Ο Νόβακ Τζόκοβιτς εξαγόρασε το 80% εταιρείας που αναπτύσσει θεραπεία κατά του κορωνοϊού

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς εξαγόρασε το 80% εταιρείας που αναπτύσσει θεραπεία κατά του κορωνοϊού

Πρόκειται για την εταιρεία βιοτεχνολογίας QuantBioRes, η οποία στοχεύει να ξεκινήσει το καλοκαίρι κλινικές δοκιμές του φαρμάκου της στη Βρετανία 

djokovic3343
Ο ανεμβολίαστος Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος απελάθηκε από την Αυστραλία και δεν παίζει στο Australian Open αποκαλύφθηκε ότι είχε εξαγοράσει το 80% εταιρείας στη Δανία η οποία εργάζεται για την παρασκευή φαρμάκου για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. 

Σύμφωνα με το Reuters, ο Σέρβος τενίστας έχει μερίδιο 80% στη δανική εταιρεία βιοτεχνολογίας QuantBioRes, η οποία στοχεύει στην ανάπτυξη ιατρικής θεραπείας για την αντιμετώπιση της Covid-19, όπως δήλωσε ο CEO της εταιρείας στο πρακτορείο.

Ο CEO Ιβάν Λονκάρεβιτς, ο οποίος περιέγραψε τον εαυτό του ως επιχειρηματία, είπε ότι η επένδυση έγινε τον Ιούνιο του 2020, αλλά αρνήθηκε να αναφέρει το ποσό που επενδύθηκε από τον Σέρβο τενίστα.

Η QuantBioRes έχει περίπου 11 ερευνητές που εργάζονται στη Δανία, την Αυστραλία και τη Σλοβενία, σύμφωνα με τον Λονκάρεβιτς, ο οποίος τόνισε ότι οι έρευνές τους αφορούν στη θεραπεία κατά της Covid-19 και όχι σε εμβόλιο.

Η εταιρεία αναπτύσσει ένα πεπτίδιο, το οποίο εμποδίζει τον κορωνοϊό να μολύνει τα ανθρώπινα κύτταρα, και αναμένεται να ξεκινήσει κλινικές δοκιμές στη Βρετανία αυτό το καλοκαίρι.

Κλείσιμο


Ειδήσεις σήμερα:

Τα Rafale στην Ελλάδα: «Ελλάδα θα φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σου» είπε ο αρχηγός των έξι «γερακιών»

Υπόθεση βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Διατάχθηκε άρση τηλεφωνικού απορρήτου της κοπέλας

Survivor: 16χρονη έχει μηνύσει τον Γιώργο Κατσαούνη για ασελγείς χειρονομίες 





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης