Πυρά για την προπονήτρια της Καμίλα Βαλίεβα – Την αντιμετώπισε ψυχρά ενώ έκλαιγε με λυγμούς

Πυρά για την προπονήτρια της Καμίλα Βαλίεβα – Την αντιμετώπισε ψυχρά ενώ έκλαιγε με λυγμούς

Ο Τόμας Μπαχ εξέφρασε την ενόχλησή του για την προπονήτρια της ανήλικης αθλήτριας του καλλιτεχνικού πατινάζ – Δεν μπήκε καν στον κόπο να κατανοήσει τη συναισθηματική της φόρτιση

valieva1
Εμφανώς επηρεασμένη από το σκάνδαλο που ξέσπασε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου καθώς βρέθηκε ντοπαρισμένη, η 15χρονη Ρωσίδα αθλήτρια του καλλιτεχνικού πατινάζ, Kαμίλα Βαλίεβα, δεν κατάφερε χθες να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα κορυφαίου επιπέδου και περιορίσθηκε στην τέταρτη θέση της κατάταξης.

Μετά την κακή της εμφάνιση στο ατομικό, η Καμίλα ξέσπασε σε λυγμούς ενώ η προπονήτριά της της Ετέρι Τουτμπερίτζε δεν μπήκε καν στον κόπο να κατανοήσει τη συναισθητική φόρτιση της ανήλικης αθλήτριας και θεώρησε σκόπιμο να την ρωτά ξανά και ξανά γιατί εγκατάλειψε τον αγώνα.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Τόμας Μπαχ εξέφρασε σήμερα την ενόχλησή του από την αντιμετώπιση που είχε από το περιβάλλον της, η 15χρονη αθλήτρια μετά την χθεσινή της εμφάνιση.

Υποστήριξε χαρακτηριστικά ότι, η 15χρονη αθλήτρια δεν είχε «πολύ εμπιστοσύνη» στο περιβάλλον της, ενώ εξέφρασε τη λύπη του για την ψυχρότητά της προπονήτριας και την στάση της απέναντι στην νεαρή πρωταθλήτρια μετά το τέλος του αγώνα.

«Ήταν παγωμένοι, αντί να προσπαθήσουν να τη βοηθήσουν»

«Ήμουν πολύ μπερδεμένος χθες, όταν παρακολούθησα στην τηλεόραση το ελεύθερο πατινάζ. Είδα μια εμφάνιση, όπου φάνηκε η πίεση στους ώμους της. Η πορεία μου, με κάνει να ξέρω τι σημαίνει πίεση, αλλά αυτό ήταν πέρα από αυτό που μπορώ να φαντασθώ», υποστήριξε ο επικεφαλής της ΔΟΕ.

«Το να την έβλεπες να ραγίζει στον πάγο, να κλαίει και να προσπαθεί να τελειώσει το πρόγραμμά της, ήταν δύσκολο. Σε κάθε κίνηση, στην γλώσσα του σώματός της, έβλεπες το απέραντο άγχος. Μάλλον θα προτιμούσε να φύγει από τον πάγο και να τα αφήσει όλα πίσω της. Και πώς την υποδέχτηκαν οι γύρω της βγαίνοντας από τον πάγο… Ήταν παγωμένοι, αντί να προσπαθήσουν να την βοηθήσουν και να την παρηγορήσουν»....

Μπορούσες να νιώσεις την απόσταση και να ερμηνεύσεις την γλώσσα του σώματός της. Οι προπονητές της, έδειχναν απορριπτικοί. Πώς μπορείς να είσαι τόσο ψυχρός με τον αθλητή σου; Αυτό, δεν μου δίνει εμπιστοσύνη για τον περίγυρό της, ανεξάρτητα από το τι μπορεί να έχει συμβεί ή θα συμβεί στο μέλλον. Πώς είναι δυνατόν να συμπεριφέρονται έτσι σε μία 15χρονη ανήλικη αθλήτρια»;

Tearful Kamila Valieva finishes in 4th place | 2022 Winter Olympics


«Γιατί σταμάτησες να πολεμάς;»

Για τη Βαλίεβα, χθες, θα πρέπει να ήταν τα πιο οδυνηρά τέσσερα λεπτά και 20 δευτερόλεπτα της ζωής της. Ενώ έκλαιγε, η προπονήτριά της, Ετέρι Τουτμπερίτζε, της έλεγε συνεχώς στο αυτί: «Γιατί τα παράτησες; «Εξήγησέ μου γιατί. Γιατί σταμάτησες να πολεμάς; Γιατί ;»

Κλείσιμο
Η προπονήτρια της Βαλίεβα, Eτέρι Tουτμπερίτζε, είναι γνωστή στους κύκλους του πατινάζ για τις σκληρές μεθόδους προπόνησης και θεωρείται η πιο περιζήτητη προπονήτρια καλλιτεχνικού πατινάζ στη Ρωσία. Δεν είναι τυχαίο το παρατσούκλι της: «Κρουέλα ντελ Βιλ»,από την διάσημη εκκεντρική κακιά της ταινίας «Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας», όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Guardian».

Στο πλευρό της Καμίλα, βρίσκεται και ο Φιλίπ Σβέτσκι. Ο πανύψηλος, μελαχρινός γιατρός εργάζεται σε νοσοκομείο βετεράνων πολέμου στη Μόσχα, εκτός από τη θεραπεία μελών της ομάδας καλλιτεχνικού πατινάζ της Ρωσίας.

Ειδήσεις σήμερα:

Άδωνις Γεωργιάδης: Συγγνώμη στους ψηφοφόρους της ΝΔ για τη στήριξη Κύρτσου


Κεντρικός στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η στήριξη των αγροτικών περιοχών, λέει ο Μητσοτάκης από Βρυξέλλες


Στο γκαράζ νούμερο τρία ξέσπασε η φωτιά, λέει η πλοιοκτήτρια εταιρία Grimaldi
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης