Μετά από τους Γάλλους και οι Ισπανοί ζητούν από τον Τζόκοβιτς να εμβολιαστεί για να παίξει

Μετά από τους Γάλλους και οι Ισπανοί ζητούν από τον Τζόκοβιτς να εμβολιαστεί για να παίξει

Οι Γάλλοι ξεκαθάρισαν πως δεν θα δεχτούν ανεμβολίαστους αθλητές στη χώρα τους και στον ίδιο δρόμο βάδισαν  και οι Ισπανοί  με την κυβέρνηση τους να καλεί τον Νόβακ Τζόκοβιτς να εμβολιαστεί

nole
Σφίγγει ο κλοιός για τον ανεμβολίαστο Νόβακ Τζόκοβιτς. 
Ο Σέρβος που απελάθηκε από την Αυστραλία και έτσι δεν μπόρεσε ν' αγωνιστεί στο Australian Open θα έχει προβλήματα να συμμετάσχει και σε τουρνουά της Ευρώπης εάν δεν αποφασίσει να εμβολιαστεί. 

Την Δευτέρα (17/1) οι Γάλλοι οι οποίοι θα διοργανώσουν και φέτος το Roland Garros, το οποίο και κατέκτησε το 2021 ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ανακοίνωσαν ότι δεν θα μπορεί να συμμετάσχει σ' αγώνες στη χώρα ανεμβολίαστος αθλητής.  Αυτό ψηφίστηκε ήδη στη Γαλλία. 

Η υπουργός των σπορ της Γαλλίας Ροξάνα  Μαρατσινεάνου είχε δηλώσει: 
«Το πιστοποιητικό εμβολιασμού υπερψηφίστηκε. Μόλις τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος, θα γίνει υποχρεωτικό για την είσοδο σε δημόσια κτίρια όπου ήδη ζητείται πιστοποιητικό (στάδια, θέατρα) για όλους τους θεατές, τους συμμετέχοντες, Γάλλους ή αλλοδαπούς επαγγελματίες». 

Την σκυτάλη πήραν οι Ισπανοί.  Ο πρωθυπουργός της χώρας Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε την Δευτέρα (17/1) ότι:  «Όποιος αθλητής επιθυμεί να αγωνιστεί στη χώρα μας πρέπει να συμμορφώνεται με τους κανόνες υγείας που έχουν ψηφιστεί.»

Την επόμενη ημέρα , η εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης, Ισαμπέλ Ροντρίγκες,  έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις:  «Αυτό που πρέπει να κάνει ο κύριος Τζόκοβιτς είναι να εμβολιαστεί, αυτό θα ήταν το πιο λογικό πράγμα που πρέπει να γίνει». 

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς διατηρεί και σπίτι στην Μαρμπέγια της Ισπανίας ενώ έχουν στο καλεντάρι της ATP και το Masters της Μαδρίτης στο οποίο συμμετάχει κάθε χρόνο ο Σέρβος. Το 2022 έχει προγραμματιστεί για το διάστημα 26/4-8/5. 

Ειδήσεις σήμερα:

Βίντεο ντοκουμέντο από την έκρηξη σε συγκρότημα κατοικιών στη Γλυφάδα φέρνει στη δημοσιότητα το protothema

Η Ρομπέρτα Μετσόλα νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Τι έκανε ο Ερντογάν στην Αλβανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης