Ο Τζόκοβιτς απειλεί να κινηθεί νομικά μετά την άρνηση βίζας που τον κρατάει... αιχμάλωτο στη Μελβούρνη

Ο Τζόκοβιτς απειλεί να κινηθεί νομικά μετά την άρνηση βίζας που τον κρατάει... αιχμάλωτο στη Μελβούρνη

«Οι κανόνες είναι κανόνες» απαντάει ο Αυστραλός πρωθυπουργός - Στο πλευρό του τενίστα ο πρωθυπουργός της Σερβίας - Καλεί τον κόσμο να βγει στους δρόμους ο πατέρας του Νόλε – Σέρβος πολιτικός αποκάλεσε τον Τζόκοβιτς «ανεμβολίαστο γάιδαρο»

djokovic-aerodromio-arthro
Ο Νο. 1 του παγκόσμιου τένις Νόβακ Τζόκοβιτς θα προσβάλει νομικά την απόρριψη της βίζας του την τελευταία στιγμή και αφού χρειάστηκε να περάσει οκτώ ώρες υπό κράτηση στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης. Την υπόθεσή του θα την παραπέμψει στους συνοριακούς αξιωματούχους.

Πάντως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα σε μερικές ώρες να λάβει εντολή να φύγει απο τη Μελβούρνη, αφού η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη δήλωσε ότι ο Σέρβος τενίστας δεν είχε παράσχει τα κατάλληλα στοιχεία που προσκομίζουν μη εμβολιασμένοι στα σύνορα για να εκπληρώσει τις απαιτήσεις εισόδου στην Αυστραλία.

Μετά την απαγόρευση εισόδου του ανεμβολίαστου Νόβακ Τζόκοβιτς στη χώρα ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

«H Visa του κ. Τζόκοβιτς απορρίφθηκε. Οι κανόνες είναι κανόνες, ειδικά όταν αφορούν τα σύνορά μας. Κανείς δεν είναι πάνω από τους κανόνες. Η ισχυρή πολιτική μας όσον αφορά την είσοδο στη χώρα ήταν καθοριστική, ώστε η Αυστραλία να έχει από τους χαμηλότερους μέσους όρους θανάτων από COVID στον κόσμο. Συνεχίζουμε να είμαστε προσεκτικοί», έγραψε στο Twitter.



Κλείσιμο
Οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς βρίσκονται στη διαδικασία να καταθέτουν έφεση ώστε ο Νόλε να μείνει στην Μελβούρνη και να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Australian Open, ενώ σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ο 34χρονος Σέρβος τενίστας κινδυνεύει να τεθεί υπό κράτηση όπως συμβαίνει σε περιπτώσεις μεταναστών.

Ο Νόλε και το επιτελείο υποστήριξής του έφυγαν από το αεροδρόμιο γύρω στις 10 το πρωί (01:00 ώρα Ελλάδας), αποφεύγοντας τα μέσα ενημέρωσης και το πλήθος που συγκεντρώθηκε για να στηρίξει τον τενίστα.

Γιατί απορρίφθηκε η βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα «The Sydney Morning Herald» πηγή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης που γνωρίζει την υπόθεση είπε ότι υπήρξαν ερωτήματα σχετικά με το εάν ο Τζόκοβιτς διέθετε επαρκή τεκμηρίωση για να αποδείξει τον λόγο της απαλλαγής του. Η πηγή είπε ότι δεν ήταν σαφές εάν μια λοίμωξη από τον COVID-19 τους τελευταίους έξι μήνες - η οποία υποπτεύεται ότι ήταν η δικαιολογία για την εξαίρεση του παίκτη - ήταν επαρκής για να εξασφαλίσει την είσοδο στην Αυστραλία σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές κατευθυντήριες γραμμές.

Η κυβέρνηση της Βικτώριας ισχυρίστηκε ότι απέρριψε αργά το βράδυ αίτημα για χορηγία της βίζας του Νο. 1 τενίστα στον κόσμο ώρες πριν προσγειωθεί στη Μελβούρνη περίπου στις 23.30.

Πηγή του Tennis Australia ισχυρίστηκε ότι η κίνηση ήταν ένα διαφημιστικό κόλπο που στόχευε αποκλειστικά τον Τζόκοβιτς και όχι άλλους παίκτες που είχαν την ίδια εξαίρεση.

Ο 20 φορές νικητής του γκραν σλαμ, ο οποίος είχε λάβει εξαίρεση για να παίξει στο Αυστραλιανό Όπεν αυτού του μήνα , ανακρίθηκε από αξιωματούχους της Συνοριακής Δύναμης σε μια αίθουσα στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης τη νύχτα μέχρι νωρίς το πρωί της Πέμπτης. Μάλιστα οι Αυστραλιανές αρχές διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της πλευράς του παίκτη ότι δεν είχε πρόσβασή στο κινητό του, τονίζοντας πως ο Σέρβος «είχε πρόσβαση στο τηλέφωνό του ενώ ανακρίνονταν».

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο πατέρας του Τζόκοβιτς, Σρντιάν, είπε σε σερβικό μέσο ενημέρωσης ότι ο γιος του χωρίστηκε από την ομάδα του κατά τη διάρκεια της νύχτας και μεταφέρθηκε σε ένα δωμάτιο όπου παρέμενε υπό ένοπλη φρουρά. «Ο Νόβακ βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε ένα δωμάτιο όπου κανείς δεν μπορεί να μπει», είπε στο B92.

«Δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει, κρατούν τον γιο μου αιχμάλωτο για πέντε ώρες» είπε ο πατέρας του Τζόκοβιτς και κάλεσε τον κόσμο να αντιδράσει «Αν δεν τον απελευθερώσουν μέσα στην επόμενη μισή ώρα, ετοιμαστείτε να κατέβουμε στους δρόμους. Είναι μία μάχη για όλους μας».

Στο πλευρό του Νόλε και ο πρόεδρος της Σερβίας ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι όλη η Σερβία υποστηρίζει τον Τζόκοβιτς. «Μόλις μίλησα με τον Νόβακ Τζόκοβιτς στο τηλέφωνο. Του είπα ότι όλη η Σερβία είναι μαζί του, τον ενημέρωσα πως οι αρχές της χώρας κάνουν ό,τι χρειάζεται για να σταματήσει η παρενόχλησή του καλύτερου τενίστα στον κόσμο το συντομότερο δυνατό. Σύμφωνα με τους διεθνείς νόμους, η Σερβία θα παλέψει για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, για την δικαιοσύνη και την αλήθεια. Παρεμπιπτόντως, ο Νόβακ είναι καλά, δυνατός, ακριβώς όπως τον γνωρίζουμε" ήταν η δήλωση του Αλεκσάνταρ Βούτσιτς.



Ωστόσο υπάρχουν και Σέρβοι που είναι κατά του Τζοκοβιτς και με όσους τον υπερασπίζονται τις τελευταίες ώρες.

«Απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι σε έναν Σέρβο, υποστηρίζουν οι Σέρβοι! Λοιπόν, ναι, δεν πρόκειται για απαράδεκτη συμπεριφορά επειδή είναι Σέρβος, αλλά επειδή είναι ένας ανεμβολίαστος γάιδαρος», αναφέρει στο tweet του ο 62χρονος Νέναντ Τσάνακ, για τον... εθνικό ήρωα της χώρας.





Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε από κορωνοϊό 48χρονη μητέρα στη Λαμία

«Ροζ» σκάνδαλο στην Αργεντινή με δικαστίνα σε «καυτό» φιλί με εγκληματία μέσα στα κρατητήρια - Δείτε βίντεο

Βοτανικός: Ρύθμιση για την διπλή ανάπλαση, για 49 χρόνια το 15% των εσόδων στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης