Έτοιμος να πολεμήσει είναι ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης και πρώτος Αφρικανός βουλευτής της Ουκρανίας, Ζαν Μπελενιούκ

Έτοιμος να πολεμήσει είναι ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης και πρώτος Αφρικανός βουλευτής της Ουκρανίας, Ζαν Μπελενιούκ

Ο Ζαν Μπελενιούκ είναι "ήρωας" στη χώρα του αφού κατέκτησε το μοναδικό χρυσό μετάλλιο στο "Τόκιο 2020" και δηλώνει έτοιμος να πάει στον πόλεμο για την πατρίδα - Είναι ο πρώτος Αφρικανός βουλευτής στην Ουκρανία και ανήκει στην παράταξη του Ζελένσκι

24540948
Ο Ζαν Μπελενιούκ είναι ένας ήρωας στην Ουκρανία. 

Αν και έχει καταγωγή από την Ρουάντα δείχνει να αγαπά όσοι λίγοι την Ουκρανία και ο λαός τον τίμησε με τον ψήφο του και τον εξέλεξε βουλευτή στις εκλογές του 2019. Είναι ο πρώτος Αφρικανός και μαύρος που εισέρχεται στο κοινοβούλιο της χώρας. 



Είναι υποστηρικτής του κόμματος του προέδρου Ζελένσκι και το καλοκαίρι του 2021 ήταν ο μοναδικός αθλητής της Ουκρανίας που επέστρεψε στη χώρα με χρυσό μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. 

Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην ελληνορωμαϊκή πάλη και η δημοφιλία του έφτασε στα... ουράνια. Τις ημέρες αυτές είναι σε κόκκινο συναγερμό και καλεί όλους τους αθλητές να είναι έτοιμοι για να πολεμήσουν.  «Χρειαζόμαστε τον κόσμο να δει και να καταδικάσει τα ρωσικά εγκλήματα», θα γράψει στα social media. 

Ο αστυνομικός διευθυντής του Κιέβου του ζήτησε να βγάλει λόγο σε ένστολους και εκείνος μίλησε για την αγάπη του για την Ουκρανία. «Προσέχετε τους ανθρώπους μας, ας παλέψουμε μαζί, ο καθένας κάνει το καθήκον του. Όλος ο κόσμος είναι μαζί μας, θα νικήσουμε»,  θα πει ο Ζαν. 

Κλείσιμο
Ο 31χρονος που πρόσφατα ανέβασε και φωτογραφία που τον δείχνει να καθαρίζει ένα όπλο και να έχει τις σφαίρες πάνω στο τραπέζι μετά από το χρυσό μετάλλιο στο Τόκιο είχε πει για την Ουκρανία: «Έχω μάτια μόνο για το έθνος μου και τα χρώματά μας.

Με τα χρόνια έχω δεχτεί προτάσεις να αλλάξω εθνικότητα από το Αζερμπαϊτζάν και την Κίνα, αλλά πάντα αρνιόμουν, θεωρώ τον εαυτό μου Ουκρανό 100% και οι άνθρωποι που πάντα με στήριζαν ζουν στην Ουκρανία. Δεν θέλω να τους προδώσω».

O 31χρονος είναι έτοιμος να πολεμήσει για την πατρίδα. 


Ειδήσεις σήμερα:

«Ξεφεύγουν» οι τιμές ενέργειας: «Ράλι» έως 50% για το φυσικό αέριο, πάνω από τα $110 το πετρέλαιο

Δίνουν τελεσίγραφα σε δημάρχους οι Ρώσοι: «Παραδοθείτε ή σας καταστρέφουμε»

Το Λονδίνο προβλέπει ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα γίνει πιο βάρβαρη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης