Καμίλα Βαλίεβα: Το Κρεμλίνο στηρίζει την προπονήτρια της 15χρονης - Η απάντηση στον πρόεδρο της ΔΟΕ

Καμίλα Βαλίεβα: Το Κρεμλίνο στηρίζει την προπονήτρια της 15χρονης - Η απάντηση στον πρόεδρο της ΔΟΕ

Η Ρωσίδα προπονήτρια απάντησε στον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για τη στάση της απέναντι στην 15χρονη αθλήτριά της μετά την 4η θέση που πήρε στο ελεύθερο πρόγραμμα - «Έχει κύρος ως άτομο, αλλά δεν συμμεριζόμαστε απαραίτητα την άποψή του», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου για τον Τόμας Μπαχ

valieva-proponitria-arthro
Στο επίκεντρο των συζητήσεων συνεχίζει να βρίσκεται η 15χρονη αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ, Καμίλα Βαλίεβα, η οποία αρχική τράβηξε την προσοχή λόγω του νεαρού της ηλικίας της και εν συνεχεία εξαιτίας του σκανδάλου ντόπινγκ, το οποίο δεν ήταν αρκετό για να της στερήσει το δικαίωμα συμμετοχής στο υπόλοιπο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Αυτή τη φορά η κουβέντα επικεντρώνεται στην στάση της προπονήτριάς της, Ετέρι Τουτμπερίτζε, η οποία δεν έδωσε στη νεαρή χρόνο να «χωνέψει» την τέταρτη θέση στο ελεύθερο πρόγραμμα αλλά προτίμησε να την ρωτήσει επανειλημμένως «γιατί τα παράτησες;» μετά τις πτώσεις τις.

Το θέμα δεν άφησε ασχολίαστο ούτε ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, ο οποίος την Παρασκευή δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου:

«Ήμουν πολύ μπερδεμένος χθες, όταν παρακολούθησα στην τηλεόραση το ελεύθερο πατινάζ. Είδα μια εμφάνιση, όπου φάνηκε η πίεση στους ώμους της. Η πορεία μου, με κάνει να ξέρω τι σημαίνει πίεση, αλλά αυτό ήταν πέρα από αυτό που μπορώ να φαντασθώ.

Το να την έβλεπες να ραγίζει στον πάγο, να κλαίει και να προσπαθεί να τελειώσει το πρόγραμμά της, ήταν δύσκολο. Σε κάθε κίνηση, στην γλώσσα του σώματός της, έβλεπες το απέραντο άγχος. Μάλλον θα προτιμούσε να φύγει από τον πάγο και να τα αφήσει όλα πίσω της. Και πώς την υποδέχτηκαν οι γύρω της βγαίνοντας από τον πάγο… Ήταν παγωμένοι, αντί να προσπαθήσουν να την βοηθήσουν και να την παρηγορήσουν.

Μπορούσες να νιώσεις την απόσταση και να ερμηνεύσεις την γλώσσα του σώματός της. Οι προπονητές της, έδειχναν απορριπτικοί. Πώς μπορείς να είσαι τόσο ψυχρός με τον αθλητή σου; Αυτό, δεν μου δίνει εμπιστοσύνη για τον περίγυρό της, ανεξάρτητα από το τι μπορεί να έχει συμβεί ή θα συμβεί στο μέλλον. Πώς είναι δυνατόν να συμπεριφέρονται έτσι σε μία 15χρονη ανήλικη αθλήτρια;».

Tearful Kamila Valieva finishes in 4th place | 2022 Winter Olympics


Από την πλευρά της η Τουτμπερίτζε δήλωσε πως δέχθηκε αρκετά μηνύματα υποστήριξης από πολλές γωνιές του πλανήτη, καθώς επίσης πως δεν πήρε αψήφιστα την κριτική του Μπαχ. «Είμαι ευγνώμων για τα μηνύματα στήριξης. Όμως με πειράζει ακόμη η αξιολόγηση του έργου μας από τον αξιότιμο κύριο Μπαχ».

Ωστόσο θέση για το ζήτημα πήρε και ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πέσκοβ, ο οποίος χτύπησε με το γάντι τον Τόμας Μπαχ, υπερασπιζόμενος βεβαίως την Ετέρι Τουτμπερίτζε και την στάση της.

«Ο Τόμας Μπαχ είναι ένα άτομο με κύρος στον χώρο του αθλητισμού. Φυσικά και σεβόμαστε την άποψή του, αλλά δεν χρειάζεται απαραίτητα να συμφωνήσουμε μαζί του. Δεν του αρέσει η σκληρότητα των προπονητών μας, αλλά όλοι ξέρουν πως αυτή η σκληρότητα των προπονητών σε υψηλό επίπεδο αποτελεί κλειδί για να φτάσουν σε νίκες οι αθλητές τους.

Κι αυτό που βλέπουμε εμείς είναι ότι οι αθλητές μας φέρνουν νίκες. Οπότε ας είμαστε υπερήφανοι για τους νικητές μας και ας συγχαρούμε όσους πήραν μετάλλιο. Η Βαλίεβα ήταν τέταρτη, αλλά στο υψηλό επίπεδο νικάει ο πιο δυνατός
», σχολίασε με μεγάλη κυνικότητα σε συνέντευξη Τύπου η οποία ακολούθησε αυτή του προέδρου της ΔΟΕ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης