ΑΕΚ: Ενας Άμραμπατ δεν αρκεί...

ΑΕΚ: Ενας Άμραμπατ δεν αρκεί...

Ο Νορντίν Άμραμπατ ήταν από τους πολυτιμότερους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ -αν όχι του γηπέδου- στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Εκανε τα πάντα στο χορτάρι αλλά όπως αποδείχθηκε ένας Άμραμπατ δεν φέρνει την άνοιξη...

amrabat_xr
Ο Μαροκινός εξτρέμ είναι από τους ποιοτικότερους παίκτες της ΑΕΚ κι ένας από τους πιο επιδραστικούς στο παιχνίδι της. Με δεδομένο ότι σε λιγότερο από ένα μήνα θα μπει στο 35ο έτος της ηλικίας, το παραπάνω εγχείρημα αναμενόταν να έχει έναν βαθμό δυσκολίας. Για τον Άμραμπατ, όμως, η ηλικία είναι απλώς ένας αριθμός. «Είμαι 34 ετών, αλλά νιώθω ότι είμαι 28 και είμαι αισιόδοξος». Είχε δηλώσει άλλωστε σε συνέντευξή του όταν είχε αποκτηθεί από την Ένωση το περασμένο καλοκαίρι.

Αυτό φρόντισε να το δείξει και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο οποίο ήταν ο πολυτιμότερος της Ένωσης, αν όχι του γηπέδου. Όπως με τον ΠΑΟΚ, έτσι και με τους Πειραιώτες, ξεκίνησε πίσω από τον φορ και όχι στα «φτερά» της επίθεσης, εκεί που έχει παίξει τα περισσότερα παιχνίδια στην «πλούσια» καριέρα του. Είχε ελεύθερο ρόλο, έβαζε συνεχώς μπελάδες στους αντιπάλους και αποτέλεσε σημείο αναφοράς στην επίθεση των «κιτρινόμαυρων». Η ΑΕΚ έπαιζε στην κόντρα προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί κενούς χώρους με τον Μαροκινό και του Λιβάι Γκαρσία και Στίβεν Τσούμπερ, όμως έδειχνε αδυναμία στην τελική ενέργεια.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Άμραμπατ μαζί με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ πίεζαν συνεχώς τους αμυντικούς του Ολυμπιακού και δεν τους άφησαν να δημιουργήσουν παιχνίδι. Όπως άλλωστε έχουν συνηθίσει να κάνουν οι «ερυθρόλευκοι» στην πλειοψηφία των αγώνων που έχουν δώσει έως τώρα την τρέχουσα σεζόν. Ο Μαροκινός με την εξαιρετική ταχύτητα που διαθέτει όταν δεν έφτανε η μπάλα στα πόδια του γυρνούσε πίσω από τη μεσαία γραμμή προκειμένου για να την πάρει και με τρομερό σπριντ και διασκελισμό να φτάσει κοντά στην αντίπαλη εστία και να δημιουργήσει προϋποθέσεις επικίνδυνης επίθεσης για την ομάδα του. Πριν καλά καλά συμπληρωθούν επτά λεπτά αγώνα ο Άμραμπατ «σέρβιρε» καταπληκτικά κι από αρκετά δύσκολη θέση στον Τσούμπερ, όμως ο Ελβετός δεν έπιασε καλά την κεφαλιά, με αποτέλεσμα η μπάλα να μην καταλήξει στην εστία.

Στο 37’ μάλιστα είχε μεγάλη ευκαιρία για να βάλει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, αν ο Βατσλίκ δεν εξουδετέρωνε το αριστερό σουτ που εξαπέλυσε. Oταν η μπάλα έφτανε στον Άμραμπατ, η ΑΕΚ γινόταν γρήγορη και ήταν επικίνδυνη να φύγει στο χώρο. Το μόνο που της έλειψε ήταν μια σωστή τελική επιλογή για να κάνει τη μεγάλη φάση και στο τέλος να βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα. Στο δεύτερο ημίχρονο ο έμπειρος δεξιός εξτρέμ ήταν πάλι ο κινητήριος μοχλός της ΑΕΚ στην επίθεση και ξεκίνησε όπως ολοκλήρωσε το πρώτο. Ήταν δραστήριος, πήρε μπάλες στα πόδια και δημιουργούσε ρήγματα.

Δεν έχασε μονομαχία

Καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης ο Νορντίν Άμραμπατ έδινε πολλές μονομαχίες με τους αντιπάλους του, εκ των οποίων από τις περισσότερες βγήκε νικητής χάρη στην εξαιρετική σωματοδομή που διαθέτει. Ηταν ιδιαίτερα δύσκολο για τους παίκτες του Ολυμπιακού αλλά και γενικότερα για όσους αντιπάλους τον έχουν αντιμετωπίσει να ρίξουν στο έδαφος τον 34χρονο Μαροκινό ή να κερδίσουν κάποια μονομαχία μαζί του. Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα με τους παίκτες του Ολυμπιακού να πέφτουν στον χορτάρι, στην προσπάθειά τους να βάλουν... φρένο στον Μαροκινό.

Σύμφωνα με το Wyscout, o 34χρονος άσος είχε 43% επιτυχία στις συνολικές του ενέργειες (40/92) 50% ευστοχία στα σουτ που επιχείρησε (1/2), 60% ευστοχία στις πάσες του (18/30), 50% επιτυχημένες ντρίμπλες (6/12). Μάλιστα, όπως μπορείτε να δείτε κι από το παρακάτω heatmap, ο ρόλος του Άμραμπατ στον αγωνιστικό χώρο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ήταν ελεύθερος και δεν περιοριζόταν σε συγκεκριμένο μέρος του γηπέδου.
heatmap
Το heatmap του Νορντίν Άμραμπατ στο Ολυμπιακός - ΑΕΚ/WyScout

Κλείσιμο
syn_energeies
Οι συνολικές ενέργειες του Νορντίν Άμραμπατ στο Ολυμπιακός - ΑΕΚ/Wyscout

Τον αδικούν οι αριθμοί

Μέχρι στιγμής ο Άμραμπατ μετράει 17 συμμετοχές στο ελληνικό πρωτάθλημα έχει τρία γκολ και δύο ασίστ. Οι αριθμοί όμως αδικούν την εικόνα του, αφού η συμμετοχή του στον καθορισμό της μοίρας αρκετών αγώνων είναι πολυποίκιλη και έντονη πολλαπλάσιες φορές σε σχέση με τα γκολ και τις ασίστ του. Είναι ένας ποδοσφαιριστής με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και ικανότητα στο «ένας εναντίον ενός». Ειδικά το δεύτερο στοιχείο λείπει αρκετά από την ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια. Πέρα απ’ όλα αυτά όμως έχει κερδισμένα πέναλτι, ορμή, αγωνιστικό εγωισμό και κυρίως βάζει αρκετά πράγματα στην ομάδα τα οποία χωρίς αυτόν φαίνεται σαν να λείπουν από αυτή.

Θέλει περισσότερους «Άμραμπατ» η ΑΕΚ

Σαφέστατα, ο Νόρντιν Άμραμπατ αποτελεί παίκτη κόσμημα για την ΑΕΚ, ο οποίος απέδειξε γι’ ακόμη μία φορά όχι μόνο ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός αλλά και ότι έτσι πρέπει να παίζονται τα ντέρμπι. Με πάθος, ενέργεια, τσαμπουκά και προσωπικότητα. Η Ένωση έχει ανάγκη τέτοιους παίκτες στο ρόστερ της και οφείλει να πλαισιώσει τον Μαροκινό με ποδοσφαιριστές ανάλογης κλάσης και ποιότητας.

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: 1-0 (MD23, 13/02/2022)


Πηγή: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης