ιντσάγκι έριξε στο ματς τον Ντανίλο Ντ’ Αμπρόζιο αντί του Στέφαν Ντε Φράι ψάχνοντας από την ομάδα του να πάρει μέτρα στο γήπεδο, αν και η Λίβερπουλ ήταν αυτή που απείλησε πρώτη, με τον (ευρισκόμενο σε μέτρια μέρα) Μοχάμεντ Σαλάχ να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι, επί της ουσίας προ κενής εστίας, ύστερα από ασθένες διώξιμο του Χαντάνοβιτς προ του Ντιόγκο Ζότα (52’).

Η Λίβερπουλ ανέβασε… στροφές, αλλά η Ίντερ ανταποκρίθηκε και, μάλιστα, απάντησε στην ευκαιρία του Σαλάχ με μια πολύ σημαντική του Λαουτάρο, ο οποίος μόνος του από το ύψος του πέναλτι δεν μπόρεσε να σκοράρει, με την μπάλα στο σουτ του Αργεντινού να κοντράρει σε αμυντικό και να βγαίνει κόρνερ για πολύ λίγο (59’).

Ο Μαρτίνες, ο οποίος είχε δέκα διαδοχικά ματς χωρίς γκολ στο Champions League, λυτρώθηκε δύο λεπτά αργότερα, όταν η Ίντερ πίεσε ψηλά, έκλεψε την μπάλα και ο Λαουτάρο, με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή, νίκησε τον Άλισον και έδωσε μια… άγρια ομορφιά στο τελευταίο ημίωρο.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ciet1lexiasx)


Και αυτό, παρ’ ότι μόλις δύο λεπτά μετά, ο Σάντσες αποβλήθηκε (ορθά) με δεύτερη κίτρινη κάρτα, επειδή στο τάκλιν που έκανε για να διώξει την μπάλα, κράτησε προτεταμένο το πόδι του, με αποτέλεσμα να βρει τον Φαμπίνιο στον αστράγαλο.

Ο Κλοπ αντέδρασε άμεσα στο γκολ - σοκ του Λαουτάρο και έριξε μαζί Τζόρνταν Χέντερσον και Ναμπί Κεϊτά αντί Τιάγκο Αλκάνταρα και Κέρτις Τζόουνς, ψάχνοντας περισσότερη ενέργεια και δύναμη στην μεσαία γραμμή, όπου κυριαρχούσε ο ακούραστος Βιδάλ.

Στο τελευταίο 15λεπτο, ο Ιντσάγκι έψαξε φρεσκάδα ρίχνοντας μαζί στο ματς τους Ματέο Νταρμιάν, Ρομπέρτο Γκαλιαρντίνι και Χοακίν Κορέα, αφήνοντας στον πάγκο τον Τζέκο και βγάζοντας τον (κουρασμένο) Μαρτίνες. Αν ήταν η ομάδα του με έντεκα παίκτες, πιθανότατα θα έπαιζε με δύο «καθαρόαιμους» επιθετικούς στην τελική ευθεία του ματς.

Ο Σαλάχ, ύστερα από καταπληκτική ασίστ του Σαντιό Μανέ, είχε νέο δοκάρι σε σουτ από κοντά (76’), με τον Αιγύπτιο επιθετικό να χάνει την ευκαιρία για να… ηρεμήσει μια και καλή την ατμόσφαιρα. Στο φινάλε ο Λουίς Ντίας, εξαιτίας τάκλιν αυτοθυσίας του συγκλονιστικού Βιδάλ, δεν μπόρεσε να αποτρέψει τη νίκη γοήτρου της Ίντερ, η οποία έφυγε από το «Άνφιλντ» με μια γλυκόπικρη γεύση και με το βασανιστικό ερώτημα «τι θα μπορούσε να συμβεί αν δεν είχε αποβληθεί ο Σάντσες;».

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον - Αλεξάντερ Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον - Τζόουνς (65’ Κεϊτά), Φαμπίνιο, Τιάγκο Αλκάνταρα (65’ Χέντερσον) - Σαλάχ, Ντιόγκο Ζότα (83’ Ντίας), Μανέ.

Ίντερ (Σιμόνε Ιντσάγκι): Χαντάνοβιτς - Σκρίνιαρ, Ντε Φράι (46’ Ντ’ Αμπρόζιο), Μπαστόνι - Ντάμφρις (75’ Νταρμιάν), Βιδάλ, Μπρόζοβιτς (75’ Γκαλιαρντίνι), Τσαλχάνογλου (83’ Βεσίνο), Πέρισιτς - Σάντσες, Μαρτίνες (75’ Κορέα).


Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός ΜεΡα25 η βουλευτής Αγγελική Αδαμοπούλου - Τι έγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης για το... διαζύγιο που βγήκε την «ημέρα της γυναίκας»

Ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια οι πρόσφυγες από την εμπόλεμη Ουκρανία

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν πρέπει να εξαπλωθεί» τονίζει ο Στόλτενμπεργκ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης